trdozimc -> RE: uvajanje alergenov (26.5.2008 22:36:43)
|
Sonja, to najbrž je še vedno preobčutljivostna reakcija. Tako kot ti je svetovala Izabela. Najprej poskusi z navadnim jogurtom, potem skuto, sirom.... Čimbolj navadno, brez dodatkov. Fermentirano mleko je manj alergeno. Potem boš pa že videla, naš Jan je npr. še dolgo reagiral na skuto (s spremenjenim blatom - čeprav se mu je do 1. leta kazal AD samo s pikicami na koži), medtem ko je sir že dobro mazal. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Stvari, na katere bo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] reagiral z drisko, pa odloži še za par mesecev. Izabela, mi z breskvami in marelicami tudi nismo imeli nobenih težav, pa nismo čakali dlje od 1. leta. Res pa sem mu dala najprej prekuhane - v domači marmeladi, ampak takoj za tem pa tudi sveže. Tudi paradižnik je dobil najprej prekuhan v juhi, ko pa ni bilo reakcije pa še surovega. Paprike pa ni tako dobro prenašal in smo jo odložili in jo je šele nekje od 2. leta.
|
|
|
|