RE: kdaj ste dale dudo? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


Roberta69 -> RE: kdaj ste dale dudo? (28.5.2008 19:59:08)

Naš jo je dobil nekje pri približno treh tednih - na žalost [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image], ker drugače ne bi zaspal do 1- ih zjutraj. Jo pa dobi izključno pred spanjem in jo ponavadi že čez par minut pljune ven in spi naprej, občasno jo ima notri in se še ogleduje naokoli, zelo redko pa mu pade ven in potem zajoka, da mu jo je treba spet naštimati. Želel bi jo imeti še kdaj, pa mu je ne dam, ker mi otroci (ki že hodijo), ki jih vidim po trgovinah itd. niso všeč. Bo pa vsak rekel, da je duda bolje kot palec, priporočil jo pa ne bo nihče - vsaj po mojih izkušnjah in po mnenju pediatrov naj dojeni otroci sploh ne bi potrebovali dude, si pa potem ponavadi ti tista duda [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. 




EnjA -> RE: kdaj ste dale dudo? (28.5.2008 20:30:23)

Jaz sploh ne razumem kaj tako komplicirate! Če jo želi imati pa naj jo ima, potem slej ko prej ali jo ne želijo imeti, ali pa jo starši ukinejo, ko mislijo, da ni več potrebna! prvi jo je imel do 3 mesecih, potem jo ni več želel, drugi otrok pa sploh ni želel dude! Sta pa oba bila dojena!

IZVIRNO SPOROČILO: Roberta69

. Želel bi jo imeti še kdaj, pa mu je ne dam, ker mi otroci (ki že hodijo), ki jih vidim po trgovinah itd. niso všeč. še marsikaj ti ne bo všeč, pa nimaš kaj narediti-npr. ko se iz trme mečejo po tleh, ko se derejo brez veze, ko se tepejo, pa še bi lahko naštevala (ki je veliko bolj nadležno kot duda) vsaj po mojih izkušnjah naj dojeni otroci sploh ne bi potrebovali dude, si pa potem ponavadi ti tista duda [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] . gLEDE NA TO KOLIKO IMAŠ STAREGA OTROKA PA RES LAHKO GOVORIŠ O IZKUŠNJAH[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] (ups črke)[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Anonimen -> RE: kdaj ste dale dudo? (28.5.2008 20:38:24)

Dobil jo je že v porodnišnici, ker je imel zelo močan sesalni refleks. Do treh mesecev smo jo kar pogosto uporabljali, potem pa vedno manj. Sedaj, pri 8.mesecih jo ima samo za spati. Ko ga podojim in zaspi na joški, mu jo dam. Čez par minutk jo že pljune ven.




december06 -> RE: kdaj ste dale dudo? (28.5.2008 21:00:29)

Po 14. dneh.




15.7. -> RE: kdaj ste dale dudo? (28.5.2008 22:06:23)

mi smo dali nasemu takoj po porodu v sobi, ko sva sla na oddelek. in se je tko lepo navadil cuzat dojko. 




nia5 -> RE: kdaj ste dale dudo? (8.6.2008 11:42:55)

Ti kr daj svojemu sončeku dudo, saj so ti predsodki glede dude močno zgrešeni, duda je definitivno boljša od palca, pa preberi si malo članke, kake pozitivne učinke ima duda, tudi smrt v zibki lahko prepreči. Tak da jaz sem za dudo




Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]