glivice (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Spolnost

Sporočilo

Anonimen -> glivice (26.5.2008 11:08:16)

Vedno pa spolnem odnosu me spolovilo začne srbeti in peči. Traja kar nekaj časa, da se pozdravim. Potem pa spet seksava in opet ponovi vajo...srbenje,peče...mažem se s Kanastenom.

Anonimen -> RE: glivice (26.5.2008 11:33:52)

kaj pa če bi tvoj partner malo bolj za higieno poskrbel

Anonimen -> RE: glivice (26.5.2008 11:34:48)

Seksata s kondomom ali brez? In če seksata brez probaj, da ti ne spusti noter sperme. Če pa seksata s kondomom pa probaj brez, saj je možno, da si občutliva nanj.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] To je edino, kaj mi je padlo na pamet.

Anonimen -> RE: glivice (26.5.2008 11:50:13)

Ma ne vem če je higiena tu kriva. Vedno pred spolnim odnosom se greva oba temeljito umit. Seksava pa brez kondoma in mi tudi spermo spusti noter, ker načrtujeva otroka. A mislite, da me zarad sperme srbi in peče ?

bodoča -> RE: glivice (26.5.2008 12:17:22)

To se je meni dogajalo, preden sem zanosila in v začetku nosečnosti, proti koncu in sedaj ko sem rodila, pa ne peče in srbi več. Mi sploh ni jasno kako to.

Pojdi do G in naj ti da kakšno drugo kremo ali zdravila in se morata oba s partnerjem zdarvit, da bo pomagalo, pa poskusi ne uporabljat tamponov, če jih, pa manj sladkega, ne umivaj se z navadnimi mili,... sicer jaz sem vse to poskusla, pa ni pomagalo.

Mogoče bojo potem, ko boš [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] tudi tvoje težave izginile, kot pri meni.

loredana -> RE: glivice (26.5.2008 13:30:01)

Nič ne pomaga če se ti znebiš gljivic, on pa ne. Pojdi do ginekologa, ti bo dal še kaj zanj.

ursa30 -> RE: glivice (26.5.2008 14:37:53)

jaz imela podobne težave, ki se mi od časa do časa še pojavljajo. bla pri ginekologu, ki mi je povedala da so vzroki lahko različni, od hrane do stresa. dala mi je recept za kremo canesten in vaginalno kremo (se ne spomnim imena).

sem pa tudi nekje brala, da je možno, da je sperma lahko preveč agresivna za nožnično sluznico. najbolje da obiščeš ginekologa, on ti bo znal najbolj svetovati.

daga11 -> RE: glivice (27.5.2008 11:42:38)

če ti canesten ne pomaga se oglasi pri G - vama bo obema dal neko konsjko tableto pa bo takoj OK! Govorim iz izkušenj- mene je srbelo in peklo grpzno dolgo pa sem šla k Ginekologu pa je reko da imam ful močne glivice in že malo vnetje pa mi je dal dve tableti ali kapsuli se ne spomnim prav (bile sta veliki) in vsak svojo sva pojedla in kar hitro se je vse pozdarvilo!!!

UOBERC -> RE: glivice (27.5.2008 12:07:35)

Tudi pri meni se je to vedno in vedno dogajalo. Odkar pa si jo brijem pa ( potrkam) se mi še to ni zgodilo. Tud mene je vse srbelo in peklo po odnosu sm kr norela. Zdaj pa ko nimam dlačic je veliko, veliko bolje. Kanestene sploh ne poznam več. Probaj![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Ploha -> RE: glivice (27.5.2008 16:34:37)

tudi meni se to vedno ponavlja, redno vsak mesec,...milo za intimno nego s kislim pH, bombažno perilo, ne uporabljam tamponov, vitaminske kreme za vstavljanje kot so Vitagy - C in podobne, higiena vedno,...vse to in še več, pa so vedno tu, spermo pa spusti notri, ker drugače se ne da otrok narest[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Katey -> RE: glivice (28.5.2008 9:09:57)

Ali se kateri te težave pojavljajo pred menstruacijo, ker mene vseke toliko časa srbi in peče nekaj dni pred menstruacijo, po menst. pa nič več?

ursa30 -> RE: glivice (28.5.2008 13:27:43)

IZVIRNO SPOROČILO: Katey

Ali se kateri te težave pojavljajo pred menstruacijo, ker mene vseke toliko časa srbi in peče nekaj dni pred menstruacijo, po menst. pa nič več?

jap, meni se je to občasno dogajalo..zdaj že par mesecev ne...možno je da se takrat tudi PH spreminja in se dobi vnetje...menstuacija pa "spere" bakterije...tako nekako je meni razložila ginekologinja..

Anonimen -> RE: glivice (28.5.2008 19:27:24)

OJ.
Zelo dobre izkusnje imam z Diflucane One; ena modra kapsula zate in ena za tvojega dragega. Meni je reslo vse tezave s srbenjem in podobnim. Edino ne vem, ce se to sme v nosecnosti, tak, da bi verjetno morala za kratek cas (en cikuls) nehat z delanjem otrocka.....

Srecno!

kajsica -> RE: glivice (7.6.2008 19:37:09)

Punce, a ste kaj razmišljale, da to mogoče ni od spolnega odnosa?!

Tudi jaz uporabljam intimno milo, pazim res na higieno, ne uporabljam tamponov.....pa sem vseeno imela skoz taka vnetja in so se naredli rdeči spuščaj, srbelo bolelo....pa saj same poznate te težave.

No jaz sem po nasvetu ene kolegice, ki je medicinska, zamenjala pralni prašek in mehčalec za perilo, poleg tega pa dam na koncu še na dodatno izpianje perila in vam povem, težava rešena. Sedaj že par mesecev nimam več teh težav!!!

Zamenjala sem pa tudi znamko intimnega mila, mila za telo in kreme. Res pa pomaga pri tej nadlogi tudi britje!!!

Meni je uspelo!!!

majcci -> RE: glivice (10.6.2008 8:40:12)

Kajsica mene pa zanima, kateri pralni prašek in mehčalec si uporabljala in katerga zdaj. Kajti meni se tudi zdi, da bi lahko pogostejša vnetja imela zaradi napačnega pralnega praška in mehčalca. Pri meni je problem, da imam bolj zunanja vnetja - se mi koža vname in sklepam da bi lahko bilo zaradi tega.
Hvala

Freycha -> RE: glivice (10.6.2008 9:32:57)

če so gljivice, se morata "zdraviti" oba, sicer ti jih partner vsakič sproti zopet prenese.....

kajsica -> RE: glivice (10.6.2008 9:54:23)

Prej sem v večini uporabljala Dash, pa sem prešaltala na Ariel mountain spring al neki takega, od mehčalca pa Lenor.

Samo se mi zdi da se mi najbolj pozna, ko sem zamenjala znamo intimnega mila. Prej sem ga obvezno kupovala v lekarni in sicer Lactacyd al neki podobnega, pa sedaj ko uprabljam Chilli sensitive vidim, da je precejšna razlika. Čeprav naj bi bilo tudi uno kao sensitive (sem pač občutljiva) mi je nekako sluznico izsuševalo in so se mi naredile kot nekake ranice in potem kraste, je pa peklo in bolelo in......

Pa skoz sem hodila k G, da mi je dajala kreme, pa svečke, pa.....no sedaj saj vam pravim, da že nekaj mesecev nimam več teh težav.

Res pa je da tudi, ko perem, dam na dodatno izpiranje, da ja ne bi ostalo kaj preveč praška ali pa kaj podobnega na perilu!!!

majcci -> RE: glivice (10.6.2008 10:12:50)

Jaz pa ravno zdaj uporabljam Ariel in Lenor, pa se mi zdi da mi ne ustreza. Prej sem uporabljala Persil ali kakšen drugi prašek. Od kar pa sem menjala pa je kriza. Bo treba prešaltati.
Jaz drugače mila za intimno nego sploh ne uporabljam (niti katerega drugega). Vendar razmišljam da bi si ga nabavila, ampak me je strah da bi bilo še slabše.

kajsica -> RE: glivice (10.6.2008 11:09:29)

Mila za intimno nego, naj bi bila PH nevtralna za našo sluznico, ki je zelo občutljiva. Dokler ga nisem uporabljala (uporabljala navadno milo za tuširanje) je bila situacija še slabša!

Kar se pa praškov pa tega tiče, je pa odvisno od posameznika kaj mu ustreza.

Primer je bil, ko sva si z eno kolegico kupili enako milo za tuširanje, ker nama je res dišalo! Njej je pasalo, jaz pa sem po tuširanju dobila kar ene take pikice, kot da bi me komar pičil in srbelo, vsaj dokler nisem kože s kremo namazala, da se je situacija umirila. Ko pa sem zamenjala milo, je bilo pa vse OK!

Lej, najbolje je da poskusiš sama njati kombinacijo, ki ti bo ustrezala pa bo!

Jaz pravim le to, da pri teh zdadevah so možne glivice, možno pa je tudi ogromno drugih dejavnikov. Zakaj ne bi poskusili prvo zamenjati kar stalno uporabljamo, šele na to pa k zdravniku!

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (10.6.2008 11:16:52)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

majcci -> RE: glivice (11.6.2008 9:36:33)

Zgleda da bo treba iti v nabavo po nov prašek, mehčalec in intimno milo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Samo da bo bolje. Ker kakšnega izcedka nimam, zato sem najprej pomislila na prašek. Mi je pa ginekolog sam rekel, da je lahko toliko dejavnikov, da je težko najti pravega - razen z analizami seveda. Imajo pa ginekologi različne prakse kdaj dati vzorec na analizo. Jaz žal hodim v takšno ordinacijo, kjer ni nujno da ko prideš na pregeld je tvoj ginekolog in zato vzorci bolj redko priromajo do analiz.

tehnofil -> RE: glivice (11.6.2008 12:31:27)

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
...mažem se s Kanastenom.

Kanasten je za partnerja. Za tebe so svečke.

Stran: [1]