Otroški dodatek za mamo študentko? (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

Veronika-3 -> Otroški dodatek za mamo študentko? (18.2.2005 16:13:44)

Čau!
Sem študentka, živim s svojo novo družino (partner+bejbi), pa me zanima če kdo še vedno lahko uveljavlja pravico do otroškega dodatka zame? Moja mama je ne bo, ali jo lahko moj partner?
Hvala za odgovor.
Love, V.

babylove -> Otroški dodatek za mamo študentko? (18.2.2005 18:38:07)

:zmeden:

ZARJA -> Otroški dodatek za mamo študentko? (18.2.2005 18:54:57)

Tvoj partner je verjetno ne more, ker ti nisi NJEGOV otrok. Je pa res, da tvoji mami še vedno pripada otroški dodatek zate. Če se da z njo dogovorit, naj da vlogo in denar, ki ga bo dobila nakazuje tebi, pa bo! Vsak tolarček prav pride - pa če ti pripada - zakaj pa ne?

babylove -> Otroški dodatek za mamo študentko? (18.2.2005 19:13:44)

Zarja, če ne živi več s starši, potem tudi njeni mami ne pripada otroški dodatek. Sicer pa je otroški dodatek itak samo do 26. let.

tinica -> Otroški dodatek za mamo študentko? (18.2.2005 19:57:00)

Tvoj partner lahko za tebe zahteva otroški dodatek pod pogojem, da vsaj dve leti živita skupaj v skupnem gospodinstvo oz. če sta poročena, ti pa za sebe tudi lahko zahtevaš otroški dodatek s tem, da če ne živiš z starši jim moraš predložiti najemno pogodbo, če sta najemnika kašnega stanovanja in pa seveda novi naslov, mislim, da je nekaj takega. Vse to pa je najboljše, da se pozanimaš na centru za socilano delu ali pa na njihovi spletni strani. Misli pa, da že na vlogi piše kako in kaj potrbuješ. Skratka da se, samo pozanimaj se bolj natačno, ker jaz sem že pozabila točno kako in kaj.

LP

Veronika-3 -> Otroški dodatek za mamo študentko? (19.2.2005 13:36:28)

Najlepša hvala vsem za odgovore! Stara sem 23 let.
Se res pozanimam še na centru za socialno delo, sam prej sem vas vprašala, da nebi streljala v prazno.
Love, Veronika

Stran: [1]