honey -> RE: Šranga (22.5.2008 9:07:20)
|
Ko sem se jaz poročila, nisem marala niti mlajčkov niti šrange - pa sem z vasi. Ampak enostavno sem vsem zabičala, da pač ne smejo povedat, da se mislim poročit in to je bilo to. Ker da bom jaz plačevala šrango, da se bom lahko poročila in odselila živet z možem - za koga? Ni variante. In tudi, če bi imela kakšne hude stike s sovaščani, mi niti na kraj pameti ne bi padlo, da bi jim to dovolila. Še na poroki sami nisva dovolila kakšnega fehtanja denarja - z raznimi igrami ipd. Ne, ker se nama zdi to brez veze. Pač povabila sva prijatelje na fantovščino/dekliščino in to je bilo to. No, pa prijatelji po moji strani so nama postavili "mlaje" - 2 cipresi so okrasili z barvnimi trakovi in na balkon so obesili tabo: SREČNO V ZAKONU. Tisti dve cipresi sva pa dobila tudi za darilo. Se mi je zdelo veliko lepše in bol posrečeno, kot pa prav mlaji in šranga. Ker sem že bila na nekaj porokah, kjer so šrangali in mislim da je šlo samo na eni gladko skozi - na vseh drugih so neveste jokale, ker so se skregali. To pa za moje pojme ni moj poročni dan. Žal. Sem mnenja, da je šranga samo nabiranje in fehtanje denarja - pa čeprav potem dobiš za nekaj denarja darilo.
|
|
|
|