Anonimen -> ko misliš, da se ti kaj takega ne more zgoditi... (22.5.2008 8:50:54)
|
...pa se ti lahko! Dons zjutraj popokam tamalo v avto, da jo odpeljem v vrtec. Meni se mudi, valda pa tamala kt zanalšč tečna kot driska...noče v avto, noče se vsesti, bi sedela spredaj...polhn kufer sem jo imela, pa z jaknami v naročju, ključi v rokah, torbica mi je z rame lezla...odložim vse na sedež, ključe od avta fliknem na armaturo in se nadalje posvetim "krotenju" tamale, komaj jo dam na sedežek, zvija se kot glista, da je ne morem pripet...pol mi je pa dosadilo, pa sem si rekla "klinc" pa bodi odvezana tistih nekaj metrov do vrtca. Jezno zaloputnem vrata in grem na svojo stran vrat, hočem odpret...Zaklenjeno! WTF?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Grem na drugo stran...zaklenjeno. Prtljažnik...zaklenjen...WTF?!?! #!@@@***!? Kje so rezervni ključi?!?! Obrnem bajto na glavo. Ključa ni. Hočem poklicat mojga na šiht. Telefon? Kje je?....v torbici. Kje je torbica? Zaklenjena v avtu skupaj z otrokom in ključi. Peesda...#!@@@***!? Si že rišem sliko v glavi kako grem k sosedu klicat 112 (al je 113[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]...whatever), da naj pridejo gasilci in vlomijo v avto. To se mi je zdelo še najboljša rešitev. Ma nč...glede na to, da se tamala nonstop igra z mojimi ključi od avta se domislim, da mogoče bi ji pa uspelo odklenit avto alpa vsaj pritisnit univerzalni gumb v avtu (tisti ki je za varnostno centralno odklepanje /zaklepanje ko si v avtu)...grem do avta; Lubica zlezi na prednje sedeže in vzami ključek...Me uboga, gre na sprednje sedeže vzame ključ in me gleda. "Pritisni zdaj na gumbek, saj veš kako to gre, saj sva že pritiskali na ključ" No, pritisni...Noče. Iz čiste svoje trme noče sodelovati z mano. Hoče ven iz avta!!! Pritisni (mater boga, čeprav skušam ohranit mirne živce in govorim čimbolj mirno in toplo) na gumbek!!...Napaka! Ključi so že leteli preko sedežev, ker jih je iz njene trme zalučala...Peesda! #!@@@***!?Potem poskušam še z: "Pritisni na vse gumbke, ki jih vidiš! Daj! Pritisni! Čisto na vse gumbke lahko pritiskaš! Jaaaa! jo čimbolj otročje vzpodbujam, da bi naredila vtis, da je to največja zabava in da ji je danes to IZJEMOMA dovoljeno. No, in ker ve, da na gumbe obččajno niti pod razno NE SME pritiskat, jih pa s strašnim veseljem, da me lahko jezi in ob tem uživa...A zdaj ko je kriza, in bi bila neizmerno srečna, da bi vsaj 1x pritisnila na vse gumbe kar jih obstaja v avtu..NE! Ona noče!! Prideta "na pomoč" še tašča in tast se nekaj trudita v istem smislu z njo, uboga revčka je sedela notri s prestrašenimi učki (tako se mi je smilila, da mi je šlo na jok)...Nakar se tast spomni, gre v bajto po ključe od svojega avta in kaže tamali tisti ključ. Najprej je debelo gledala v tisti ključ celo minuto, no pol je pa poštekala pa je šla poiskat tistega, ki ga je pred 10-15 minutami zalučala nekam med sedeže. NAŠLA GA JE!!! Tast ji z mimiko kaže naj pritisne na gumbek na ključu...in po nekaj minutah se je posrečilo, da je KONČNO PRITISNILA!! Avto odklenjen! Pogledam na uro - huh..še bom ujela vlak za službo! Nauk te zgodbe: Če je otrok siten kot driska in se pod nobenim pogojem noče pripeti na sedežek, je to lahko BOŽJA PREVIDNOST, za laike pa SAMA SREČA! Konec dober vse dobro, avto moram pa peljat k elektriku, da preveri elektroniko[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|