Pregled za leče - brezplačno??? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naše zdravje

Sporočilo

podnajemnica7 -> Pregled za leče - brezplačno??? (27.5.2008 10:53:26)

Zanima me ali obstaja v Ljubljani brezplačni pregled za leče?

Če bi dobila napotnico od splošne zdravnice ali okulista ali bi lahko imela brezplačno, ker sem se pozanimala in je pregled 30 eurov?

Balonchy -> RE: Pregled za leče - brezplačno??? (27.5.2008 10:56:36)

Na napotnico ti itak krije zavarovalnica. Tako, da je brezplačno. Mal dalj je za čakat - sam ni panike.

jerikou -> RE: Pregled za leče - brezplačno??? (27.5.2008 11:43:33)

jst sm se ravno naročila na samoplačniški pregled sicer za očala pa vseeno sem bila presenečena nad ceno gospa mi je rekla 13,00 €. vem da so pregledi za leče sicer dražji samo mogoče pa vseeno vprašaj kolko je pr njih. sem pa termin za pregled dubla ze kar jutri, kar je zelo hitro in ne rabim čakat....naročila sem se pa pri Krstiču v Lj. na Tržaški...

LP J.

tajtaja -> RE: Pregled za leče - brezplačno??? (27.5.2008 12:22:14)

Jaz sem mela zadnjič pregled za oči z hčerama. Starejša nosi leče, je mela kontrolo, mlajša nosi očala in je med kontrolo vprašala, če bi lahko imela tudi ona leče. Jasno, da ja, ji je odgovoril zdr.
In sem na koncu debelo pogledala, ko so me skasirali za obe 54 €.  Napotnice nismomeli, ker je rekla da je ne potrebujemo.

A se da torej tudi pregled za leče opraviti na kritje ZZZS???[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

bodoča -> RE: Pregled za leče - brezplačno??? (27.5.2008 12:27:11)

IZVIRNO SPOROČILO: tajtaja

A se da torej tudi pregled za leče opraviti na kritje ZZZS???[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Pri nas se ne da, ker so leče že kao luksus in ne nuja.

Balonchy -> RE: Pregled za leče - brezplačno??? (27.5.2008 12:38:35)

Pregled za leče je na napotnico in ga krije ZZZS! Odvisno pa je od dioptrije in starosti pacienta, če ti "pripada" povračilo delnih stroškov za medicinsko tehnične pripomočke (kar kontaktne leče so).

Anonimen -> RE: Pregled za leče - brezplačno??? (27.5.2008 13:07:41)

IZVIRNO SPOROČILO: Balonchy

Pregled za leče je na napotnico in ga krije ZZZS! Odvisno pa je od dioptrije in starosti pacienta, če ti "pripada" povračilo delnih stroškov za medicinsko tehnične pripomočke (kar kontaktne leče so).

povračilo delnih stroškov za leče ti pripada, če imaš razliko v dioptriji med enim in drugim očesom nad 3!
Drugače se pa za pregled prijaviš v Ljubljani na okulistični, za otroke na Metelkovi (na Metelkovi, če je za leče si hitro na vrsti- vsaj jaz sem bila), čakaš dolgo, ampak je zastonj.

Vešča -> RE: Pregled za leče - brezplačno??? (27.5.2008 13:36:07)

Seveda, jaz vedno hodim z napotnico na pregled za leče. Nisem še nikoli plačala. Je pa čakalna doba 6 mesecev (na Očesni kliniki v LJ).

Vešča -> RE: Pregled za leče - brezplačno??? (27.5.2008 13:37:46)

IZVIRNO SPOROČILO: Remy

IZVIRNO SPOROČILO: Balonchy

povračilo delnih stroškov za leče ti pripada, če imaš razliko v dioptriji med enim in drugim očesom nad 3!
Drugače se pa za pregled prijaviš v Ljubljani na okulistični, za otroke na Metelkovi (na Metelkovi, če je za leče si hitro na vrsti- vsaj jaz sem bila), čakaš dolgo, ampak je zastonj.

Delno povračilo stroškov nakupa leč (60 € na vsake 2 leti) ti pripada tudi, če imaš dioptrijo nad -8, ne glede na razliko med očesoma.

Stran: [1]