|
RE: Dovoljenje, da učiteljica lahko maže otroke 7.6.2008 21:22:36
|
|
|
|
Gina
|
IZVIRNO SPOROČILO: Jessy IZVIRNO SPOROČILO: nejcko - podpis soglasja za kulturni dan - zaradi cene, ker se je dogajalo, da se je nekaterim staršem zdelo predrago plačati jurja bivših sit za obisk opere ali gledališča in so se pritoževali oz. niso hoteli dati denarja. tako so morali učitelji/mentorji teh dejavnosti na začetku leta narediti predračun stroškov in ga dati v podpis staršem. Pri nas je ravnatelj čist znorel, ko je izvedel, da se na prvih roditeljskih sestankih pove samo kam bomo šli, ne pove pa se točnih stroškov, pozneje se pa starši pritožujejo kako je vse skupaj drago. Zato smo vsi razredniki delali "popravca" in na 2. rod. sestanku predstavili TOČNE stroške vseh dejavnosti in smo morali VPRAŠATI starše, če se s stroški strinjajo in če smemo te dejavnosti izvesti kot smo si jih zadali. K sreči ni bilo pripomb, v nasprotnem primeru bi nadomestne dejavnosti naredili v šoli namesto v muzeju in še kje drugje. OBUP!!! Kar se točnih izračunov tiče: Kako pa vam rata dobiti točne izračune meseca septembra za junij naslednje leto? Lepo vas prosim, pa saj se je ljudem že čist zmešalo. Jasno je, da si bo otrok veliko bolj zapomnil Bled, če ga bo šel obiskat, ekskurzije so smislne, zato so predpisane z učnim načrtom, jasno je, da je res krasno, če šola organizira drsanje ali smučanje ali plavanje ali kaj vem kaj, kar starši včasih težko - tudi to je napisano v učnem načrtu in dolgočasno bi bilo na športni dan hodit zgolj na pohod v okolico šole, niti ne bi bilo smiselno - vse dejavnosti so z namenom, ne zaradi kaprice šole, čeprav si starši vsak po svoje zmišljujejo, kaj hočejo in česa ne dovolijo, nadirajo nas, da je ta pa ta dejavnost čudna, ta grozno kao zanič, tretja pa draga - zmeraj se najde kdo, ki mu kaj ni prav. In jasno je tudi to, da prevoz ni zastonj. Je pa prevoz odvisen od števila otrok, ki se nečesa udeležijo. Če jaz naročim avtobus za 54 otrok, pa nas gre 54, je cena drugačna, kot če naročim enak avtobus, ko jih je 10 bolnih, 5 pa jih ne gre zaradi tega, ker je predrago. Če pa nas je 56, pa je situacija še hujša, kajti priti mora dodatni kombi, ki reč še podraži.... Hočem reči, kako hudiča naj jaz vem, koliko otrok bo šlo čez 9 mesecev nekam? Poleg tega so letos skoraj po vseh taborih podražili svoje usluge, ki tudi variirajo, glede na njihovo razpoloženje, v predračunih pa vselej zapišejo, da so to okvirne cene, ki se lahko spreminjajo, če se spremeni kaj vem kaj že vse - pa po vseh razredih imamo tabore . Hmm, pri nas je to tako, da lahko vsak starš pove, ali bo otroka poslal na neko dejavnost ali ne, na šoli mojih otrok pa celo starši podpišemo, preden kamorkoli gre, da dovolimo, da naj gre. Pa ne pišejo cen zraven, kar me ne moti, toliko pa že zaupam, da so se potrudili in poskusili zrihtati poceni. Natančna cena septembra? Saj ne vem, a je to za jokat al za smejat. Tega nihče ne more zahtevat od vas. Ajd, okviren predračun, to je smiselno, ampak točen?
|
|
|