KAKANJE (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

valchy912 -> KAKANJE (22.5.2008 13:39:24)

Pozdravljene,
imamo 4,5 mesecev starega fantka in ga še samo dojim.Njegova prebava me skrbi, kaka mi pocel teden ne.V lekarni in pri zdravniku jim je to normalno? Ima katera podobne izkušnje,kaj storiti? Vesela bom vsakega nasveta

Lunc_a -> RE: KAKANJE (22.5.2008 13:58:18)

Seveda da je to normalno,do 14 dni

kristinaj -> RE: KAKANJE (22.5.2008 14:35:30)

probaj ti ne it po 14 dni... sej te raznese.....

ma kaj moja mala je potem nenormalna... ko je bila mala je kakala do 5x dnevno, ko smo prešli na gh do 4x dnevno sedaj pri 13m pa vsak dan vsaj 2x??

Lunc_a -> RE: KAKANJE (22.5.2008 14:37:11)

ne,me nič ne raznese.
pri dojenih otrocih je normalno da ne kakajo tudi do 14 dni.Malo počekiraj po netu ,pa vprašaj tudi ostale-nas,pa boš videla ;)

azzura -> RE: KAKANJE (22.5.2008 14:38:58)

IZVIRNO SPOROČILO: valchy912

Pozdravljene,
imamo 4,5 mesecev starega fantka in ga še samo dojim.Njegova prebava me skrbi, kaka mi pocel teden ne.V lekarni in pri zdravniku jim je to normalno? Ima katera podobne izkušnje,kaj storiti? Vesela bom vsakega nasveta

Nič se ne sekiraj,saj to je del prebave.[sm=duda.gif]prebava se mora uravnovesit.Tudi naša[sm=rozacrtici.gif] je imela te probleme pa je stara šele 2 meseca in 2,5 tedna.Nič se ne boj to je del odraščanja.LP[sm=smiley20.gif][sm=smiley20.gif][sm=smiley20.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

kristinaj -> RE: KAKANJE (22.5.2008 15:10:25)

navajena sem na našo malo sračko in če se mi ne pokaka 2x dnevno že mislim, da je zaprta in kaj narobe.... vem, da jih malo kaka tako pogosto kot naša amapk se mi zdi pa zelo čudno, da je 14 dni brez kakanja normalno, kje se vse to nabira.... razumem par dni.....

ursalara -> RE: KAKANJE (22.5.2008 16:58:38)

Meni je moja P dejala da je od 7-9 dni normalno kar je več se moramo oglasiti pri njej!Poiskusi dati komarčkov čaj ali laktozo!

nananaja -> RE: KAKANJE (22.5.2008 20:38:08)

ja so dojenčki, samo dojeni, ki mirno prenašajo zelo poredko kakanje.
če ni drugih težav zaradi tega, potem je verjetno za zaupat pediatrom.
imajo pa lahko taki dojenčki potem težave ob uvajanju gh. takrat je potrebno bit pa res pozoren na kakanje.

t*e*j*k*a -> RE: KAKANJE (22.5.2008 21:29:58)

Mi tud kakamo po enkrat na teden, P pravi da je to normalno, je rekla da ima pač tako prebavo. Smo pa tudi polno dojeni, pa tudi pri uvjanju GH je rekla da ni nujno da bo kakal. Pa da naj mu dajem čim manj stvari ki zapirajo.

simona76 -> RE: KAKANJE (22.5.2008 22:34:45)

Tudi moja je bila do 6.m samo dojena in je občasno imela podobne težave s prebavo. Nama je pomagal Plantex čaj. Kupi se v lekarni in sem ji ga dala malo takrat, ko je bila "zaprta". Čajek samo malo pospeši prebavo... Ko pa je sedaj (ravno danes je stara eno leto[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley27.gif[/image]) zaprta, pa ji dam sok od čez noč namočenih suhih sliv in učinek je zagotovljen[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image].

Stran: [1]