Kaj ga prime...ponoči (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


ČITA -> Kaj ga prime...ponoči (17.2.2005 11:14:17)

Živjo,

naš mali je star 15 mesecev. In lahko rečem, da je ponoči priden in spi. No, včasih se malo zbudi, mu dam malo piti in dudo pa spet spi kot top. Zadnje čase pa se dogaja, da se zbudi (ura vedno druga) in joka kot da ga dajemo iz kože. Še dotaknit se ga ne smeš. Dudo, flaško vrže 5 metrov stran. Se kar meče na vse strani. Kot v največji trmi. Pa praska in ščipa. Vsakega dotika se otepa in joka oz. tuli. To zna trajat tud po 10 minut, potem pa se nekako umiri in dosti hitro zaspi nazaj.
Jaz ne vem kaj mu je. Od sanj to ni ker se čist prebudi pa še kar tuli. Da pa bi ga kaj bolelo pa po mojem ne, ker nič ne pokaže ko ga vprašam (običajno malo pokaže če je to luček, ali pa rokica al pa kej tacga). Aja, to se zgodi enkrat na noč (kadar se).
Moja mama pravi da jo kar mal na epilepsijo to spominja.
A ma katera kakšno idejo kaj naj bi to bilo??? Se še kateri to dogaja?? A mislite da je od sanj???
Nej ga peljem k pediatru??




Anonimen -> Kaj ga prime...ponoči (17.2.2005 11:25:06)

Mi smo imeli tudi neko obdobje s podobnimi vajami. Nič ni pomagalo, karkoli sem naredila. Po moje se ne zbudi popolnoma. Ali ste ga poskusili nesti v dnevno sobo in recimo prižgati televizor? Takrat bi se mogoče res zbudil.
Jaz sem ga pač nosila sem in tja po sobi, tistih deset minut, mali je pa vreščal in se porival preč. Nežno sem mu zagotavljala, da je vse v redu in da je mamica tu. Saj drugega itak ne moreš narediti. Potem se je počasi pomiril in zaspal naprj, kot da ni bilo nič.
Pri nas je bilo to le obdobje, ki je več ali manj minilo. Se pa še sedaj večkrat v spanju tako joka, pa se sploh ne zbudi, vendar se prej uspe potolažiti.




ČITA -> Kaj ga prime...ponoči (17.2.2005 12:20:37)

Moj se je včeraj tako metal, da se je še ful v glavo udaril, pa ni blo nič bolše. Po mojem bi ga tisti udarec pa že lahko zbudil (no, malo vač vreščanja je bilo tudi zaradi tega najbrž). Splišni, jaz sem včer luč prižgala, tako da po moje se je zbudil. Ampak tuli kot :hudicek:. Se je pa potem tudi on umiril ko sem mu začela lepo umirjeno govorit.




Anonimen -> Kaj ga prime...ponoči (17.2.2005 12:28:08)

Po moje je napol zbujen in zaradi sanj ali česarkoli že zelo, zelo slabe volje. In če se še udari v glavo zraven, potem je še slabše volje, tudi če se še bolj zbudi zraven. Boš videla, to bo pač trajalo nekaj časa, ti ga kar tolaži, saj bo minilo.




aka -> Kaj ga prime...ponoči (17.2.2005 13:16:20)

Po nekaj dnevnem premoru se spet javljam.

Ja tudi naš mali je imel svoj čas take fore. Zašel je jamrati, ko pa sem ga dvignila, je tako vreščal, krilil z rokami.... da me je bilo kar strah. To je trajalo pol ure, nato je zaspal. Potem sem ugotovila, da pomaga, če užgem luč, pa še televizijo, da se čimprej zbudi.
Po moje je nekaj sanjal, oziroma pogrešal mamico, kajti prvič se je to zgodilo pri enem letu, ko sem hodila iz službe domov sredi noči (beri ob 03.00 ponoči!!!).
Potem sem se navadila. Nič več ga ne vzdigujem ko jamra in se premetava popostelji. Zgleda res, da so to sanje in da je takrat najbojše, da se ga ne moti. Če pa se hoče zbuditi, naj se zbudi sam.




Anonimen -> Kaj ga prime...ponoči (17.2.2005 13:21:26)

Ja, aka, tudi jaz sem ga včasih kar pustila, je še najprej minilo.




mehurčica -> Kaj ga prime...ponoči (17.2.2005 21:00:28)

David je predvčerajšnjim imel tako noč. Ampak mislim, da je bilo zaradi graha-da ga je napenjalo, ker ni nehal jokat. Najprej je jamral od 22:30-23:30, potem je od 23:30-00:30 kričal-vmes sem ga čisto zbudila, nama je še celo kak nasmešek podaril, prijemal palčko od žaluzij(to je zakon:)-)in spet začel kričat. Dala sem mu malo Calpola. Vzela v svojo posteljo, se je zvijal, lezel po meni, kričal...po slabi uri sem ga dala v posteljico-je še kar kričal in po cca.6,7 min zaspal.

Ob 01:30 se je spet zbudil, spet kričal ene 10 minut in zaspal.
Ob 2:30 se je spet zbudil, kričal, po 15 min sem klicala v bolnico...ampak smo raje doma ostali, ker ni imel nobenih znakov kake bolezni, vročine. Dala sem mu Calpol. Po pol ure je končno zaspal in spal do jutra.

V bolnico sem klicala zato, ker v trinajstih mesecih še nikoli ni jokal 1 uro skupaj-s tem da sem ga tolažila na vse možne načine...še ziziko sem mu ponudila, čeprav se že 1 mesec ne doji. Ampak ni vedel kaj si naj z njo.:)-

Včeraj je bil ves dan slabe volje, popoldne in ponoči imel vročino, ampak je ponoči spal normalno. Tako da mislim, da ga je bolel trebušček.

Pri tvojem pa je čisto možno, da kaj sanja. In ko se zbudi, mogoče za trenutek pozabi, potem se pa spet spomni in začne jokat.




BokiMB -> Kaj ga prime...ponoči (20.2.2005 11:03:30)

Čita, mene pa to spominja na obnašanje ob bolečinah v ušesu. Naš se je tako obnašal, ko je imel vnete uhice. Jaz bi ga peljala k zdravniku.




ČITA -> Kaj ga prime...ponoči (21.2.2005 12:23:15)

BokiMB, pa misliš da je možno da bi ga samo ponoči boleli??
Ker čez dan tega ni.




BokiMB -> Kaj ga prime...ponoči (21.2.2005 13:00:02)

Ja! Ušesa ponoči zelo bolijo, ker so med ležanjem kanali manj prehodni. Čez dan pa tega ni oz. ni tako izrazito!




Stran: [1]