karolinca -> Boji se vode. Kaj storiti? (29.5.2008 13:04:10)
|
Živjo vsem! Naj opišem našo situacijo: hčerka je zdaj stara slabe 4 mesece. Do pred kratkim kopanje v banjici ni bil problem. Ker pa še zmeraj ima krče (boleči prdci), ki so zelo nepredvidljivi (časovno), se je 3-krat zapovrstjo zgodilo, da jo je krč "zagrabil" v vodi...seveda je sledil grozen jok, postala je čisto trda. Do takrat je zmeraj zelo uživala v vodi. Jokala je kdaj izjemoma samo, ko se je bilo treba brisat in oblačit po kopanju. Ta teden pa se je zgodilo, da ko sem jo dala v vodo, je začela počasi jokat. Sem jo takoj vzela iz vode in v sekundi je bilo vse ok. Nato sem jo še enkrat dala v vodo, počasi, ji pela zraven in je dvakrat hotla zajokat pa sem jo uspela zamotit. Torej: dete je očitno povezalo bolečino z vodo in se vode boji. Kaj mi svetujete? Razmišljala sem tudi o šoli plavanja (DIF, Atlantis...), saj bi mogoče na ta način strah odpravili. Kam ste hodili z vačimi malčki na tečaj plavanja? Koliko so bili takrat dojenčki stari? Jaz bi šla najraje na DIF, vendar naslednji tečaj bo šele oktobra, ko bo punčka stara 8 mesecev, jaz pa bi vsekakor rada čim prej odpravila strah do vode. Vse tiste, ki ste imele podobne probleme, kako ste se doma lotili kopanja? Hvala za nasvete!
|
|
|
|