Klopi (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Hišni ljubljenčki

Sporočilo

honey -> Klopi (21.5.2008 7:35:00)

Meni se bo kar [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley29.gif[/image]. Naša muca je ves čas v stanovanju, popoldan pa, ko pridem iz službe, jo spustim zadaj za hišo na vrt, da se "napase" trave, potem pa pride nazaj notri. To je recimo max. 30 min dnevno. Že v nedeljo dopoldan je mož našel klopa, ki ji je že sam odpadel. Potem sem ji jaz v ponedeljek spet enega odstranila, včeraj pa sem na vratu zatipala še enega. No, in pri tem zadnjem je nastal problem. Ko sem ga odstranjevala, se mi je očitno zalomilo in je ostal en kos klopa (majhen del)  v koži. Zato sem ji takoj razkužila z alkoholom in namazala z Bepanthen Plus. Ali je še kaj drugega, da lahko naredim? Ker izvleč ostanka ne morem, ker jo uščipnem in potem dobi živčni zlom. Že tako imam probleme, da jo toliko časa držim, da ji odstranim klopa, ker naša gospa se ne pusti preveč božati. Zato je tudi prišlo do tega, da ni nihče opazil teh klopov. Ker lahko jo počohaš po glavi oz. med ušesi, malo po hrbtu in to je to.

Zdaj ima itak "prepoved" izhoda, ker dežuje in preden ne pokosimo trave, ne bo šla več ven.

Tanik -> RE: Klopi (21.5.2008 7:50:44)

najboljše da veterinarja vprašaš kako ukrepati če košček klopa ostane.
drugače pa se dobi ena super pinceta za odstranjevanje klopov, jaz jo imam in še tanajmanjše klope dobim ven, ni strahu da bi kaj ostalo noter pa seveda treba je vrteti v levo in se klop "odšraufa". klopom se žal težko izogneš, zmeraj kadar je zunaj jo preglej pa mogoče kako ovratnico ali ampulo proti klopom.

Mišni -> RE: Klopi (21.5.2008 8:54:29)

Če pri ljjudeh  nič hudega, če glaa klopa ostane notri, potem tudi pri živali ne bo. Največ, kar se lahko zgodi, je to, da se mesto, kjer je klop, ognoji in ga gnoj izrine. Torej nobene panike ni potrebne.
Sicer pa ji daj ampule proti klopom za vrat, če ji še nisi.

murkica -> RE: Klopi (21.5.2008 9:00:23)

Sicer najprej komentar na tole, da ni panike če glava klopa ostane notri(tako pri ljudeh kot pri živalih)... Ne vem če je čisto tako, definitvno pa pri ljudeh ni ok, če glava ostane notri!!!! Zato ap so opozorila, glejte, da res ostranite celotno zadevo in potem še opazujte, če se pojavijo kakšni krogi okoli mesta ugriza. Tako, da raje pokliči veterinarja in se pozanimaj...

Drugače pa obstajajo ene kaplice, ki se jih kupi pri veterinarju in ki se vtrejo živali v kožo in potem nima klopov. To kuro je treba ponavljati na vsake 3 mesece in klopov žival nima. Je pa res, da se v tistih prvih dneh, dva do tri dni, ko se žival s tem namaže, ne sme božati, ker je strupeno za ljudi oziroma treba je paziti, da stvar ne zaide v usta ali oči.
Pokliči veterinarja in ga povprašaj v zvezi s tem, da ne boste imeli s tem nepotrebnih težav.

_Luna_ -> RE: Klopi (21.5.2008 13:00:12)

Svetujem ti, da na veterinarski kupiš ampule Frontline. Proti klopom učinkujejo 3-4 tedne, proti bolham tri mesece.

honey -> RE: Klopi (21.5.2008 13:03:36)

Bom kupila ampule, hvala za nasvet. Na njih se pa nisem spomnila. Ovratnico je brez veze, da ji kupujem, ker vem, da bo toliko časa tečnarila, da si jo bo dol spravla - jih je že ene par in je sploh ne mučimo več z njimi. Ampule bodo pa v redu, ja. Hvala.

Mišni -> RE: Klopi (21.5.2008 13:34:20)

IZVIRNO SPOROČILO: murkica

Sicer najprej komentar na tole, da ni panike če glava klopa ostane notri(tako pri ljudeh kot pri živalih)... Ne vem če je čisto tako, definitvno pa pri ljudeh ni ok, če glava ostane notri!!!! Zato ap so opozorila, glejte, da res ostranite celotno zadevo in potem še opazujte, če se pojavijo kakšni krogi okoli mesta ugriza.

Murkica, to, da ni panike, če glava ostane notri, je čisto res. Mesto vboda je treba opazovati zaradi strupa, ki ga klop izstisne v telo, in ne zaradi glave, če notri ostane. Ta se lahko edino zagnoji in se potem iztisten ven. Ker to telo spozna kot tujek in ga izloči. V glavi ni strupa, ta je v telesu klopa.

Pa opazovati mimogrede ni potrebno le mesto ugriza klopa, ampak vse telo, ker flek se lahko pojavi tudi kje drugje. Samo toliko v vednost.

Stran: [1]