|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Nov krompir
27.5.2008 9:08:23   
Anonimen
izvolite en receptek kako uživat v novem krompirju.jaz sem se ga že preobjedlauser posted image


Preprosto najboljši
Je krompir vsakdanja jed, nezanimiva priloga, nemara dodatek, ki ga odrinemo na rob krožnika? Seveda ne! Še posebej nas navduši, ko prvič v sezoni pripravimo nov krompirček. Hrustljavo spečen in začinjen z dišavnicami, skuhan v dišeči smetanovi omaki ali pa na primer v družbi z zelenjavo, zložen v barvite plasti dišečega narastka, je preprosto najboljši.
Začinjeni krompir iz pečice
Za 4 osebe
Priprava: 15 minut
Pečenje: 30 minut

Sestavine: 1 strok česna * sol * 2 žlički karija * kajenski poper * 800 g novega krompirja * 3 do 4 vejice mete * 200 g pretlačene skute * 150 g polnomastnega jogurta * mleta sladka paprika * 4 svinjski zrezki * sol * poper * 1 jajce * drobtine.

Priprava: Pečico segrejemo na 200 stopinj. Česen olupimo in stremo, v posodi, ki jo lahko tesno zapremo, ga pomešamo s soljo, karijem, kajenskim poprom in 3 do 4 žlicami olja. Krompirje temeljito skrtačimo pod tekočo vodo in obrišemo do suhega. Narežemo jih na polovice in damo v posodo z začinjenim oljem. Posodo tesno zapremo in stresamo toliko časa, da se krompirji obdajo z začinjeno mešanico. Krompir damo v pekač in postavimo v vročo pečico. Pri 200 stopinjah ga pečemo 30 minut. Medtem narežemo metine lističe na tanke pramene. Zmešamo skuto in jogurt, dodamo narezano meto, sol ter mleto sladko papriko. Premešamo. Zrezke oplaknemo, popivnamo do suhega in natremo z mešanico soli, popra ter mlete sladke paprike. Rahlo jih pomokamo, nato pa povlečemo skozi stepeno jajce in povaljamo v drobtinah. Deset minut, preden je krompir pečen, segrejemo v ponvi preostalo olje. Zrezke ocvremo na vročem olju najprej z ene in nato še z druge strani. Odcedimo jih na papirnatem prtiču. K zrezkom ponudimo začinjeni krompir iz pečice in pikantno skutno omako.

Nasvet: Začinjeni krompir iz pečice se seveda odlično prilega tudi k naravnim zrezkom, ponudimo pa ga lahko tudi k popečenim hrenovkam ali na primer z jajcem na oko. Zraven ponudimo zeleno solato.
Izbor receptov: Katja Kmet
Fotografije: Fotospring
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Nov krompir
27.5.2008 10:16:38   
srki
To mora biti pa zelo zelo dobro.

Joj, ti si se ga že prenajedla, pri nas ga komaj okopavamouser posted image , se vidi, da smo bolj v hribih.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Magnezij in železo v nosečnosti
V nosečnosti se poveča potreba po določenih mineralih v telesu in med njimi sta zelo pomembna magnezij in železo. Ali mo...
Kako pripraviti popolno pokovko?
photo
Se tudi vi sprašujete, zakaj so 'kokice' v kinu vedno tako okusne, doma pripravljena pokovka pa se kar nekako ne more pr...




Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?