becky -> RE: GOSPODINJA ALI KARIJERA? (27.5.2008 7:58:40)
|
ojla punce! to pa je moje mnenje: zakaj bi se morala ženska odločati med materinstvom oz. gospodinjstvom in kariero? zakaj hodimo potem ženske v šolo? zakaj se trudimo dobiti službo in biti vsaj finančno neodvisne? men se zdi to ena ogromna bedarija!!!!!!! če je namen oz. bistvo ženske samo v tem, da postane mama in gospodinja, potem naj hodi v šolo samo toliko, da zna pisat, brat in malo računat, potem pa naj bo doma in postane ubogljiva ženička!!!!!pa nič proti tistim, ki ostanete doma-to je samo moje mnenje. vse lepo in prav, da ostaneš pri otroku več kot eno leto, ampak po moje lahko gre otrok s prvim letom v vrtec-se nauči določenih stvari, npr. socializira se. strinjam se z Najo31, da ne bi ostala doma, pa če bi imela milijone-sem pač taka, da moram menjati okolje in ljudi-se mi kar meša, če sem vedno na istem mestu z istimi ljudmi, z istimi opravili. kar se tiče vzgoje: ali je naloga moških, da naredijo otroka, potem pa lahko dajo noge na mizo in zahtevajo svoje pivo???!!!mislim, da morajo tudi vzgajat in pomagat ženskam v gospodinjstvu-moj mi pomaga brez problemov. se mu zdi samoumevno. poleg tega pa, a ni tečno, da bi morala za vsak evro rečt mojemu, da mi ga da oz. nakaže? men bi se zmešalo, čeprav vam, da mi ne bi nič rekel. priznam, da sem emancipirana in da se boste (ste se) nekatere ziher razkurile, ko boste (ste) tole prebrale, ampak za kaj so se borile sufražetke in ostale, če ne za samostojnost in neodvisnost od moških in možnost kariere?
|
|
|
|