ronja
|
Uporabljam tudi že več kot 1 leto in sem zelo zadovoljna. NImam lunette, ampak fleurcup, sta pa baje zelo podobni po dizajnu in velikostih, tako da je to to. Meni je veliko boljša od tamponov, ker ne izsušuje nožnice in ne drajsa tako, ko stvar ven potegneš. Ker je gladek silikon, se lažje ven potegne. Je pa odvisno od dizajna in velikosti skodelice in seveda ženskinih rodil, katera ji bo ok. Meni je ta fajn, seveda je boljše bit brez, ampak je pa to veliiiko boljše kot vložki ali tamponi. Tamponi mi iz zgoraj navedenih razlogov niso všeč, pa še če greš plavat, se vse napoji in moraš takoj, ko prideš iz vode, laufat na wc - tu teh problemov ni, hkrati prepreči vodi iz bazena vdor v intimne dele, ki so med m. bolj odprti, tako da je to veliko boljše za vse, ki hodijo plavat. Vložki so mi pa vedno notranjo stran stegen/mednožja obdrgnili s svojimi krilci in vsem, sem zgleda bolj občutljiva:D. Meni je skodelica super, ker jo lahko imam ponoči not in mi tako ni treba met sp. hlač in vložka gor, kar je ful nepraktično, če imaš močne m. Skodelica mi pa večinoma ne gre čez, ker itak ne spim 12 ur:D. Jo pa praznim pogosteje, ker imam možnost in ker imam močne m. Zamima, kri, ki je še v telesu, se ne more pokvarit, ker tam ni kisika. Zato ni problem, če ta kri tam počaka. Tudi na tamponu počaka., samo da je tam malo bolj smotano, ker tamponi izsušijo tvojo naravno obrambo (sluz). Kondom v ovoju je mogoče res sterilen (ne vem), vendar če ga hočeš dat na luleka, ni več sterilen, ker ga moraš s prsti dol potisnit, sam od sebe se ne odvije. Daleč od tega, da bi bilo vse tam sterilno;). Zamima, vsak mesec steriliziraš, vsaj jaz. Vmes pa navadno ne, ker jo daš takoj nazaj not. sory, ampak jaz sem totalno proti vsem tujkom v telesu pa če so še tako "higienski" Haha, jaz nimam nič proti enemu tujku, pa niti ni steriliziran:D.