ULTOP IN DOJENJE (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

leah -> ULTOP IN DOJENJE (18.2.2005 9:08:29)

Ali je katera izmed vas že jemala te kapule za želodec?Baje,da zelo pomagajo.Meni jih je splošna predpisala,pa ni bila ravno najbolj prepričana vase,zato ker dojim.Pa tudi v navodilih piše,da dojenje odsvetujejo.Tako,da sem res čist zmedena,in me je valda full strah,kako bi to vplivalo na mleko in tamalo.
Kaj ve mislite?

lidia -> ULTOP IN DOJENJE (18.2.2005 9:14:19)

zakaj jih pa moraš jemat?

Mojca P. -> ULTOP IN DOJENJE (18.2.2005 9:18:39)

Na tvojem mestu jih ne bi vzela. Ne vem no, men je zdravnica ze za grlo zarad dojenja odsvetovala vse mozno in na koncu sem dobila neke tablete iz cist naravnih sestavin. Pa vitaminskih dodatkov ne smem, mi je dala pivski kvas namesto raznih biotinov in b-kompleksov. Rekla je tud, da kak lekadol lahko vzamem, pa tud rupurut naj bi lahko. Ultop tablete se mi pa zdijo kar mocne. Ce bos zdrzala mogoce raje poskusi kaj drugega. Se vedno pa lahko vprasas v lekarni, vcasih se kar kak pameten farmacevt najde in bi ti mogoce lahko pomagal.

urši77 -> ULTOP IN DOJENJE (18.2.2005 10:29:29)

Evo-o ultopu sem tole našla med zapiski iz predavanj:
Ultop spada med zdravila, ki zavirajo protonsko črpalko in ireverzibilno zavirajo vodikove in kalijeve ione, kar je potrebno za izločanje solne kisline in parietalnih celic želodčne sluznice. Vplivajo na jetrne encime in motijo presnovo ostalih zdravil.

Jemanje zdravil v nosečnosti in med dojenjem je priporočljivo samo takrat, kadar korist za mamo opravičuje tveganje za plod oz. otroka.

Malo je zakomplicirano, a upam da sem napisala kaj novega:)
Če imaš resne težave z želodcem pa naj ti dr. napiše kaj manj agresivnega!
LP:rozica:

leah -> ULTOP IN DOJENJE (18.2.2005 11:22:48)

Ma sej mi je napisala samo 20 mg.Sem klicala našo pediatrinjo in mi je razložila,da to napišejo v primeru,ko zadeva ni popolnoma raziskana,in da je količina zdravila,ki vstopi v mleko zelo zelo majhna,tako,da jih lahko jemljem,enako kot zdravila za astmo.

Baje,da dojenje odsvetujejo samo v primeru,da mati jemlje neka zdravila,ki povzročajo sevanje matere:zmeden:Pojma nimam,kako se reče.

Stran: [1]