Boji se vode. Kaj storiti? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


karolinca -> Boji se vode. Kaj storiti? (29.5.2008 13:04:10)

Živjo vsem!
Naj opišem našo situacijo: hčerka je zdaj stara slabe 4 mesece. Do pred kratkim kopanje v banjici ni bil problem. Ker pa še zmeraj ima krče (boleči prdci), ki so zelo nepredvidljivi (časovno), se je 3-krat zapovrstjo zgodilo, da jo je krč "zagrabil" v vodi...seveda je sledil grozen jok, postala je čisto trda. Do takrat je zmeraj zelo uživala v vodi. Jokala je kdaj izjemoma samo, ko se je bilo treba brisat in oblačit po kopanju.
Ta teden pa se je zgodilo, da ko sem jo dala v vodo, je začela počasi jokat. Sem jo takoj vzela iz vode in v sekundi je bilo vse ok. Nato sem jo še enkrat dala v vodo, počasi, ji pela zraven in je dvakrat hotla zajokat pa sem jo uspela zamotit. Torej: dete je očitno povezalo bolečino z vodo in se vode boji. Kaj mi svetujete? Razmišljala sem tudi o šoli plavanja (DIF, Atlantis...), saj bi mogoče na ta način strah odpravili. Kam ste hodili z vačimi malčki na tečaj plavanja? Koliko so bili takrat dojenčki stari? Jaz bi šla najraje na DIF, vendar naslednji tečaj bo šele oktobra, ko bo punčka stara 8 mesecev, jaz pa bi vsekakor rada čim prej odpravila strah do vode. Vse tiste, ki ste imele podobne probleme, kako ste se doma lotili kopanja? Hvala za nasvete!




kristinaj -> RE: Boji se vode. Kaj storiti? (29.5.2008 13:11:30)

če si jo uspela zamotit ti bo tudi naprej to uspevalo.....s tečajem plavanja ne boš rešila problema, ker njo "boli" v banjici doma.....

jaz sem našo dala v banjico z vodo, jo malo namočila, z milom namazala, oprala pazduhe, vrat in rito in to je to... v minutki je bila zunaj....

pogovarjej se z njo, pravi ji kaj delaš in mogoče vama bo uspelo...




anny1 -> RE: Boji se vode. Kaj storiti? (29.5.2008 13:47:55)

Hallo, problema z vodo sicer nimamo, smo pa nekaj podobnega izkusili, seveda kot ti je napisala predhodnica, pogovarjaj se z njo in boš videla da bo kmalu vse dobro,lp




cmokec -> RE: Boji se vode. Kaj storiti? (29.5.2008 14:06:18)

Kaj pa, če bi jo probala zamotit s kakšno račko, lončkom, če ni še premajhna.




matea1 -> RE: Boji se vode. Kaj storiti? (29.5.2008 14:13:51)

Našo smo poskusili kopat v čebričku, ker je v banici jokala. Po parkratnem kopanju v čebričku (brez joka) smo spet poskusili z banico. In je bilo vse OK.




Sandra* -> RE: Boji se vode. Kaj storiti? (29.5.2008 15:31:09)

Moj prvi otroček se tut ni prav rad kopal. Vedno sem morala poskrbet da je bil sit. Ko pa sem ga dala v vodo sem se vedno pogovarjala z nim. Sj kar govoriš mu kaj delaš pa je. Ko je enkrat začel sedeti v banji je bilo boljše. Zdaj je nor na vodo.




Lunc_a -> RE: Boji se vode. Kaj storiti? (29.5.2008 16:19:17)

Pojdi noter v banjo z otrokom za začetek[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




black jack -> RE: Boji se vode. Kaj storiti? (29.5.2008 22:54:44)

Kot si že sama ugotovila...negativno izkušnjo je potrebno postopno izriniti s pozitivnimi dražljaji torej...igrice, čofotanje, kot so predhodnice predlagala , lahko greš z njo v vodo, skratka vse, kar bo odmaknilo pozornost od morebitne nove negativne izkušnje oz. odpravilo spomin nanjo...mogoče bo pa sam tečaj plavanja tako fascinantna izkušnja( ker tam bo veliiikooo novih informacij in dogajanj) da bo strah pred vodo premagan ravno v bazenu...Mi smo se  želeli vključiti v tečaj, pa se nekako časovno ni izšlo- naš mali nima ritma za kakšne strašne urnike:)) tako, da ti kakšne koristne info ne morem posredovati...Je pa večina mamic priporočala Atlanits- vsaj kar se tiče časa , ki ti ga pustijo, da se spakiraš domov( predno pride naslednja skupina) Poglej malo po forumu.. 




massylou -> RE: Boji se vode. Kaj storiti? (29.5.2008 23:08:42)

Mi smo kupili novo banjico. Takšno veliko, lepo, rdečo, brez grbine pri vzglavju. O joku ne duha, ne sluha. Samo užitek in smeh.




Stran: [1]