Dream -> RE: kaj bom kuhala (26.5.2008 14:31:23)
|
Prejšnji dan se dajo naredit razno razne omake z mesom ali brez, naslednji dan pa samo pogreješ in skuhaš zraven testenine, krompir ali riž (to lahko naredi tudi tvoj dragi, če pride prej domov). Jaz sem imela do nedavnega pole službe še polo, tako da sem bila primorana skuhat zvečer, po predavanjih. Največkrat sem prejšnji dan pripravila tudi solato, da se je naslednji dan samo zmešala. Stvari, ki so enostavne sem prepustila dragemu, ker v kuhinji ni ravno vešč. Poskusila sem tudi z rižoto, tkao da sem pripravila do tistega, ko je bilo treba dodati riž. Riž se je naslednji dan skuhal in vmešal (to je sicer skrajna situacija, ker mi takšna rižota ni ravno najbolj všeč). Drugače pa imaš na voljo tudi dosti stvari, ki jih skuhaš na veliko in daš v skrinjo - golaž, sarma, ričet (brez krompirja), omake za testenine, raznorazne enolončnice in podobno. Mene je na začetkju kar precej skrbelo, pa sem se kar dobro znašla. Je pa res, da sem običajno že za kak teden naprej naredila približen urnik, kaj se bo kak dan jedlo, da so bile doma sestavine in da je bilo prilagojeno najinemu urniku.
|
|
|
|