ThinkPink -> RE: Vročinski krči (28.3.2013 14:16:10)
|
O glej, glej prek koliko časa sem začela to temo... Pri nas takole: prvi vročinski krč pri 9ih mesecih (ko sem odprla temo), nato sem se ob vsaki vročini grizla, merila nonstop, zbijala nad 37,5, v glavnem koliko živcev sem izgubila! Vročine pa je imela nonstop, sploh od 2,5 leta dalje, ko je šla v vrtec...vmes ene 2x pregled pri pediatru-nevrologu, stanje vedno bp, epislepsija izljučena. In končno po 5 letu, ko naj ne bi več otroci dobili vročinskega krča, smo se sprostili (itak zbijali, pa vse, ampak nisem več bila na robu živčnega, ko je zakuhala) in glej ga zlomka - pri 5,5 letih je dobila angino in ful visoko vročino, naenkrat je postala vsa omotična, šle sva na stranišče, ker je pravila, da ji je slabo in mora bruhati, nato je zraven bruhanja skoraj zaspala, padale pa so ji kepe hrane iz ust (kaj takega še nisem videla), nato sem jo slekla začela ohlajati z obhladki, a bilo je že prepozno, začelo jo je tresti, oči so se zavrtele nazaj...in spet krč. Stesolidu, ki smo ga imeli doma je potekel rok (klicali smo rešilca, kjer so nam rekli, da kar pridejo, naj ne dajemo v potečenega zdravila), v glavnem krč je trajal ene 15 minut (saj veste, kako to zgleda, no jaz sem 15 minut gledala ubogega otroka, narediti pa nisem mogla nič!!!) No, reševalci so krč ustavili in punčko peljali, v rešilnem vozilo pa se je krč ponovil...Torej dobila je kompleksen vročinski krč pri skoraj 6 letih. Obrazloženo nam je bilo, da so vročisnki krči vrsta epilepsije in da če do njih pride pk 5 letu, je večja možnost, da bo dobila "pravo" epilepsijo. Zaenkrat je bilo na kontri EEG vse ok, ampak strah ostaja... Je pa res, da je to zelo rekdo, večina teh 5% otrok, ki ima vk, jih dobi 1x v življenju in še to enostavne.
|
|
|
|