krst (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


palas -> krst (23.5.2008 9:11:24)

Ne vem ali ta tema spada ravno sem, ampak vseeno.
Kako so vaši [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] prenesli krst? Mislim ali so bili v Cerkvi mirni, jokavi,.. Ste vse oblekle vaše malčke v belo?
Kolko časa traja krst? So kakšne priprave?
Mene skrbi, da bo moj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] nestrpen, ker še 10 minut ne more biti pri miru [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].




pavlyna -> RE: krst (23.5.2008 9:22:06)

ja isto je skrbelo mene.
naša doma ni pri miru niti 5 min!
pa je bla tam full pridna--seveda je mal sedela,mal stala pri meni v naročji in gledala po cerkvi--polno novega.
mal je tud pomagala župniku pri pridigi--je stara 6 m in full zgovorna.
sam zajokala pa ni niti za sekundo.--ful pridna res.

oblečena je bla pa v sivo-roza balerinke, bele nogavičke, bel body z roza ovratnikom,bela tanka jopica, sive hlače z roza pasom in roza jaknico---(vse iz h&m).
nismo komplicirali s kako belo oblekico,smo rajš kupli tko,da lohko tud sedaj nosi.

lp




pavlyna -> RE: krst (23.5.2008 9:26:03)

aja--pri nas je krst med sv.mašo on to traja kar urco al pa še kako min.čez--sam ni blo panike.
ponekod majo obred krsta kar po maši in traja nekje 20 min

priprave pa smo meli 2 dni prej 15 min v cerkvi,da je nama z očkom  župnik mal povedal kako in kaj.

lp




Blejka26 -> RE: krst (23.5.2008 9:26:21)

prva je bila stara 5mesecev in je bila zelo pridna..druga pa je bila stara 6mesecev in je bila še bolj pridna kot prva..koliko pa boš ti dala starega  krstit.aja priprave so toda brez otrok-vsaj na bledu.krst pa traja odvisno od krščancev koliko jih je..pri drugi smo bili edini pa je bilo ene pol urce..neki takega




palas -> RE: krst (23.5.2008 11:10:55)

aja, še neki: a se krst plača? Če se ne ali ste župniku vseeno kej prispevale (koliko) ?




pavlyna -> RE: krst (23.5.2008 11:13:51)

ja mi smo plačali obred, ker je bil v namen novokrščenke.
drgač se pa pr nas da neki tud ministrantom,....




mml -> RE: krst (23.5.2008 11:39:05)

Oba sta bili pri krstu stara malo več kot 3 mesece in oba sta praktično cel obred prespala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




maša2008 -> RE: krst (23.5.2008 11:57:35)

Zanima me zakaj boste otroka krstili, saj očitno nisi verna kajti iz tvojih vprašanj je razvidno, da ne poznaš niti samega obreda?!?!?!?  Koliko od vas je otroke krstilo zaradi vere? Se mi zdi, da vam je to le neka modna muha.




palas -> RE: krst (23.5.2008 12:17:18)

maša2008!
sem verna oziroma sva oba verna, poznam kako poteka obred. Samo zanimalo me je ali je v navadi da se župniku plača in kako so [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] prenesli krst.
Če nimaš kaj za odgovorit oziroma svetovat ne vem kaj se vtikaš in me nekaj napadaš! pa brez zamere





kaya2007 -> RE: krst (23.5.2008 12:22:05)

saj očitno nisi verna kajti iz tvojih vprašanj je razvidno, da ne poznaš niti samega obreda?!?!?!?


konec koncev si lahko tudi veren in se vseeno ne udeležuješ obredov oz. jih ne poznaš, ne? saj cerkev nima ne vem koliko z vero [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley29.gif[/image]




copatek -> RE: krst (23.5.2008 12:46:56)

IZVIRNO SPOROČILO: maša2008

Zanima me zakaj boste otroka krstili, saj očitno nisi verna kajti iz tvojih vprašanj je razvidno, da ne poznaš niti samega obreda?!?!?!?  Koliko od vas je otroke krstilo zaradi vere? Se mi zdi, da vam je to le neka modna muha.


Oprosti, tudi sama sem verna in žal nisem bila še na nobenem krstu, da bi vedela kako poteka obred, tako da pojma nimam kako to zgleda. Hm, svojega krsta se pa tudi žal ne spominjam. Očitno si ti že učena prišla na svet in vse veš.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Bolno se mi zdi, da napadate nekoga, ki postavi kakršnokoli vprašanje. Pa tudi, če se vam zdi še tako mimo. Drugič raje samo preberi sporočilo, si misli svoje in takšne pripombe obdrži zase. Pa kaj, če bi bila zanjo to npr. samo modna muha - halo, njen problem, ne tvoj, se ti ne zdi?!
Mimogrede, tudi mene zanimajo odgovori na vsa vprašanja, ki jih je zastavila palas. Hvala.




brigitaa -> RE: krst (23.5.2008 12:53:03)

Pri nas sicer že pred dobrimi 4-imi leti, je bil moj piškotek oblečen u belo oblekico(ful dobr zgledal) ki si jo posojamo v familiji, taka z čipko itd..krst je trajal 20 min, po krstu pa smo dali prispevke duhovniku za gradnjo nove cerkve, starši, botra, ter kdor je pač hotel dat od žlahte...cca 50 starih flik.





maša2008 -> RE: krst (23.5.2008 13:47:32)

Uf ste napadalne [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] - tudi jaz sem postavila samo vprašanje in nič drugega.

Razlogi za krst so lahko zelo različni: od tega da si sam veren in živiš po veri, pa npr. zaradi staršev, starih staršev... in verjetno še ogromno drugih.

Res je da cerkev nima nič z vero, to - če še enkrat prebereš moj mail - niti nisem napisala, kajne, zato ni potrebo obračati besed.

Glede navade za plačilo - kot si napisala - pa samo to: a v trgovini plačujete iz navade?

Pa obilo užitkov pri izbiranju oblekic za krst vam želim, saj to vam je pri krstu itak edino pomembno [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




lili8 -> RE: krst (23.5.2008 13:55:25)

Mi bomo imeli naslednji teden, priprave pa imamo četrtek pred krstno nedeljo. Obred bo po maši. Pri nas se lahko zmeniš, ali želiš, da je med mašo ali po njej. Naša je tudi precej živa, in zato smo se odločili za po maši. Oblečena bo pa v roza oblekico berz rokavov, ki ima tudi nekaj belega, tako da ji bom kupila še majčko, žabice in čevlje v beli barvi. Glede plačila pa tudi jaz ne vem čisto točno, mislim, da daruješ kolikor sam želiš.




jančica -> RE: krst (23.5.2008 20:38:55)

Mi smo imeli krst pred tremi tedni. Malček je bil star 7 mesecev, oblečen je bil v bež hlače, laneno belo srajčko in modro jopčko. Tudi naš doma ne more biti nič pri miru, tak je bil tudi v cerkvi. En del maše sva se sprehajala po cerkvi, nato pa mu je očitno posalo dogčas in je postal pravi tečko. No do konca obreda smo le nekako zdržali. Najbolj je bilo zanimivo, ko je župniku hotel vzeti knjigo, iz katere je bral. Krst smo imeli pri enajsti maši (kake 3/4 urce) , priprave pa kakih 14 dni prej (1 uro).
Aja, pa jaz nisem verna-otroka smo dali krstit, ker je pač taki običaj v družini. Naprej se bo glede vere odločil sam. Se pa ima res čisto vsak starš pravico sam odločit, ali bo otroka krstil ali ne, kajne? Brez vmešavanja drugih!




mišk -> RE: krst (23.5.2008 23:09:37)

Mi smo imeli krst konec januarja, ko je bila stara tri mesece. Oblečena je bila spodaj v roza kiklco in žabice, povrh pa v bel zimski kombinezon brez nogic, tak kot spalna vreče.
Zadnji četrtek pred krstom smo imeli priprave (ene pol ur), krst je bil po maši. Trajal je 15 minut. Na začetku se je mala drla kot jesihar, nič je ni potolažlo, v glavnem še nikol se ni tako jokala. Ko pa jo je pokrižal je v trenutku trdno zaspala![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Zgledal je, kot bi hudiča ven izgnal...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] In potem je prspala cel obred s polivanjem vred.
Na koncu je mož dal župniku štirideset evrov.




nananaja -> RE: krst (24.5.2008 8:34:39)

naša je na začetku vse pregledala, potem je zaspala, pa ni niti trznla pri polivanju s krstno vodo in maziljenju. je bla vbelem plaščku, ker bež ali roza nisem dobila. ali dati denar je odločitev posameznika, sej v pušco da tud kdor hoče.
pa ponavadi župnik na pripravi pove, kaj od staršev in otrok pričakuje. če je realen, se mu zdi čist ok, če otrok joka. al pa govori. al pa pije falško.

ja je pa res veliko tistih, ki otroka krstijo iz navade,  žal. men je vseen kakor hočjo. jezijo me pa tisti, ki se hudujejo na duhovnike, ki jim drugega otroka noče krstit, ker niso poročeni, ker sem mnenja, da če veš zakaj krstit, potem veš zakaj se poročit. to je malo iz teme, ampak ko ste glih rekle.




lea23 -> RE: krst (24.5.2008 10:04:26)

krstila sva jo pri 4 mesecih, oblečeno je imela svetloroza oblekico z naramnicami, bele žabice, bel body, pa belo jaknico. vse sem skombinirala v h&m in baby centru. 
krst je potekal po maši, nekje okoli pol ure.
župniko je mož po obredu dal 100€. je že botrca prej vprašala kako je v našem župnjišču navada ( kdaj se da denar, al po obredu, al naslednji dan, al 1 dan prej,..... ), pa je mož rekel da ne rabi ona sploh nič dajat, da bo itak on dal župniku po obredu




Stran: [1]