Splet.Ka -> RE: solari in dojenje (22.5.2008 10:16:22)
|
Uf, priložnost, da se izpovem. Sem nameravala pred dopustom malo skočiti v solarij, da ne bom bela kot jogurt. Eno leto, ko je bilo pri nas v službi in biti skoraj zažgan od solarija, sem kar redno hodila tja. Pa se mi je zdaj zdelo, da bi me malo barve tudi neznansko polepšalo. Pred temi mojimi nedavnimi sanjami so mi kirurško odstranili tri materina znamenja, ki so bila po mnenju dermatologinje čisto malo sumljiva. Bolj na mojo željo, dermatologinja jih je imela namen opazovati. Dva sta malo rasla, ampak bila sta čisto lepa - enakomerna pigmentacija, ostri robovi,... Je rekla, da da roko v ogenj, das bo histološki izvid ok. No, histološki izvid za enega od obeh, ki naj bi bila zagotovo zdrava, ni bil ok. Melanom v začetnem stadiju. Nikoli se nisem pretirano pražila na soncu, nikoli nisem bila opečena, sem pa eno zimo redno vzdrževala barvo v solariju. Potem sem se malo poglobila v literaturo strokovnjakov in ugotovila, da so solariji precej večji bav-bav, kot se nam zdi. In to nam postane pomembno šele takrat, ko postanemo neponosni lastniki melanoma. Vse dotlej nam ni mar, važno, da smo rjavi. Moj nasvet: Prizanesi svojemu zdravju in izpusti solarij iz svojih načrtov[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|