becky -> RE: našteto vprašanj (21.5.2008 7:29:12)
|
beatyfly, na par vprašanj ti mogoče lahko pomagam. glede belega toka: lahko, da imaš kakšno vnetje jajčnikov in ga imaš zato, lahko pa da vpliva na to prehrana. znebiš se ga z vaginalnimi svečkami in zelo dobro higieno. vonja se lahko poskusiš znebiti s higieno-intimno milo 2krat dnevno in zelo dobro sprati (kamilična baza je zelo ok, naj ne vsebuje parfumov). poleg tega uporabljaj bombažne spodnjice, ker so umetni materiali raj za razmnoževanje bakterij (neprijeten vonj povzročajo bakterije). poleg tega pomagajo jogurti-vsak dan en jogurt in se ful znebiš bakterij in neprijetnega vonja. če te beli to k moti, uporabljaj dobre dnevne vložke. različna velikost jajčnikov naj ne bi vplivala na plodnost, razen če gre za velike razlike. sicer je pa za zanositev bistvena ovulacija, torej normalno delovanje jajčnikov. splav sigurno vpliva na zanositev, ker se z njim poruši ravnovesje hormonov-zato tudi tri mesece (eni pravijo celo pol leta) po splavu naj ne bi ženska zanosila. glede teže pa so mnenja ful deljena (vsaj tam, kjer sem jaz brala). možno je, da vpliva. kolk si pa velika oz. koliko imaš BMI? ker če si velika, potem BMI nimaš visoki in ne bi smela imeti težav. poleg tega ti je enkrat že uspelo zanosit-sicer je bil nesrečen konec, ampak verjamem, da ti bo kmalu uspelo. kar pa se tiče diet, poskusi nekaj, ar je meni pomagalo: pri vsakem obroku pojej za eno žlico manj, imej tri obroke dnevno, med vsakim obrokom imej 5 ur pavze (nič hrane, tekočine kolikor hočeš). če je sila med obroki pojej kak sadež (ampak ne banane), prvi obrok naj ne bo pred 7.30h (zaradi prebave). upam, da sem ti kaj pomagala in da boš čim prej videla +
|
|
|
|