viv_ -> RE: Anketa: vrednote mlade generacije (28.5.2008 8:12:21)
|
IZVIRNO SPOROČILO: LoCa viv, pa tut ni tko blazno lahko naredit anketo, ki bi bla vsem, ki odgovarjajo, ok. ko ti govoriš, izpade, ku da je to izi, samo prepišeš. ampak v resnici niti sjm in podobne evropske niso nevemkaj. v resnici, meni jih je blesavo reševat, ker so tupaste, ne vem kam se umestit. ampak tko je. pa tut nima vsak študent raziskovalca v sebi, pr diplomi pa sploh. ampak vsak jo pa mora naredit. to, da v diplomi mora bit anketa pa...ni niti tolko odvisno od tebe, dostikrat tut bolj od mentorja. matr, ko da bi se zarad tega svet podrl. pa dej jo ti nrdi. Saj jaz to tupim vsem - NI TKO BLAZNO LAHKO NAREST ANKETO. Ker glede na tele ankete, ki se tule objavljajo, je meni očitno, da se vsem zdi, da je to nekaj najbolj enostavnega na svetu. Pa ni, ker za tem stoji cela znanost, ki se ji reče metodologija. In že to, da anketo objaviš na nekem forumu, kjer je 90% žensk, je totalno nesmiselno (če ni anketa o kakšni ženski stvari). Kar se pa tiče SJM-ja in Evropskih raziskav. Evropska družboslovna raziskava je denimo prejela Descartovo nagrado za dosežke na področju družboslovja. Evropska raziskava vrednot, ki sem jo prejle omenjala, trenutno poteka že tretjič in v tretjem valu v njej sodeluje 45 držav. Tako da te raziskave stojijo in niso "kar nekaj". Ker pa nima vsak raziskovalne žilice v sebi in potrebnega metodološkega znanja, pa obstajajo organizacije kot je Arhiv družboslovnih podatkov, kjer lahko prideš do zelo kakovostnih sekundarnih podatkov.
|
|
|
|