tanikaa -> RE: Pečena zelenjava v pečici (23.5.2008 11:52:15)
|
Najraje mamo bučke in šampinjone. Bučke narežem na kolobarje, šampinjone pa pustim cele. Narežem tudi paradižnik na kolobarje, da dajo fajn okus. Paprika je pri nas obvezna sestavina, ker jo Pubertetnik obožuje. Na eno stran dam tudi čebulo narezano na kolobarje. Pečem pa obvezno pri ventilatorju, ker se drugače vse skupaj kuha. Proti koncu poškropim z rdečim vinom (najboljši je teran), posolim, popopram (uporabljam zmes popra in česna). Lahko daš tudi sveže začimbe gor, ja. Je dosti boljše, kot pa une iz stekleničk. Na koncu lahko pokapaš z olivnim oljem ali sezamovim oljem, potem gor naribaš sir in dodaš malček smetane. To pečeš še nekje deset minut, da sir lepo porjavi.
|
|
|
|