Seven*
|
IZVIRNO SPOROČILO: black jack Itak, da sem rekla NEEEEE in bi bil odgovor enak, čeprav bi mi posredovale drugačna mnenja..Samo sem se hotela prepričati, če so kritike , ki sem jih bila deležna- da sem patološko navezana na malega, da je njena prva snaha malega dala že pri 4 mesecih na morje v prikolico, v divjino, brez pitne vode( saj pravim, neumni imajo vedno srečo), da jaz pa samo kompliciram in da to ni dobro za otroka, ker se more navaditi še drugih ljudi in biti bolj samostojen!!???Da so v prejšnjih časih otroci ostajali v varstvu od 3meseca dalje , pa so glih tko zrasli( ta argument še posebej sovražim!!!! ) -če so te kritike utemeljene..Ja, drage moje,jaz ne vem ..... saj če je blo vse tko fajn in smo "glih tako gor zrasli", zakaj so pa potem porodniški dopust podaljšali na leto? Po mojem , da znanost ne stagnira in da so pač študije pokazale in vsakokrat na novo pokažejo, kje in kako izboljšati kakovost otroštva, vzgoje, razvoja otroka etc..Je pa res, kot ste nekatere napisale, da je odvisno tudi od otroka, kdaj in za koliko časa ga lahko pustiš...Ampak pri 10mes. oz 11-ih ( ko grem v službo) še povedati ne zna kaj bi si želel...Mogoče je res, da če bi ga puščala non stop v varstvu že od rojstva, da ne bi bilo problema ampak v varstvo je šel enkrat na mesec, ko sem šla po večjih nakupih ali k zobozdravniku...pa se sprašujem ali nimamo porodniške ravno zato , da smo z našimi sončki, da z njimi navežemo pristen stik ali bi jih res morale dajati v varstvo, da ne bi bili preveč navezani( a to si lahko- preveč navezan???) in samostojni pri 11 mes???!!!Sem mal zafilozofirala ampak res bi rada še vše mnenje, ker sem se zadnjič začudila, ko sem sprožila debato med kolegicami pa so samo skomigale z rameni...češ...ne vem??? Povej tašči, če se ji zdi, da bi bilo tole mogoče tudi lahko v povezavi s tem, da je iz teh otrok danes zrastlo toliko zapitih, depresivnih, samomorilnih in narkomanskih ljudi. Pa da so včasih tudi na roke prali perilo in zakaj ga ona s pralnim strojem. Sočustvujem s teboj za tako manipulatorsko in posesivno taščo.