Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: kaj pa vi menite - ime za fantka po možu 27.5.2008 13:14:45
|
|
|
|
sazi
|
Jaz sem tudi mnenja, da se vse preveč zakomplicira, če sta v družini 2 z enakim imenom. Imaš pa tako dituacijo, kot jaz. Vedno sem si želela nekoč imeti sina z imenom XX, pa sem se zdaj poročila z XX, sinu pa sva dala potem drugačno ime. No, sanje so se mi na nek nčin uresničile - eden zame najpomembnejših moških je XX - ni sin, je pa mož
|
|
|
|
RE: kaj pa vi menite - ime za fantka po možu 27.5.2008 13:14:58
|
|
|
|
Pobalami
|
Jaz ne bi dala enako ime. Mogoče podobno: Martin, Valentin. Tudi Jaka je lepo. Kar se sklanjatve imana tiče pa ne vem zakaj bi se s tem spopadala. Na našem koncu vsi sklanjajo moška imena na končnico A kot Jakata, Mihata, Lukata in je to nekaj običajnega.
|
|
|
|
RE: kaj pa vi menite - ime za fantka po možu 27.5.2008 13:26:26
|
|
|
|
Volga
|
Ja pa kaj res mislite, da bosta oče in otrok večno živela skupaj? Mislim takrat, ko bo sin začel dobivati svojo pošto, se bio že zdavnaj odselil, če pa bo prej dobil Cicibana ali Trobentico na dom, pa valjda, da ni za očeta. Meni je Tine všeč in me ne bi prav nič motilo, da bi imela oče in sin enkao ime. Moja mama in stara sta ga tudi imeli, pa mi je škoda, da ga moja mami ni dala naprej, ker je res lepo ime. Se mi pa zdi, da bo sestra dali svoji hčerki, če jo bo imela, to ime, pa bo šlo spet malo naprej. no, malo bo poskočilo za eno generacijo.
|
|
|
|
RE: kaj pa vi menite - ime za fantka po možu 27.5.2008 13:29:16
|
|
|
|
Anonimen
|
Ciciban in Trobentica Volga pri nas je bil problem, ker smo v isti vasi.Pa tudi veliko otrok se ne odseli, ampak ostane doma. In tega je čedalje več, ker si malokdo lahko privošči svoj lasteni dom.
|
|
|
|
RE: kaj pa vi menite - ime za fantka po možu 27.5.2008 13:30:56
|
|
|
|
Volga
|
IZVIRNO SPOROČILO: kind lady Ciciban in Trobentica Volga pri nas je bil problem, ker smo v isti vasi.Pa tudi veliko otrok se ne odseli, ampak ostane doma. In tega je čedalje več, ker si malokdo lahko privošči svoj lasteni dom. Oprosti, čedalje manj, ker tastari pa tamladi že dolgo in vse bolj ne gredo več skupaj.- Ampak to je druga tema, odpri novo nekje drugje, pa bomo videli, kje je kdo.
|
|
|
|
RE: kaj pa vi menite - ime za fantka po možu 27.5.2008 14:10:25
|
|
|
|
dulcinea
|
Ko bo Tine starejši, bo lahko na banki oropal lastnega fotra, ker itak ne preverjajo datuma rojstva.
----------------------------------------------------------------- Otroci so vredni najboljšega, ker so otroci in iz nobenega drugega razloga. Svoje dostojanstvo in svojo vrednost imajo preprosto zato, ker so.
|
|
|
|
RE: kaj pa vi menite - ime za fantka po možu 27.5.2008 15:22:07
|
|
|
|
Barbara33
|
Meni osebno to niti približno ni simpatično, da imata oba enaki imeni in enostavno tudi ne vidim opravičujočega razloga za to. Imen je namreč toliko na razpolago ... (sicer se tudi sama že nekaj mesecev ubadam z iskanjem pravega imena za fantka, če ga bom imela - spola namreč še ne vem, upam, da izvem drug teden - tako te razumem, da ne najdeš pravega imena, na kraj pameti pa mi ne pade, da bi mu dala enako ime kot možu). Kakorkoli se boš odločila, pa bo za vas gotovo v redu - mamica bo pa že vedela, mar ne?! Lepo bodi, Barbara
|
|
|
|
RE: kaj pa vi menite - ime za fantka po možu 27.5.2008 15:29:40
|
|
|
|
lemavrica
|
Meni je to totalno mimo. Moj tast in svak imata isto ime, ker je bilo pač v tastovi družini tako, da najstarejši sin dobi ime po očetu. no pri naju sem jaz takoj povedala da pri nama ne bo tako. Mi imamo Jako. Meni je lepo ime, tudi skalnjatve niso tako grozne.
|
|
RE: kaj pa vi menite - ime za fantka po možu 27.5.2008 21:31:50
|
|
|
|
mayci
|
Tako kot je napisalo že kar nekaj mojih predhodnic-jaz nisem za isto ime.. Mi ne potegne, žal. Mi je pa Jaka zelo lepo ime!
|
|
RE: kaj pa vi menite - ime za fantka po možu 28.5.2008 8:52:39
|
|
|
|
byanca
|
Moj fant ima zelo lepo ime, vendar ga sinu nebi dala. Jaka je super.
|
|
|
|
RE: kaj pa vi menite - ime za fantka po možu 28.5.2008 9:18:40
|
|
|
|
Kaliope
|
joj, tudi meni nikakor ni všeč, če imata oče in sin isto ime ... pri vsej tej izbiri imen! kot da ga takoj določiš za "kopijo" očeta ... Jaka je zelo lepo, pa saj je vseeno, kako ga domači sklanjajo - itak se doma govori "po domače", drugače pa se vsi v šoli naučimo, kako se sklanjajo moška imena s končnico -a (meni se zdi bolj grozno, ko prenekateri npr. čisto "običajno" ime Klemen sklanjajo kot Klemen Klemena?!? tak kot da bi sklanjali Peter Petera ... )
|
|
|
|
RE: kaj pa vi menite - ime za fantka po možu 28.5.2008 9:40:21
|
|
|
|
ključek
|
meni je tine eno izmed ljubših imen, ampak jaz tudi ne bi dala otroku istega imena kot ga ima ati. preveč se vse potem zakomplicira.
|
|
|
|
RE: kaj pa vi menite - ime za fantka po možu 28.5.2008 14:47:28
|
|
|
|
arabela*
|
nevem,jaz nebi dala istega imena,kot ga ima mož.
|
|
[Brisano sporočilo] 28.5.2008 14:49:53
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: kaj pa vi menite - ime za fantka po možu 29.5.2008 7:52:07
|
|
|
|
slovenka
|
tudi jaz ne - ker mi tudi ne bi bilo všeč, če bi moja hčerka imela isto ime kot jaz. Že v službi mi je nenadavno, ko delam s kako soimenjakinjo - ni pogosto, pa vseeno. Poznam pa ljudi iz Italije, Španije..., ki še redno prakticirajo to tradicijo, pa je potem samo par imen v celi familiji, samo ta mlajši imajo v praksi zmeraj nekaj drugega - npr. Giuseppe - Pepi... Glavni namen imena je razlikovanje posameznika od drugih, tako da...
|
|
|
|
RE: kaj pa vi menite - ime za fantka po možu 29.5.2008 8:00:35
|
|
|
|
Marogica
|
V bistvu je stvar okusa in navade. Sama sem imela enkrat tipa, ki je imel enako ime, kot oče in problem je bil samo v tem, ko si poimensko poklical, če smo bili skupaj. Odzvala sta se (skoraj) vedno oba. Drugega v zvezi s tem se pa ne spomnim-torej ni bilo tako problematično.
|
|
RE: kaj pa vi menite - ime za fantka po možu 29.5.2008 18:03:42
|
|
|
|
amaya
|
ne, ne, ne, neeeeeeeeeeeeeeee, ne, ne,ne,ne,ne,neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee....
|
|
[Brisano sporočilo] 29.5.2008 19:56:02
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: kaj pa vi menite - ime za fantka po možu 29.5.2008 22:38:53
|
|
|
|
N _ B
|
Jaka.
|
|
|
|
RE: kaj pa vi menite - ime za fantka po možu 31.5.2008 20:05:04
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz bi izbrala Valentin. Imam raje daljsa imena.
|
|
|
|
RE: kaj pa vi menite - ime za fantka po možu 3.6.2008 11:29:59
|
|
|
|
diamantina
|
Jaz poznam družino, kjer so vsi do zadnjega Edvardi (vodijo pa evidenco že od leta 1705), ampak ima mlajša generacija pred tem imenom še eno ime, tako da so potem, npr. Gaj Edvard K. toliko da se ločijo. Ampak jaz tega ne bi prakticirala, mi bodo dali mali/-emu ime, ki nam bo všeč in da se bo lepo skladalo s priimkom.
|
|
|
|
RE: kaj pa vi menite - ime za fantka po možu 3.6.2008 18:46:33
|
|
|
|
čaki
|
Meni nekako ne potegne, da imata oče in sin enako ime. Mogoče kaj podobnega. Tilen enako
|
|
|
|
RE: kaj pa vi menite - ime za fantka po možu 16.6.2008 17:34:38
|
|
|
|
pola1984
|
meni je staromodno,če se sin kliče isto kot mož.nikoli nebi dala isto ime...takšno je moje mnenje...
|
|
|
|
RE: kaj pa vi menite - ime za fantka po možu 16.6.2008 17:37:03
|
|
|
|
Zamima
|
jaz sigurno ne bi dala istega imena kot ga ima mož/otrokov oče. Mi to pač ni všeč. Pa ne ime, ampak dva ista imena v družini - dolgčas
|
|
RE: kaj pa vi menite - ime za fantka po možu 16.6.2008 17:39:08
|
|
|
|
Zamima
|
IZVIRNO SPOROČILO: Marogica V bistvu je stvar okusa in navade. Sama sem imela enkrat tipa, ki je imel enako ime, kot oče in problem je bil samo v tem, ko si poimensko poklical, če smo bili skupaj. Odzvala sta se (skoraj) vedno oba. Drugega v zvezi s tem se pa ne spomnim-torej ni bilo tako problematično. včasih se zgodi, (npr, ime Tine), pol pa je tastari Tine, Tine, tamladi pa skozi Tinček
|
Jaslice ali varuška
пеперутка16
Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?