RE: Biološka ura.... (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družina in partnerski odnosi

Sporočilo

SINEJA -> RE: Biološka ura.... (24.5.2008 7:59:33)

IZVIRNO SPOROČILO: SINEJA

IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil

IZVIRNO SPOROČILO: Polonca H.
Ker mene je ful strah da...
Samo kje pa iskati?

Potem misliš da je še upanje zame.??

Seveda je, ne samo upanje.
Problem pa je strah in iskanje. Moški bo takoj začutil, da loviš samca. To pa nihče noče biti. Vsak hoče biti tako kot želiš ti, biti ljubljen. Ti pa boš verjetno se odločala na podlagi primernosti. Samo primeren pa nihče noče biti. Bi ti hotela biti nekomu samo primerna za ženo, ne pa ljubljena?
Dokler jih boš lovila, bodo bežali. Že tako je vsakemu jasno, da ženski v teh letih TIK, TAK. Potem pa še par znakov lovljenja in se bodo poskrili. Nihče noče biti ulovljen. Želi biti ljubljen.
Seveda bo polno priložnostnih tatičev, katere boš morala sama zaznati. Sama boš morala ugotoviti, katere moške lahko povabiš v kuhinjo, katere v spalnico, katere pa moraš pustiti pred vrati.
Zelo lepo napisano in še kako resnično!

Dovolj nakladanja, nekaj praktičnih nasvetov:
Uredi si življenje kot je tvoj status. Začni živeti svoje življenje v statusu kakršnem je, ne v nekem sanjarjenju. Ko boš zadovoljna sama s seboj, s svojim življenje takrat bo pravi hitro prišel, saj nihče noče biti ob osebi, ki ni zadovoljna sama s seboj, s svojim življenjem.
Seveda to ne gre čez noč.

Vsakega pa vleče biti ob osebi, ki je zadovoljna s svojim življenjem, ki ve kaj hoče in je zadovoljna sama s sabo, delno iz radovednosti, delno iz želje, da bi tudi sam bil tega deležen. Ker to ni mala stvar. V globini vsak ve' da je to izredno velika stvar - in tudi ne vsakdanja.

Tako da, spremeni tudi način življenja, malo takšne malo drugačne aktivnosti, šport, izleti, kultura,...
Vedno pa boš naletela na prijateljske skupine samskih (eni po statusu, drugi po prepričanju). Sam osebno med njimi ne bi iskal in ne pretirano družil s takšnimi prijateljskimi samskimi skupinami. Ne sme biti iskanje ampak uživanje v športu, izletu, kulturnem dogodku.

Na koncu pa ne morem, da ne bi povedal bistvenega: Moli za svojega bodočega moža in družino. In zaupaj.

Zelo lepo napisano in še kako resnično!

ZmajTolovaj -> RE: Biološka ura.... (24.5.2008 21:55:31)

Prijateljica je pustila tipa po 10 letih skupnega življenja, ko se je on nenadoma tudi spomnil, da sploh ne bi imel otrok (nima še nobenega). Ona je bila stara takrat 31 let in je razmišljala zelo podobno kot ti.
Najprej: taki tipi se zdijo meni ne ravn egoisti, saj ma pravico do svojega nazora, ampak gravži, da te tako dolg zavajajo in ne dajo kart na mizo. Zjasni se, pa bomo prišparal čas.
Da se navežem še na tehnofila, ki bolj ne bi mogel imeti prav: moja prijateljica je počela točno to - nekako "na silo" iskala partnerja, v bistvu enega primernega za razplod, lepo al grdo, pri tem pa še zmer objokovala bivšega. Katastrofa, niz propadlih kratkoročnih razmerij, nezadovoljstvo. Šele ko se je res posvetila sebi, je začela oddajat pozitivno energijo!
Ne boj se samskega staža, let, so ti lepo napisale, za otroka sploh ni pozno; uživaj v "svobodi" in jo res izkoristi zase - pravi pa itak pade z neba, ko najmanj pričakuješ. Samo pozitivno!! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

amaya -> RE: Biološka ura.... (24.5.2008 22:16:13)

punca kapo dol...pa uživaj in ne obremenjuj se s tem, kje boš tipa dobila...ker ponavadi pridejo sami [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]...
srečno, pa uživaj 1000/h

Gina -> RE: Biološka ura.... (24.5.2008 22:50:52)

IZVIRNO SPOROČILO: *kinnie*

Jaz bi se tudi razšla z moškim, ki ne želi otrok, mi pač otroci in družinsko življenje pomenijo več. Želim ti vse dobro...in verjemi našla boš veliko boljšega moškega....vsaj ponavadi je tako!

Se strinjam. A veš, jaz sem mojega spoznala, ko sem se ločila, imela že dva otroka, bila stara se mi zdi da 33 in on si je tako zelo želel otroka, da ti ne morem povedat. Tako da...so še deci, ki si želijo otroka in to zelo zelo. Pa še smo ženske, ki smo vesele, če naši otroci dobijo polbratca ali polsestrico. MOji ga bodo zelo kmalu in vesela sem za bivšega in moja otroka se veselita tega ravno tako. Ne počutita se nič zanič, niti se nista, ko sem jaz rodila.

Tvoj zdaj že bivši te itak ni imel bog ve kako rad. V bistvu je še kar navezan na bivšo. Al pa mu ni za imeti otroke že v principu, pa se zgovarja na otroke iz prejšenjega zakona.

Drži se, nič ni prepozno.

Naja30 -> RE: Biološka ura.... (24.5.2008 23:01:27)

Moja zgodba je podobna tvoji, samo da sem jaz bila mlajša. Po 5-ih letih mi je bivši povedal, da otrok si pa res ne želi. Vsa leta je nekaj v tej smeri govoril, ampak vsakič dodal, da bomo še videli. Jaz pa si življenja nisem znala predstavljat brez otrok in družine. Otroci so mi bili velika želja že nekje od 17.leta. No in da je bivši bivši je skoraj v celoti zaradi tega razloga. Tisti čas, ko sem bila sama, sem ga nekaj časa zelo pogrešala in objokovala, predvsem pa razmišljala, kje bom le našla tako dobrega  človeka kot je on. Ko sem se pa začela posvečat sebi (kot so ti že mnoge svetovale, da je najboljše) in spet uživat življenje samske ženske, pa nisem bila več dolgo samska. Ker je res, da oddajaš tako energijo, kot se sam počutiš. No danes sem srečno poročena, imava  18m hčerkico in zelo uživam.

astja -> RE: Biološka ura.... (20.6.2008 23:03:45)

Ja, ko takole bereš, je najlažje svetovati, da prekineš zvezo in si poiščeš partnerja, ki si želi isto, kot ti. Ko pa si sam v situaciji, pa je to malo težje, saj se verjetno vsi po malem bojimo biti sami, vsi si želimo nekoga ob sebi... Tudi jaz nisem povsem prepričana, ali sva s partnerjem res za skupaj, pa nisem še zbrala poguma, da bi prekinila.

Se mi pa zdi, da je želja po naraščaju res ena stvar, v kateri se morata strinjati oba. Če ne, potem je to res ena "nepremostljiva razlika", zaradi katerih se pari razhajajo.

Vsekakor pa te vsaj biološka ura nikakor ne sme vznemirjati, mogoče čez 10 let [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

sandra85 -> RE: Biološka ura.... (21.6.2008 0:20:29)

še je upanje....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] vso srečo

Misek -> RE: Biološka ura.... (21.6.2008 10:27:41)

Potem misliš da je še upanje zame.?? Samo kje pa iskati? Sem malo iz prakse? Verjetno bo priletel od nekod ko bom to najmanj pričakovala.

Odmisli moske, odmisli leta, posveti se sebi, uzivaj v zivljenju in v sebi. Takrat zacnes sijati. A ta pozitivni zivljenski sjaj hipnoticno privlaci - tudi samske normalne moske [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] 

ronja -> RE: Biološka ura.... (21.6.2008 11:29:38)

Ja veliko sva se pogovarjala in takrat ko še ni bilo ˝nevarsnosti˝ni imel nič proti, sedaj pa...najbolj me jezi, prizadene ko mi reče da me ima zelo rad in želi da sem srečna, da želi da si ustvarim družino, vendar da on tega ne more narediti. Rad me ima, vendar raje vidi da sem z drugim...ne razumem.
Sva se pa včeraj dokončno dogovorila da greva skozi življenje vsk po svoji poti. Jaz ga ne želim prepričevati, siliti v nekaj kar ni pripravljen, ker od tega nobeden od naju ne bi imel nič. Da bi pa bila z njim in točno vedela da ne bom nikoli imela otrok...ne tega pa ne morem!!!

Glede na napisano si zrela in odgovorna punca in zato po moje ni prav nobene bojazni zate! 6 let - se strinjam, dolga doba, ampak j* ga, boljše, da si zvedela zdaj, pri 33, ko še ni nič prepozno, kot pa pri 45, ko bi bilo pa res malo kasno...

Sama sem z očijem svoje [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] sicer že dolgo in sva začela še mladička, ampak ko sem bila v porodnišnici, sem spoznala OGROMNO mamic v tvojih letih pa še malo čez, ki so se s svojimi "moškimi življenja" spoznale res pred kratkim! So bile skupaj z lubiji pol leta, leto, kakšna mogoče dve, pa tudi kakšna, kjer sta se že po 2 mesecih odločila za [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]! Ja, namenoma in to oba skup! Se spomnim, kako sva se z lubijem pogovarjala, da so kar pogumni - midva sva bila skup 8 let predno sva se odločila za otroka - ampak je to drugače, če začneš pri 20ih, takrat si želiš druge stvari in potem stvari počasi pripeljejo do sem... One so rekle, da je v teh letih drugače, ker si že bolj izoblikovan in veš, kaj hočeš in drugi tudi, potem samo pogledaš, če se listi skladata, tak na grobo povedano;)

Pri starejših  gre pa vse to po hitrem postopku - moraš vedet, da obstajajo tudi fantje tvojih let, ki si tudi že fejst želijo otroka! OK, jim ne tiktaka biološka urica tako kot tebi, ampak ravno tako človek v teh letih po navadi pač pride do tega, da si začne želet potomstvo, če ima pač ta nagon, pa spol gor ali dol... Seveda je pri ženskah bolj izražen, ampak tudi moški ga imajo, hočem rečt. In tudi njim se takrat bolj mudi kot pri 20ih. In večina ljudi si ipak ne želi met otroka v plenicah pri 50ih, tudi fantje ne...

Ti rečem, da punce, ki so začele s svojimi dragimi v tvojih letih, so po letu, dveh že bile v porodnišnici... Ker se tudi oni hitreje odločijo, ker si to itak želijo - potem samo "preverijo", če bi bila ti ok za "njihovo izbrano mami" in če narediš test, je to to.

Vsekakor pa se ne daj spet ujet temu istemu človeku, ker poznam par punc, ki so zatrle svojo željo po otroku, češ, da bosta pač sama, ker si on tako želi (večinoma so moški imeli otroke že od prej) in jim je zdaj vsem po vrsti žal - so še skup s temi moškimi, ampak niso pa srečne - in vem, kako jim je bilo težko gledat mene [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image]! ne si tega delat, ker to ni stvar, okoli katere bi lahko sklepala kompromise - to boš sklepala okoli števila otrok[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Zaenkrat pa daj vse skup na stranski tir in uživaj življenje, kot da ni jutri! Da ne boš dajala predatorskega vtisa, kot je razložil tehnofil;)

Anonimen -> RE: Biološka ura.... (22.6.2008 13:34:13)

Biološka ura....

mi tako nabija da

Bioloska ura ti je zacela tiktatkati ze pri enaindvajsetih...da bo zacela nabijati, se bo obrnilo se nekaj let.

Pozabi moske, pozabi otroke, pozabi leta. Uzivaj zivljenje, kar tako. Manj si prizadevas in bolj spontano ga zivis, lepse je.

Moskih je pa vedno dovolj, prej, zdaj in potem. Pa z leti je lazje z njimi, ko malo k pameti prides, se mi zdi.

Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]