Anonimen -> RE: Greznica (22.5.2008 11:01:57)
|
Mi imamo zidano štirno in zidano tropekatno greznico. Za novogradnje je itak tako, da moraš imeti uradno a-testirano al kako že, greznica mora biti zaprta, da potem blato odvažajo, ali pa moraš imeti malo čistilno napravo. Zdaj, če že imaš hišo/ vikend in ti ni treba skakat po UE, občini, lahko verjetno narediš po svoje. Za štirno je tako, da mora biti dobro ometena in čez obdelana z hidotesnilno maso in enim premazom. Ne vem točno, s tem se je ukvarjal mož, ga bom vprašala. Cenovno te pride nekje tam-tam, odvisno ali jo delaš sam ali zidarji (in od kje so ti zidarji [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]) ali kupiš plastično. Našo je naredil mož, material je bil kar poceni, ker ga ni toliko, je pa veliko dela oz. pri nas še nidokončana, ker preporsto ni časa. Bo pa ta nova imela 12.000l, stara ima pa 8.000l. Plastično je bolj komot ugraditi, treba je sicer paziti, da se med samo montažo pravilno zasipava teren okoli nje in da se spotoma notri naliva vodo, ker se drugače lahko zgodi, da se dvigne na površje. Jo je pa težje čistiti, ja. A hidrofor oz. hidropak že imata? Če hočeš v ceveh dovolj pritiska, potem rabiš eno ali drugo + seveda črpalko. Dajta malo povprašat pri lokalnih zidarjih, koliko bi vama računali, naj naredijo popis materiala in dela ter predračun, pa boš videla.
|
|
|
|