Oddaja Preverjeno o prezasedenosti vrtcev (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Vrtec in varstvo

Sporočilo

ursa1981 -> Oddaja Preverjeno o prezasedenosti vrtcev (22.5.2008 10:08:35)

Punce,

ima katera toliko moči, da bi se mi pridružila pri snemanju oddaje preverjeno, kjer bo govora o prezasedenosti vrtcev? Dobila sem povabilo pa bi se poskusila zmeniti, da nas bi bilo več, ker bi lahko bolje predstavile stvar.

Pišite nas ZS, da se dogovorim, čimprej ker moram poslati odgovor.

LP

URŠA

emaa -> RE: PREVERJENO (22.5.2008 12:48:41)

sem se že javila za Tednik. 

ursa1981 -> RE: PREVERJENO (22.5.2008 13:00:42)

Ja, jst pa še oklevam, ker iščejo individualne zgodbe. Ne vem kaj naj? Mogoče počakamo do konca meseca pa potem reagiramo. Raje bi videla, da bi nas več skupaj stopilo pred kamero, meni je že tako preveč hudo in me bo sm v jok spravilo vse skupaj.

emaa -> RE: PREVERJENO (22.5.2008 13:27:06)

Mene v jok glih ne spravlja, sam kakega pozitivnega izhoda pa ne vidim, al bom celo plačo dajal za varstvo, (dvojčkov) al pa ostanem doma, kar pa ni varianta, ker delovno dobo in take stvari pa vseeno rabim. 

Sneženi mož -> RE: Oddaja Preverjeno o prezasedenosti vrtcev (22.5.2008 15:09:51)

Pozdravljeni!

Ne vem, če sploh to sodi v tvojo rubliko, pa vendarle. Pri nam smo včeraj imeli roditeljski sestanek, na katerem smo izvdeli, da se bo v vrtec vključilo toliko otrok letnika 2005, da bodo morali razdirati že obstoječe skupine. Seveda to pomeni absurd za otroke, ki so trenutno že vključeni v vrtec in bodo zaradi tega utrpeli čustveni prelom, saj se moramo zavedati, da otroci stari 4 leta tudi navezujejo prijateljstva....povedati hočem to, da se mi ne zdi pravično delati mešane skupine, kaj šele,da se otroci ločijo od vzgojiteljic, medtem ko sta ravno vzpostavili ravnovesje med otroci. Se mi zdi, da starši, sedaj ko bo vrtec za enega otroka zastonj?! množično vpisujejo vanj. Sklenili smo, da napišemo protesno pismo, v katerem se bomo predvse, sklicevali na pravice staršev in seveda tudi otrok. Ali ni bolj prav, da so otroci istega letnika skupaj, kot so bili do sedaj. Vednarle so navezani eden na drugega....če kdorkoli ve, kam naj se starši še obrnemo, bi bili veseli vsakršnega predloga ali nasveta. Hvala in lepo pozdravljeni![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

ursa1981 -> RE: Oddaja Preverjeno o prezasedenosti vrtcev (22.5.2008 15:31:59)

Zdravo,

kaj bodo naredili ne vem, vem samo to da želijo odpreti nove oddelke. ker je bilo v letih 2006 in 2007 porast novorojenčkov zelo velika in je zato tudi zanimanja za vrtce čedalje večje. Nikakor se tu ne morem strinjati s tabo, da zaradi tega, ker je vrtec zastonj za drugega otroka starši vpisujejo otroke v vrtec. Jaz in še mnogo nas je tkih, ki smo prvorodke in nam to, da je vrtec zastonj za drugega otroka nič ne pomeni. Veliko pa je tudi takih, ki so že lani izviseli.

Mene predvsem skrbi ta del, da dajejo prednost samohranilkam, kajti v večini primerov so to mame, ki niso poročen in imajo stalno bivališče prijavljeno drugod kot v resnici živijo (živijo pa pri partnerju), kar pomeni, da niso samohranilke in take dobijo veliko  dodatnih točk. Prav tako npr. socialni primeri, starši brez službe prej dobijo vrtec kot tisti, ki smo rednop zaposleni, a zakaj taki potrebujejo varstvo, če so doma (pa jim želim le to, da si službo čimprej najdejo in nič drugega). Hočem le povedati to, da bo država morala malo bolj nadzirati posameznike, saj marsikdo izkorišča ugodnosti vrtca - to pa je res.

Verjamem pa da bo zaradi mešanih skupin (združevanja) težje vašim malčkom, kar jim vsekakor ne privoščim, problem je pač v tem, da so prejšnej Ljubljanske županje oddajale prostore, kjer so bile prej skupine otrok - vrtci v najeme knjižnjicam in ostalim dejavnostim in zdaj pogodb ne morejo razdreti oz. morajo najti nadomestne prostore tem ustanovam. S tem so naredile veliko škodo tako nam novopečenim mamicam, kot vam in vašim malčkom, ki so stari 4 leta ali več. Vseeno pa mislim, da bolje, da se združijo starejši, kot da na koncu 4000 otrok ostane brez varstva. Kajti baje je bilo vsaj tako je pisalo v časopisu sprejetih le 2666 otrok, 4000 pa zavrnjenih. Zanimivo, kaj?

Kam se obrniti, ne vem poskusite, a mislim, da je vredno premisleka, kajti tudi kakšna izmed vaših vrstnic mogoče pričakuje narapščaj in bo ostala brez vrtca, tako kot večina izmed nas.

LP

URŠA

lemavrica -> RE: Oddaja Preverjeno o prezasedenosti vrtcev (22.5.2008 15:38:06)

Mi sicer imamo vrtec ampak smo prišli notri naknadno in vem kaki so občutki ko dobiš negativni odgovor. To je sramota da ne morejo vsi otroci v vrtec.
Se pa ne strinjam da če so starši brezposelni oz. eden od staršev brezposelen da imaš prednost in da otrokom takih staršev ni treba v vrtec. Sej se ne gre samo za varstvo, gre se tudi za socializacijo otroka, da je med vrstniki,...tega pač v domačem varstvu ne more dobit.

Me pa motijo lažne samohranilke, to pa ja. Nad temi bi bilo pa treba malo poostrit nadzor.

ursa1981 -> RE: Oddaja Preverjeno o prezasedenosti vrtcev (22.5.2008 15:42:54)

Lemavrica, tudi sama sem mnenja, da mora otrok pridobiti stike z ostalimi in se socializirati, a vendrale, če bi bila sama brezposelna, bi otroka imela sigurno doma, predvsem, ker si lahko otrok socializacijo pridobi tudi po 3. letustarosti, ko pa v vrtcih ni več take gneče in so prosta mesta. Problem je v I. starostni skupini od 11. mesecev do 3. let, kjer je gneča.

Ne razumite me napak, samo se mi ne zdi, da je zaradi tega otrok v prednosti in zaradi tega, ker starši nimajo službe dobi dodatne točke, to mi ni fer. Služba mojega moža je le 3 km od vrtca pa mu niso hoteli upoštevati 3 točk, ker je en drug vrtec bliže, a če bi dali vlogo v tisti drug vrtec potem nebi imeli točk za bližino doma od vrtca (6 točk) in bi bili še na slabšem in spet nebi bili sprejeti. Kamorkoli drugam bi dala vlogo bi bili točkovani z 6 točkami manj, kar pomeni, da nebi bili sprejeti nikamor.

Sramota!

lemavrica -> RE: Oddaja Preverjeno o prezasedenosti vrtcev (22.5.2008 15:44:24)

Jaz sem brez službe pa mi ni to prineslo popolnoma nič več točk, pa tudi doma nočem da je, ker sem le aktivna iskalka zaposlitve in mi pred razgovori ni fora še varstvo iskat.

ursa1981 -> RE: Oddaja Preverjeno o prezasedenosti vrtcev (22.5.2008 15:50:51)

Kokr jaz vem si določeni starši v tem primeru pridobijo potrdilo o socialnem problemu in so potem na podlagi tega sprejeti. Nisem rekla, da ste vsi taki, kot sem rekla pa želim vsem čimprej službo, ker vem, da je to velika želja vseh brezposelnih. Ne razumi narobe no[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

lemavrica -> RE: Oddaja Preverjeno o prezasedenosti vrtcev (22.5.2008 16:02:53)

Sej te ne razumem narobe. Samo povem še svoje stališče. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

benika -> RE: Oddaja Preverjeno o prezasedenosti vrtcev (22.5.2008 16:02:59)

Meni pa nekaj ni jasno (verjetno bom izpadla precej butasto, ampak bom vseeno vprašala): kako pa v vrtcu oz. v komisiji vedo, da je neka mati ali oče samohranilec? A je to potrebno vpisat na vlogo?

Ker pri nas, ko smo oddajali vlogo za v vrtec ni nikjer pisalo a si poročen al samohranilec al ne vem kaj še[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] A potem se vloge razlikujejo med vrtci?

lemavrica -> RE: Oddaja Preverjeno o prezasedenosti vrtcev (22.5.2008 16:04:05)

Vrtci so pošilajli še neke vprašalnike kjer je bila možnost tudi da obkrožiš ali si samohranilec/ka.

benika -> RE: Oddaja Preverjeno o prezasedenosti vrtcev (22.5.2008 16:15:27)

A zdej pa vem. Tenk ju.

ursa1981 -> RE: Oddaja Preverjeno o prezasedenosti vrtcev (22.5.2008 19:28:14)

IZVIRNO SPOROČILO: lemavrica

Vrtci so pošilajli še neke vprašalnike kjer je bila možnost tudi da obkrožiš ali si samohranilec/ka.

Točno tako, kot je napisala lemavrica.

LP

URŠA

Anonimen -> RE: Oddaja Preverjeno o prezasedenosti vrtcev (23.5.2008 10:09:41)

IZVIRNO SPOROČILO: ursa1981

Kokr jaz vem si določeni starši v tem primeru pridobijo potrdilo o socialnem problemu in so potem na podlagi tega sprejeti. Nisem rekla, da ste vsi taki, kot sem rekla pa želim vsem čimprej službo, ker vem, da je to velika želja vseh brezposelnih. Ne razumi narobe no[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

ti ko si bila brezposelna (no verjetno še takrat nisi imela otroka), si pa vozila otroka s sabo na razgovore za službo, al kako????

Pa verjemi, da če si brezposelen ti to ne prinese nič več pik, ker ima moja soseda tak problem! Pa dejmo se še pritožit, da je soseda službo izgubila zaradi tega, ker je zanosila in rodila, da zdaj težko dobi službo, ker ima otroka........

Sama sem dobila vrtec na račun tega, da je bila mala septembra stara 11 mesecev, živim v bližini vrtca in da imam status študenta in ja, lahko bi imela otroka doma, zakaj pa ne, če sem cele dneve doma, za izpite se pa ti lahko prideš namesto mene učit in jih greš potem še delat!!!!

se pa strinjam, da to kar se zdaj dogaja z vrtci je zeloooo grdo in bi morali nekaj spremenit!

Vsem, ki čakate na pozitivne odločbe pa želim veliko sreče in dobrih novic!!!

ursa1981 -> RE: Oddaja Preverjeno o prezasedenosti vrtcev (23.5.2008 10:50:43)

IZVIRNO SPOROČILO: Remy

ti ko si bila brezposelna (no verjetno še takrat nisi imela otroka), si pa vozila otroka s sabo na razgovore za službo, al kako????

Pa verjemi, da če si brezposelen ti to ne prinese nič več pik, ker ima moja soseda tak problem! Pa dejmo se še pritožit, da je soseda službo izgubila zaradi tega, ker je zanosila in rodila, da zdaj težko dobi službo, ker ima otroka........

Sama sem dobila vrtec na račun tega, da je bila mala septembra stara 11 mesecev, živim v bližini vrtca in da imam status študenta in ja, lahko bi imela otroka doma, zakaj pa ne, če sem cele dneve doma, za izpite se pa ti lahko prideš namesto mene učit in jih greš potem še delat!!!!

se pa strinjam, da to kar se zdaj dogaja z vrtci je zeloooo grdo in bi morali nekaj spremenit!

Vsem, ki čakate na pozitivne odločbe pa želim veliko sreče in dobrih novic!!!

Na srečo še nisem bila brezposelna. Drugače pa jaz poznam primere socialno ogroženih družin, ki so dobile prednost v vrtcih ravno zaradi točk, sicer par let nazaj a vseeno. Lepo mama doma, službe ni iskala ker ji je bilo pač fino, da je šetala okoli, pa je vrtec dobila.

Nikogar nisem hotela užalit, vendar postavite se v kožo staršev, ki sta zaposlena in nimata možnosti nobenega drugega varstva razen vrtec pride v poštev, privatno varstv o pa je otak zelo drago.

ursa1981 -> RE: Oddaja Preverjeno o prezasedenosti vrtcev (23.5.2008 11:10:48)

Pa še to, moja želja je, da bi prav vsi otroci imeli omogočeno javno varstvo v vrtcih!

Anonimen -> RE: Oddaja Preverjeno o prezasedenosti vrtcev (23.5.2008 11:35:54)

Na srečo še nisem bila brezposelna. Drugače pa jaz poznam primere socialno ogroženih družin, ki so dobile prednost v vrtcih ravno zaradi točk, sicer par let nazaj a vseeno. Lepo mama doma, službe ni iskala ker ji je bilo pač fino, da je šetala okoli, pa je vrtec dobila.

ja in eni pustijo službo, da dobijo neprofitno stanovanje in vrtec- tudi take poznamo, pa take, ki imajo sp. in prikažejo minimalne dohodke, da padejo v nižji razred, okoli se pa vozijo v mercedezih.......in še in še........pa verjemi, da se je to dogajalo že 25 let nazaj in se bo v taki državi kot je trenutno naša še nadaljnih 25!!! žal!!
Se pa strinjam s tabo, samo vsak se znajde po svoje, tudi ti se lahko, najbolj pošteni tako nimamo/nimajo nikoli nič!!! ko ti pa še povejo, da z nekaj manj kot 500eur/mesec, tri članska družina komot preživi- potem pa veš kje smo!

Nikogar nisem hotela užalit, vendar postavite se v kožo staršev, ki sta zaposlena in nimata možnosti nobenega drugega varstva razen vrtec pride v poštev, privatno varstv o pa je otak zelo drago.

Stran: [1]