Petra P. -> Porodnišnica Lj. ali Postojna? (17.2.2005 16:34:10)
|
Tole s prijateljico bi lahko bilo fino- Če bo le delala takrat, ko jo boš rabila. Jaz sem rodila v Postojni, bila sem navdušena. Sicer pa sem hodila na predavanja v KC. Bila sem tudi na ogledu porodnišnice. No, ne glede na EPP, je baje zadeva ko prideš rodit malo drugačna. Je pa baje večino osebja kar prijaznega tudi v LJ. Dejansko je samo en razlog, da se odločiš za KC. In to je, če bi bilo slučajno kaj narobe. Pa ne s tabo (to poštimajo tudi v Postojni) ampak z malim. Pol ga morajo peljat v KC, ti pa baje ostaneš v Postojni. Čeprav jim jaz tega ne čisto verjamem. Ker to so rekli v KC, ko so nas hoteli prepričat kako fajn je rodit pri njih. So tudi rekli kake druge stvari, npr. da bo potrdilo za prisotnost očeta pri porodu, ki ga plačaš pri njih, veljalo le v KC. Pa ni bilo čisto tako. V Postojni je moj pokazal potrdilo in ni rabo še enkrat plačat. Tak da jih je treba jemat z rezervo. Pa tudi to, da rabiš napotnico za rešilca. Moja G je rekla, da ni šans. Na reševalni postaji pravijo, da ni potrebno. Mi smo se odločili tako: če bo vse o.k. gremo v Postojno, če bi bila pa kaka kri ali pa kaka komplikacija, pa v KC. In smo šli v Postojno. In sem se počutila bolj varno. Ker v Postojni je bila zdravnica pred in po porodu skoz zraven, ni samo malo prišla pogledat, kot v KC! To precej zmanjša možnosti za probleme. Pa tudi anastezistka je hkrati pediatrinja, tak da je bilo tudi za malega optimalno. Dosti sreče, kakorkoli se boš odločila, Petra.
|
|
|
|