RIŽEVO MLEKO???? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Dojenje in dodajanje



Sporočilo


muzika -> RIŽEVO MLEKO???? (20.5.2008 21:18:17)

Opažam, da mi počasi zmanjkuje mleka. Malemu smo skušali dati Aptamil v steklenički, pa ni šans. Enostavno je ne sprejme. Dala sem mu ga tudi po žlički, faco je imel takšno, kot bi mu dala nekaj najhujšega na svetu, pa pljunil je ven, koliko je lahko. Očitno tudi adaptiranega mleka ne mara.

RAzmišljala sem, da bi mu dala riževo. Star je 4 mesece in me zanima, ali je katera že dala pri tej starosti to mleko? Je namreč kar sladko in ga bi mogoče imel celo rad.




TONČI. -> RE: RIŽEVO MLEKO???? (20.5.2008 21:30:32)

RAzmišljala sem, da bi mu dala riževo. Star je 4 mesece in me zanima, ali je katera že dala pri tej starosti to mleko? Je namreč kar sladko in ga bi mogoče imel celo rad.



Pa mu daj. Samo potem ne bo več jedel nesladkih jedi.




Naja30 -> RE: RIŽEVO MLEKO???? (20.5.2008 21:37:35)

Ne bi dala. Predvsem ker je KAR sladko.




muzika -> RE: RIŽEVO MLEKO???? (20.5.2008 21:49:15)

Saj jaz imam tudi pomisleke. Samo ko ubogi revež joče, ker je lačen. Pa kaj joče, tuli, da se ti srce para.




Lunca1 -> RE: RIŽEVO MLEKO???? (20.5.2008 22:19:30)

Muzika poskusi še drugo mleko ali drugo flaško.




janja -> RE: RIŽEVO MLEKO???? (20.5.2008 23:26:12)

Jaz sem našemu pri 5. mesecih začela delati kašice na riževem mleku. Prvič, ker se mi je ponoči začel zbujati tudi na uro in pol - je bil lačen. Drugič, ker imamo sum na alergijo na KM - tako da vsa AM odpadejo. Dala sem mu sicer tudi  Allernovo, a je vse zbruhal. Res je riževo mleko za moje pojme presladko, a kaj ko otroka ne morem pustiti lačnega. Mu pa zaradi tega nikoli nisem morala kake hrane sladkati, pa imamo podnevi že vse obroke GH. Pol mu tud banane ne bi smeli dati, ker je presladka? 




gajči -> RE: RIŽEVO MLEKO???? (21.5.2008 0:28:39)

IZVIRNO SPOROČILO: muzika

Opažam, da mi počasi zmanjkuje mleka.


Kako pa to opažaš? Če si do sedaj 4 mesece normalno dojila, ti ne more zdaj kar naenkrat začeti zmanjkovati mleka.
Mogoče še napiši kaj o tem, če bi želela še naprej dojiti, da ti katera svetuje.

O riževem mleku pa ne vem nič. A to bi z njim popolnoma nadomestila mleko? Pa vsebuje vse potrebno za 4 mesečnega otroka?




racman2 -> RE: RIŽEVO MLEKO???? (21.5.2008 8:20:56)

Raje mu daj kašice, ki se zmešajo z vodo, npr,hipp jabolko-komarček, ali pa riž z vanilijo, je od 4 mes. naprej in dobrega okusa. Riževo mleko ne more nadomestit navadnega ker ne vsebuje vitaminov, mineralov in teh snovi kot adapt. mleko.
Jaz naši zdej pri 4 mes in nekaj dni naredim blago alernovo in notri dam riževe kosmiče in je včeri bil že napredek ko je pojedla 10 žličk, tudi flaše ne mara. Naša je alergična na kml.
PA v adapt. mleko lahko zmešaš od Alnature jabolko hruška, se dobi v dm-u, od štirih mes naprej, saj imaš ful drugih možnosti.
Počasi, ne moreš pričakovat da ti bo takoj pojedel eno skledico, midve se s presledki mučiva že 14 dni, saj bo.




nuala -> RE: RIŽEVO MLEKO???? (21.5.2008 10:03:11)

Zakajpa ne adaptirano mleko, a je alergičen?
Jaz sem mojemu sicer dajala riževo, mislim, da pri ene 6 ali 7 mesecih, ker je bil alergičen na mleko. Ampak samo delno sem z njim nadomestila Pregomin.
Riževo mleko ne vsebuje nobenih maščob, dojenček pa mlečno maščobo potrebuje.




nananaja -> RE: RIŽEVO MLEKO???? (21.5.2008 22:38:12)

da ti mleka zmanjkuje je težko reči, lahko pa da se ne naje dovolj. dodajanje ima pa res velikokrat za posledico zmanjševanje količine mleka. lahko po dojenju ponudiš še kako kašico, ki je primerna za to starost, druga možnost pa je, da mu daš vmes malo čaja, kako drugače zamotišš in bolj pogosto dojiš zvečer. če bo pojedel vse se bo spet naredilo mleko, sicer pa manj.




muzika -> RE: RIŽEVO MLEKO???? (22.5.2008 21:35:35)

Hvala vsem za nasvet, a imam dobro novico - zopet imam dovolj mleka za našega junaka. Zgleda, da je bil kriv stres, ker so nekaj dni cela nebesa slonela na mojih ramenih. Potem sem poklicala laktacijsko svetovalko in me je potolažila, da mleko ne more kar tako izginit in naj se neham obremenjevat z nepotrebnimi stvarmi, pa bo mleko zopet prišlo. Sedaj sem se malo skulirala in rezultat je tu[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image].

Kar pa se dodajanja tiče, sem poskušala z 4 različnimi flaškami, pa 2 vrsti mleka. Enostavno ni hotel. Iz obupa sem si nabavila tudi riževo kašico za od 4. meseca naprej, pa hvala bogu  več ni potrebe po njej. Bo pa kasneje prav prišla.





Stran: [1]