RE: SPANJE V VAŠIH POSTELJAH? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


anny1 -> RE: SPANJE V VAŠIH POSTELJAH? (23.5.2008 0:00:52)

Hallo, starejša je vedno spala in zaspala sama, mlajša pa še danes spi pri naju- en nasvet patronažne; do 6m ni problem če spijo pri starših, tako se loči od mamice in naveže na očija, morem reč da je bla mlajša zelo naveana name in pri očiju ni zaspala sedaj pa je že 2*lepo aspala tudi pri njem, valda je bil v [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/9nebesa.gif[/image] k je to doživu[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Ja mislim da ni nič narobe če kdaj malo prespi pri tebi, seveda pa je to moje mišlenje[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].Lp




Emcek -> RE: SPANJE V VAŠIH POSTELJAH? (23.5.2008 13:33:59)

Pri tako majhnem dojenčku se ne splača komplicirat. Sploh pa bo prvih 14 dni bistveno enostavnejših in srečnejših če bo tvoja dojenčica spala s tabo v postelji. Enostavni so podoji, mala bo bolje spala, ker te bo čutila ob sebi (zanjo je bil gotovo veliki stres-najprej iz matrenice v bolnico in komaj se navadi bolnice s tabo domov, kar je zanjo zopet nekaj novega). Če te zanima pa pokukaj v podforum povezano starševstvo- tam je o tem napisano ogromno.

Tudi moja mala je prvih 14 dni spala z nama, se ni razvadila je ni bilo treba ničesar odvajat- uspavati sam pa se takšen dojenček sigurno ne more, vsakakor pa ti odsvetujem, da ga tega že zdaj poskušaš "naučiti". Tudi o tem je odprt forum http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=2321298.

Zdaj- pri 6,5 mesecih zaspi sama, to pa po mojem mnenju zato, ker je spoznala, da je mama vedno prisotna, ko se zbudi. Spi v svoji postelji, vendar je ponoči nikoli nisem pustila jokati (kat po mojem mnenju ni dobro za dojenčka, za mamo pa še manj).

Poskusi si te dni čimbolj olajšati- pripombe o "razvajanju" dojenčkov pa je na sploh bolje ignorirati, saj ponavadi prihajajo od ljudi, ki nimajo pojma o vzgoji otrok (tudi če imajo svoje).




julči -> RE: SPANJE V VAŠIH POSTELJAH? (23.5.2008 21:55:02)

Hvala punce za vsa mnenja. Naša [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] je stara 12 dni in tud sama mislim tko, da pač rabi občutek varnosti in mamico pri kateri je bla 9 m v trebuščku, pa tud nevem kaj bi dosegla s tem da bi jo pustila jokat, tega enostavno ne morem. Že pa slišim od tašče "ja to je pa nevarno da pri vama spi, da jo bota razvadla..." otrok mora spat v svoji postelji....  [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] mi grejo na živce




Anonimen -> RE: SPANJE V VAŠIH POSTELJAH? (23.5.2008 21:56:16)

IZVIRNO SPOROČILO: julči

Že pa slišim od tašče "ja to je pa nevarno da pri vama spi, da jo bota razvadla..." otrok mora spat v svoji postelji....  [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] mi grejo na živce


Ah, kar presliši.




bodoča -> RE: SPANJE V VAŠIH POSTELJAH? (23.5.2008 22:02:08)

IZVIRNO SPOROČILO: Nalin RR

IZVIRNO SPOROČILO: julči

Malo me skrbi da se ne bi tega preveč navadila in da bi skos hotla spat pri nama.


Zakaj te pa to skrbi[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] , otrok paše k staršem in če ji odgovarja da spi z vama pač naj spi, pri nas oba spita v družinski postelji.

če te pa skrbi sexualni del, pa lahko rečem da obstajajo še druge varjante oz prostori.

Meni je nekaj najlepšega če se lahko stisnem k svojima sončkoma ko spita.



Ja saj je lepo, ko se zjutraj zbudi in ga vzamem k sebi, da še malo podremuckama in se pocrkljama. Ampak, si ne predstavljam, da bi zdaj pri 9 mesecih spal z nama v postelji. On bi se že naspal, kaj pa midva? Jaz se že prej nisem naspala, ko je bil čisto mali in je zavzel malo prostora, zdaj se pa tako razkomoti, da je joj.

Pač vsakemu po svoje, meni ne bi pasalo, da bi spal v najini postelji, ne zdaj, še manj pa čez nekaj let, pa ne zaradi sexsualnega življenja, ampak zgolj zaradi tega, ker se ne bi spočila in naspala.

Drugača pa, ne verjamem v to, da lahko majhnega dojenčka razvadiš. Mi smo našega nosili, spal je v najini postelji in po možnosti na meni, bil je odvisen od sladkih kapljic proti krčem,...Pa zdaj čist lepo živi brez vsega tega, no nosimo ga še in občasno se crklja v najini postelji, samo to delamo iz veselja in ne iz nuje, navade.




Roberta69 -> RE: SPANJE V VAŠIH POSTELJAH? (23.5.2008 23:21:10)

Naš pikec ponoči spi v svoji postelji, vendar se občasno zgodi, da kakšno urico potegne tudi pri naju, ker me med nočnim dojenjem zmanjka, ko pa se prebudim, ga dam zopet nazaj. Čez dan pa spi vedno na najini postelji. Na začetku sva ga tudi čez dan dajala v njegovo, pa je kar nekaj protestiral, ko je na najini, pa je videti, da uživa, zato mu to tudi pustiva, dokler ni tečkanja za nočno spanje.




Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]