preživnina (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

Anonimen -> preživnina (28.5.2008 19:23:56)

naj najprej povem, da nisem "skvazi" samohranilka, ampak to dejansko sem,
imam dva otroka, oče je isti
zatakne se pri urejanju preživnine za drugega, saj mi na centru za socialno delo
ne verjamejo, za njih je to, da je oče drugega otroka isti potrditev da živimo kot družina [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

No, saj marsikje je res tako, sama pa ne vem kaj naj.....ali naj kar sama pošljem predlog na sodišče
ali mora biti nujno center vmešan v vse to??

onur -> RE: preživnina (28.5.2008 19:50:55)

zdi se mi, da se lahko starša za plačevanja sama dogovorita, če to ne gre posreduje CSD, drugače pa preko sodišča (pa se mi zdi da sodišče itak zaprosi za mnenje CSD). Če tudi nato po odločbi sodišča mož ne plačuje, lahko terjaš preživnino in če to ne uspe daš vlogo na preživninski sklad, ki da neko simbolično preživnino. Poglej še zakon o zakonski zvezi in družinskih razmerjih in pa stran od CSD Šiška.

december06 -> RE: preživnina (28.5.2008 20:54:41)

Če sta se sporazumela glede višine preživnine, se da vloga kar na sodišče. Najbolje da kr tja pokličeš, kakšne zahteve imajo. Sedaj obstajajo družinska sodišča. Torej, če sta se sporazumela glede višine preživnine in ostalega moraš v vsakem primeru kar na sodišče poslat. Sedaj tukaj CSD nima nič več prstov vmes. CSD ima prste vmes le, če se ne moreta sporazumeti in kao nekaj svetuje..... Pa uspešno. In če že po drugem otroku s tem partnerjem nista za skupaj, potem naj ostane tako. Samo moj mili nasvet.

Stran: [1]