Ekcem ali navadno vnetje??? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


aurora28 -> Ekcem ali navadno vnetje??? (28.5.2008 19:44:57)

Našemu sinku staremu 1 mesec se je na notranji strani bedre v predelu kjer so pleničke naredilo nekaj, ki se lušči in je rahlo rdeče. Patronažna mi je rekla, da sumi na ekcem in mi priporočala, da naj mu mažem s kremo Sudokrem. Zdaj mu mažem s to kremo in se mu je naredila takšna plast čez, pa me zanima nekaj in sicer tiste, ki ste karkoli zdravile s to kremo v kolikem času se je pokazalo izboljšanje kože in kako se kaže izboljšanje?  Na trenutke se mi zdi, da je koža malo boljše, spet drug dan pa da je isto stanje in nevem?




TinkiBinki -> RE: Ekcem ali navadno vnetje??? (7.6.2008 11:50:35)

Hm, ta predel lepo umij in osuši, namažeš lahko tudi z Bepanthenom. Če je ekcem, potem se bo pojavil tudi kje drugje, npr. pod pazduhami, na ostalih pregibih, komolci...če je alergija. Saj se bo umirilo. Pri nas se je prvič pojavilo pri treh mesecih in so se flekci širili (alergija), če je samo en flek, po mojem še ni nič takega. Lepo se rihtejte!




madasa -> RE: Ekcem ali navadno vnetje??? (7.6.2008 13:17:15)

Naši so se naredili neki fleki suhi, rdeče barve. Ko sem klicala P. je rekla med. sestra naj jo mažem s hladilnim mazilom (to ki je za ritko, ki ga delajo v lekarnah) in res se je stanje počasi umirilo in so fleki izginili. Se pa ji še vedno naredi tu pa tam kaki flekec. P je rekla da ker je tako svetla da imajo bolj občutljivo kožo.




Anonimen -> RE: Ekcem ali navadno vnetje??? (7.6.2008 14:28:52)

Sudokrem

Če je res ekcem, ga bo to še bolj izsušilo in bo še slabše. Po moje je boljši bepanthen plus, kakšno otroško hladilno mazilo,  lahko tudi samo kakšno olivno olje. Ali pa hladilno mazilo v belobazi (to p predpiše zdravnik, sam pa narediš lahko tako, da v hladilno mazilo  dodaš še olivno olje za nego).




Stran: [1]