organski odpadki (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Gospodinjski nasveti

Sporočilo

NEVA-1 -> organski odpadki (19.5.2008 20:08:20)

Baje se dobijo neke vrečke za te odpadke, a jih poznate in kje se jih kupi, ali pa naj mi kdo pove kako naj zbiram te odpdke, ker kar v koš jih tud ne morem metat...

Vsak nasvet bo dobrodošel...

Netopirčy81 -> RE: organski odpadki (19.5.2008 20:24:03)

Vpraši v kaki zadrugi ali pa baumaxu, bauhausu...

Jančika_ -> RE: organski odpadki (19.5.2008 20:32:46)

V DM-u. So pa kar drage. Ne vem cifre, ampak bistveno dražje od navadnih. Poleg tega so prilično majhne. Jaz dam v kanto kar navadno vrečko, najraje kakšno močnejšo, potem pa odpadke stresem v zabojnik za bio odpadke, vrečko pa vržem v navaden zabojnik.

Anonimen -> RE: organski odpadki (19.5.2008 20:43:54)

Dejte mi povedat, tiste ki vidite snago ko odpelje odpadke, ali jih res zmečejo vse skupaj na en tovornjak in odpeljejo, mi pa se trudimo ločevati ali kako to naredijo? Sem slišala od znanca, da k njim pride snaga in popoka navadne kontejnerje, kontejner za organske odpadke in vse skup vrže na kamion od se odpelje.

Jančika_ -> RE: organski odpadki (19.5.2008 20:46:14)

Pri nas organske odvažajo posebej (niti ne ob istih dnevih kot navadne). Kaj naredijo z njimi potem, pa ne vem. Svoj del naredim in upam, da tudi oni svojega[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image].

Gina -> RE: organski odpadki (19.5.2008 21:00:46)

Pri nas sicer organske odpadke kar se le da zmečemo na kompost. Imamo eno plastično posodo, v katero mečemo ostanke kar direktno vanjo, brez vrečke. Ko prinesejo (ponavadi otroci) posodo nazaj, jo pomijem - ni zoprno, ker je majhna posoda - iz tega razloga se jo tudi sproti prazni, nima časa smrdet.

srki -> RE: organski odpadki (20.5.2008 7:03:55)

IZVIRNO SPOROČILO: *Angelina*

Dejte mi povedat, tiste ki vidite snago ko odpelje odpadke, ali jih res zmečejo vse skupaj na en tovornjak in odpeljejo, mi pa se trudimo ločevati ali kako to naredijo? Sem slišala od znanca, da k njim pride snaga in popoka navadne kontejnerje, kontejner za organske odpadke in vse skup vrže na kamion od se odpelje.

To sem tudi sama slišala, pri nas sploh ni zabojnikov za organeske odpadke. Za steklo, plastiko, embalažo ja. Pol mi pa en reče, da vse skupaj ruknejo na smetišče. Ne vem, bom kolega vprašala, ki pri komunali dela, če je kaj od tega res.

Rožica I -> RE: organski odpadki (20.5.2008 7:16:10)

V Muellerju se dobijo paprinate vrečke za organska odpadke. Soseda pa je rekla, da so baje tiste tanke iz Špara tudi bio razgradljive. Drugače (je že ena prej omenila) pa v kakšno drugo vrečko, pa samo streseš v zabojnik, vrečka pa gre v drug zabojnik

NEVA-1 -> RE: organski odpadki (20.5.2008 8:24:31)

hvala vam ženske

Stran: [1]