kajajaka -> RE: Moja mami (19.5.2008 20:45:10)
|
CINDI- slovensko združenje za zdravo življenje, hujšanje... ima po vsej Sloveniji delavnice oz. skupine za hujšanje, odvajanje od kajenja, nordijsko hojo... Težko verjetno, da tega v KK ne bi bilo, saj ga imamo še mi v zahojenem Kočevju... Ker ima mami ITM (indeks telesne mase) nad 30 ji takšno zdravljenje oz. pomoč pripada tudi preko zavarovalnice - osnovnega zdr. zavarovanja. Pozanimaj se v ZD ali na internetu. Z veseljem ji bodo svetovali, saj ob zakšnih boleznih vsaka dieta sigurno ni priporočljiva zanjo - zaradi osteoporoze naprimer rabi veliko kalcija, ki ga pa v osiromašeni prehrani raznih hitrih diet sigurno ni dovolj... Pa še kri ti pregledajo in spremljajo, če hujšaš na tak način - pod zdravniškim nadzorom. Je pa, kot sem rekla pogoj, da imaš ITM nad 30. Tvoja mami ga s 110 kg sigurno ima, sicer se pa izračuna: teža v kg : (višina v metrih x višina v metrih)= ITM primer, če je mami visoka 170 cm: 110 kg : (1,7 m x 1,7 m) = 110 : 2,89 = 38,06 Srečno, če te še kaj zanima mi pa piši na zs!
|
|
|
|