vitae -> RE: Kaj me čaka? (26.5.2008 20:46:29)
|
Živjo. Lahko ti ponudim dokaj natančne zadnje podatke. Mene so v mesecu aprilu dali naprej na IVF. Z nama sicer ni nič hudega narobe (a to je dolga zgodba) in po vseh drugih izčrpanih možnostih je ginekolog dejal, da naju ne bo več matral. Prav tako ga imam jaz tudi v LJ. Zbrana je bila vsa dokumentacija, ki so jo dali na komisijo. Na moje veliko začudenje sem dobila čet dobra 2 tedna pošto, naj se prijavim za postopek. Ko sem se šla prijaviti (dobiš čakalno št.), sem ugotovila, da ni čakalne dobe. Skratka, ko naj bi imela prvo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] naj bi se nato oglasila po terapijo, vendar sem se zaradi številnih razlogov (službena odsotnost, potovanje, ...) odločila, da pridem šele septembra. Sestra mi je tudi povedala, da se lahko zgodi v sept. da bo potrebno malce počakati (ampak bistveno je, da imaš številko), ker čez poletje ne delajo. Kar pa se tiče procedure, pa imaš le to že opisano pod postopki. Pri IVF imaš terapijo, s pomočjo katere ti stimulirajo folikle. Vmes te spremljajo z UZ. Ko naj bi bili folikli zreli, sledi punkcija. Takrat da tudi moški spermije in najboljše združijo s folikli, to nato vstavijo tebi. In čakaš... Na kratko... Pri ICSI je postopek malce drugačen. Želim ti, da čim hitreje prideš na vrsto.
|
|
|
|