višnjuta-recept (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj

Sporočilo

Anneda -> višnjuta-recept (28.5.2008 12:00:49)

Lansko leto sem dobila recept za višnjuto, pa sem ga nekam založila. Ker prihaja čas češenj in višenj bo ta recept spet aktualen. Vem, da se nahaja v Žorževi knjigi receptov, zato bi prosila, če ga katera ima, da ga napiše. Hvala.

Volga -> RE: višnjuta-recept (28.5.2008 12:02:53)

Kaj: 
1 kg višenj 
25 dag sladkorja 
25 dag masla 
2 zavitka vanilijinega sladkorja 
5 jajc 
50 dag skute 
40 dag moke 
1 zavitek pecilnega praška 
sol

Kako: 
Oprane višnje razkoščičimo in jih z ljubeznijo blagoslovimo z dvema žlicama sladkorja. Na temperaturo kuhinje segreto maslo, sladkor, vanilijin sladkor in pol žličke soli penasto umešamo. Počasi in urejeno dodajamo jajca, nato skuto. Na koncu vmešamo še presejano moko s pecilnim praškom. Pečico pripravimo na 180°. V ižji pekač razporedimo našo maso in jo potresemo s posladkanimi višnjami, ki jih še dodatno »potunkamo« v testo. Pečemo dobrih 45 minut.

Dober tek
Žorž K.B.

Volga -> RE: višnjuta-recept (28.5.2008 12:06:52)

IZVIRNO SPOROČILO: Volga

Kaj: 
1 kg višenj 
25 dag sladkorja 
25 dag masla 
2 zavitka vanilijinega sladkorja 
5 jajc 
50 dag skute 
40 dag moke 
1 zavitek pecilnega praška 
sol

Kako: 
Oprane višnje razkoščičimo in jih z ljubeznijo blagoslovimo z dvema žlicama sladkorja. Na temperaturo kuhinje segreto maslo, sladkor, vanilijin sladkor in pol žličke soli penasto umešamo. Počasi in urejeno dodajamo jajca, nato skuto. Na koncu vmešamo še presejano moko s pecilnim praškom. Pečico pripravimo na 180°. V ižji pekač razporedimo našo maso in jo potresemo s posladkanimi višnjami, ki jih še dodatno »potunkamo« v testo. Pečemo dobrih 45 minut.

Dober tek
Žorž K.B.

Sem šla šele zdaj brat recept. Dober je tale stric [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Anneda -> RE: višnjuta-recept (28.5.2008 12:30:39)

Volga, to je blo pa hitro. Najlepša hvala!

Volga -> RE: višnjuta-recept (28.5.2008 12:38:17)

IZVIRNO SPOROČILO: Anneda

Volga, to je blo pa hitro. Najlepša hvala!

malenost. Še drugič, rada pomagam [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image] 

Stran: [1]