žmož -> RE: Odprta za 1 prst (19.5.2008 20:22:48)
|
Živijo Jaz sem bila v 32 tednu odprta 3cm, imela sem strogo ležanje-doma, (dobila sem inekcije za razvoj pljučk) v 33 tednu se mi je začel luščit čep, sem morala ležat v bolnico. V 34 tednu pa mi je začela odtekat voda - rekli so, da počakajo 48 ur (ker mi ni odtekla v celoti ampak po "žepih"), če ne bo spontanih popadkov, da mi bodo sprožili porod. Dobila sem antibiotike, da ne bi prišlo do okužbe. No, v 48 urah sem dobila spontane popadke in na hitro rodila. Mala je bila težka cca 2.300, ni potrebovala niti inkubatorja, niti tople posteljice. Je pa res, da je bila obložena z termoforčki. edini problem, ki sva ga imele je bil ta, da ni hotla jest, pa tudi sesalnega refleksa ni imela razvitega. Dojila sem jo lahko največ 5 minut, ker se je tako zmartrala, da potem še po flaši ni hotla jest in so mi sestre rekle, da naj jo ne martram preveč, ker bi ji potem mogli namestit sondico za hrano. Vseeno je šlo vse mimo in hvala bogu ni bilo nič narobe. Ti se kar mirkaj in pazi, vsak dan ko je več v trebuhu, je za otročka pomemben.
|
|
|
|