|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Pojoča kahlica
29.5.2008 10:57:39   
kamy
Pozdravček vsem!
Zanima me, glede an to da je moja user posted image  stara 16m in da je pred vrati poletje katero kahlico priporočate. Namreč namen imam user posted image  navaditi lulat v kahlico, ki bi ji bila zanimiva. Kako ste ve začele prakticirati in ali je pojoča kahljica primerna ali ne? Na trrgu sta dve in sicer se mi zdi od JANE bolj primerna in hkrati uporabna kot druga od FISHER PRICE!

Hvala za pojasnila in odgovore ter lep sončen pozdravček,
Kamy

< Sporočilo je popravil Primoza RR -- 30.5.2008 7:22:36 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: POJOCA KAHLICA!
29.5.2008 11:14:49   
MAŠKA
Mislim, da tukaj ni pomembno kakšna je kahla. Predvsem je odvisno vse od otroka, kdaj te zadeve začuti. Mi smo začeli tudi nekje pri 18 mesecih in je bilo, vsaj za za našo, še veliko prezgodaj. Šele pri 2,5 letih se je znala polulat - tako, da je zavestno spustila v kahlico. Je pa takrat potrebovala mir, mislim da bi jo vsaka pojoča zadeva takrat (in še zdaj) bolj motila kot pa pri vsem skupaj koristila.

(odgovor članu kamy)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: POJOCA KAHLICA!
29.5.2008 11:21:43   
Anonimen
Jaz sem dala hčerko na kahlico pri 8,5 mesecih, ker smo že od rojstva imeli probleme z odvajanjem blata - je lahko kakala samo leže z dvignjenimi nogami. Sem imela tak princip, da sem jo dala na kahlico takoj ko je vstala in pred vsakim previjanjem in to vsak dan, razen ko nismo bili doma. Po tistem se je pokala v pleničko mogoče 2x, če ne upoštevam ko je imela drisko.

Pred drugim rojstnim dnevom je bila suha, vendar je zbolela in sem ji v bolnici morala vrniti pleničko ker ni smela iz postelje in se je potem posledično malo zavleklo.

So pa dosti pripomogle k odvzemu pleničke vzgojiteljice v vrtcu, ki so videle da je pripravljena in so to vzpodbujale in nikoli ni bil problem otroka dati na kahlico (ob vstopu v vrtec je imela 16 mesecev). V bistu je Živa bila med prvimi na kahlici in potem so sledili ostali. Mislim, da so potem tam od 2,5 do treh let vsi opustili plenice.

Sem pa kupila čisto enostavo kahlico z okroglimi notranjimi robovi in dovolj globoko. Pojoče ni zagrabila. Sem pa dala pred kahlico stolček in se je vmes tistih par minut igrala.

Ko se je pa polulala oziroma pokala pa je bilo veliko ploskanja.


< Sporočilo je popravil Bojana26 -- 29.5.2008 11:26:15 >

(odgovor članu kamy)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: POJOCA KAHLICA!
29.5.2008 12:16:12   
Pobalami
Otrok je zrel za odvajanje tam okoli 18m, ponavadi pa je to kasneje. Pred tem je brez pomena kupovati neko hudo kahljico. lahko začneš z navadno, da se navadi nanjo. mogoče kasneje pa glasbeno. Hočem napisati, da pri tej starosti kahlica ni noben faktor uspeha.


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: POJOCA KAHLICA!
29.5.2008 12:24:03   
kristinaj
naša bo sedaj, ko bo poletje in čas navajanja na kahlico, stara 14, 15, 16m. kupila bom eno enostavno in če bo željna se učiti se bo učila in lulala in kakala vanjo, če ne pa nič. do sedaj je nisem v nič silila in tudi v to je ne bom. če bo hotela bo poslušala lulanje in opazovati izdelek, če ne pa nič. mi je pa sedaj dosti lažje, ker so manj oblečeni kot pozimi tako, da če sedaj ne bo nič in nič na jesen bomo pa na naslednjo pomlad, poletje počakali...user posted image user posted image  

(odgovor članu Pobalami)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: POJOCA KAHLICA!
29.5.2008 13:33:34   
bambam
Pri nas smo imeli obe kahlici. Eno fisher price, ki oponaša fanfare(meni osebno se ni zdela fajn, ker je ob vsakem najmanjšem premiku otroka spustila zvok fanfar , vglavnem skoz je pelauser posted image !!) in eno čist navadno, ki je zapela pesmico, ko je mala dejansko opravla potrebouser posted image . Ta je bla ta prava, ker sva skupaj čakali in poslušali kdaj bo zapela. In je ratalouser posted image ! bla pa je stara 18 mes. ko je bla čista čez dan in 24 mes. ko je opustila pleničko ponočiuser posted image .

Lep dan!!user posted image

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: POJOCA KAHLICA!
29.5.2008 14:14:24   
BarbaraE
Moje prve izkušnje s pojočo kahlico so bile takšne, da sem vedela, da svojim otrokom take ne bom kupila. In je tudi nisem. Ko je bila moja nečakinja v času odvajanja od plenic, sta ji moja starša (dedi in babi) kupila pojočo kahlico - takrat največji hit med kahlicami. Rezultat - tamala je sedela na kahlici, se polulala, kahlica začela peti, tamala v zrak in kahlico prevrnila. Itak, da ni več želela na kahlico. Pri nas smo za hčerko kupili takšno, da je z lahkoto sedla in vstala.  Smo jo pa drugače hitro začeli tudi navajati na nastavek na stranišču, tako da sedaj kahlica ždi v omari in čaka na sina, ko bo zrel za odvajanje. user posted image

(odgovor članu bambam)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: POJOCA KAHLICA!
29.5.2008 16:51:24   
anajmad
Naša v pojočo pluva in ne lula. Imam pa navadno in gre rada na njo.

_____________________________

* na žalost , štirje jurji so že tukaj.....smrk*

(odgovor članu BarbaraE)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: POJOCA KAHLICA!
29.5.2008 20:39:00   
rosisa
mi smo tud našo pikico dali pri 8 mesecih na kahlico, ker je vsako jutro kakala ko sem ji odvila pleničko. in od takrat redno kaka v kahlico in lula tudi ko jo damo gor. če pa jo ne tišči sama tud gor noče.imam pa kahlico z baby centra tako da se lahko spredaj drži  (ima eno okroglo žogo k se vrti gor in to se ji zelo dopade) in tako bolj stabilno sedi. in točno ve za kaj je kahlica saj se polula prec ko jo damo gor. jo je pa že dvakrat tud sama prnesla k je hotla it kakat. sicer pleničko še imamo zdaj ko bo poletje pa še to dol. počasi pa bo.

(odgovor članu anajmad)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: POJOCA KAHLICA!
29.5.2008 20:40:48   
rosisa
aja jaz sm tud mela pojočo kahlico ko sem bila majhna sicer ne vem kolk se je obnesla se pa spomnim da sem pol vodo nalila not da je igrala. jaz mislim da je najbolje vzeti otroka s sabo in da si jo sam izbere.

(odgovor članu rosisa)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: POJOCA KAHLICA!
29.5.2008 22:17:19   
*kinnie*
Pri nas  pojoča kahlica ni dosegla svojega namena....nekako smo nasploh kahlico preskočili, veliko bolj je bil zanimiv nastavek za na školjko.....ampak nekoliko kasneje.

(odgovor članu kamy)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: POJOCA KAHLICA!
1.6.2008 21:40:10   
kamy
Punce ful hvala za informacije in povem vam veselo novico! Moji user posted image  sem v petek kupila kahlico in ni hotela sesti nanjo le ogledovala si jo je. Danes pred kopanjem pa sva jo posedela nanjo z nago ritko in glej ga šmenta ob spodbujanju je nastala lužica pa še kakec!!!!!user posted image  ni bilo potrebno dolgo čakati in uspelo je! Ja kupila sem navadno kahlico za 13eur.

Hvala vsem za informacije in lep konec vikenda!
Kamy

(odgovor članu *kinnie*)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: POJOCA KAHLICA!
2.6.2008 8:50:18   
Shorty_
kamy-uspešno navajanje še naprej.

Drugače pa sem jaz za navadne kahlice, ker mislim da kahlica služi nekemu namenu, otroka se pa lahko nagradi tudi s čim drugim.user posted image

(odgovor članu kamy)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: POJOCA KAHLICA!
2.6.2008 8:51:35   
Volga
Naš je imel pa tako, da ko se je podelal v kahlo, mu je dala čokolado. Res, prav na smrad je delala.

(odgovor članu Shorty_)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: POJOCA KAHLICA!
2.6.2008 8:54:16   
srki
user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: POJOCA KAHLICA!
2.6.2008 9:23:28   
ZmajTolovaj
IZVIRNO SPOROČILO: Volga

Naš je imel pa tako, da ko se je podelal v kahlo, mu je dala čokolado. Res, prav na smrad je delala.


Sem te čakala, veš, da poveš še svojo izkušnjo.
user posted image user posted image user posted image user posted image


_____________________________

The only man who had his work done by Friday was Robinson Crusoe.

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: POJOCA KAHLICA!
2.6.2008 12:31:01   
Naja30
IZVIRNO SPOROČILO: Volga

Naš je imel pa tako, da ko se je podelal v kahlo, mu je dala čokolado. Res, prav na smrad je delala.


To bi pa bilo nekaj za našo, ki pali na besedo čokolada user posted image

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako prepoznati otrokov talent?
photo
V prostem času moramo otroku zagotoviti varno in spodbudno okolje, v katerem bo razvijal svoj kognitivno-čustveni svet i...
Zapeljimo se v skriti svet voda
Človeška ribica ni le čudež narave – je tudi pokazatelj, kako čisto je okolje. Ker živi izključno v kristalno čistih pod...




Vrnitev na delovno mesto po porodniški.
Admin

S kakšnimi izzivi se soočate ob vrnitvi na delovno mesto po porodniškem dopustu?