kako ste doble službo ? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

Meggi -> kako ste doble službo ? (16.2.2005 19:56:01)

Sem ravno brala v cajtngah, kako je pomembno MREŽENJE, MREŽENJE,...... (seveda bereš koz zveze in poznanstva).

In me zanima, ali ste morda dobile službo po čistem naključju, ste pisale prošnje ali je le pomagalo Neko Ime.

In pol se sprašujemom koliko je vredna šola?

baguSka -> kako ste doble službo ? (16.2.2005 19:58:11)

Pri prvi službi so zahteval višjo šolo ki je nisem imela. Po razgovoru pa so me poklical še na enga, kjer sem se mogla izkazat s svojo iznajdljivostjo in znanjem. Sprejeta!

Pri drugi službi, kjer sem še danes, pa veze..:zmeden2:

KIRA -> kako ste doble službo ? (16.2.2005 20:00:38)

prošnja. sem bla bolj kvalificirana kot druge, pa ne zarad šole, ker nisem imela bleščečih ocen, ampak zaradi drugih znanj - jezikov in računalnika itd.... so me tud vsi spraševal, če sem p o vezah dobila, pa sem vsem lahko s ponosom rekla da ne.
mož pa tud. ampak sem mu jaz prošnjo napisala za tam, kjer je sedaj. pa še na "testu" se je odlično odrezal. sedaj je pa praktično nepogrešljiv. hvalabogu.

mtd -> kako ste doble službo ? (16.2.2005 20:01:28)

ooj,
sm naredla šolo8):)-
za oglas oz. razpis mi je povedla teta od moža:bravo:
sm se prjavla;)
(pssst: teta pozna eno v moji službi:ups: )

zdaj pa resno: mislim da sem službo dobila na podlagi tega, da sem blizu doma, da sem (bila:hudicek:) mlada, zagnana in da sem imela veliiiko dodatnih dejavnosti napisanih v življenjepisu, pa takih, to zdaj vem, ki so bile všeč šefici - tega prej nisem vedla, sem sama napisala prošnjo8)

ja, šola pa pri mojem poklicu ful šteje, ker če pol nimaš npr. strokovnega izpita, te vrrrrržejo na cesto, ker se bojijo komisij ipd.
lp, pa pridno študirat, kdor še ni fertik8)

Pia73 -> kako ste doble službo ? (16.2.2005 20:03:28)

Jaz sem dobila po vezah, pa me to sploh ni sram priznati. Zakaj le, itak se moraš pol izkazati,... tudi jaz sem se mogla in pred parimi leti celo napredovala, ker sem vmes naredila višjo šolo. Imam super službo, sicer plača ni bog ve kaj,....ostalo pa mi odgovarja,... :bravo:

E_jen -> kako ste doble službo ? (16.2.2005 20:05:49)

Napisala sem prošnjo. Najprej sem bila zavrnjena. Ker pa je izbrana kandidatka delo zavrnila, sem bila sprejeta jaz.:bravo:9nebesa

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (16.2.2005 20:13:40)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

HuAnita -> kako ste doble službo ? (16.2.2005 20:18:26)

... avdicija... Je pa res, da v novinarstvu žal faks in znanje nista visoko cenjena, pač pa bolj videz in 'gobčnost', da šarmiraš šefa...:((

pravljica -> kako ste doble službo ? (16.2.2005 20:18:50)

takoj po diplomi sem napisala 3 prošnje...sem bla povsod povabljena na razgovor...potem sem se pa odločla med dvema...za tisto, ki je tu blizu...mam pa za določen čas do konc avgusta...pa glede na to, da sem v bolniški, pa potem v porodniški, dvomim, da se bodo odločili za dalje

NinaŠ -> kako ste doble službo ? (16.2.2005 20:20:10)

...prošnja...

Nogavička -> kako ste doble službo ? (16.2.2005 20:33:12)

Prvo sem dobila po vezah. Drugo pa sama s ponudbo na razpis. Na razgovoru sem jim bila všeč, pa znanje računalništva je bilo zadovoljivo.

Je pa lažje delat, če sam prideš do službe. V prvi je bil vedno zadnji argument pri kakšnih nesoglasjih: "ja tebi je lahko, ko imaš hrbet krit".

L.p.:rozica:

Tea

Grascakinja -> kako ste doble službo ? (16.2.2005 20:33:47)

Najprej eno leto in pol zagnanega, resnega, požrtvovalnega in odgvornega dela preko študenta, da se jim je zazdelo, da ne morejo brez mene, ko sem ostala brez statusa in diplomirala. Juhu.
Delo preko študenta sem pa dobila preko prijave na razpis (ki sem ga čist po krompirju zasledila na ŠS in se zadnji dan prijavila) in treh rund izločevalnih intervjujev. Jim je bil všeč življenjepis in samozavest, pa iznajdljivost.

jana30 -> kako ste doble službo ? (16.2.2005 20:42:11)

Na mojem zdajšnjem delovnem mestu sem delala že v absolventu ( dala sem prošnjo ). Vmes sem si vzela dva meseca fraj za diplomo in po tem so komaj čakali, da pridem nazaj. Poznala pa nisem nikogar, čisto nikogar.

Lunca1 -> kako ste doble službo ? (16.2.2005 20:45:50)

Prvo sem dobila prek zavoda (javna dela), drugo prek vez, sem potem odletela, ker je moja veza šla in so rabil mesto za eno drugo z zvezam:zmeden:, potem pa prek zavoda in posredno zvez dobila zadnjo, ki pa sem jo v bistvu zaradi nosečnosti izgubila. Tako da bo po porodniški treba spet v akcijo. Sem bila pa prej večkrat na razgovorih in sem izpadla v zadnjem krogu:grrr:.

LP Lunca

anajmad -> kako ste doble službo ? (16.2.2005 20:46:10)

Šla sem na pogovor in bila sprejeta.Sedaj sem že 7 leto in....sedaj sem ful utrujena:muca::muca::muca::muca::muca::muca::muca:.Delala sem cel dan in si mislim,kaj sem mogla v življenju narediti,da sem skoraj cel dan od doma,namesto,da bi bila doma:((:((:((:((:((:((:((
en lp:morje:D.

TaRe* -> kako ste doble službo ? (16.2.2005 20:50:08)

Prvo službo po končani šoli sem dobila pri sošolkinem očetu,torej veze.;)(res pa je,da me je oče poznal,ker sem že med šolo hodila včasih pomagat);)
Po treh letih sem pustila službo in šla na drug konec Slovenije z trebuhom za kruhom.Naivna,pa mlada sem hotela biti privatnica-skupaj z še eno sošolko.8)(uspelo je,vendar sreča ni trajala dolgo):zmeden:
Ko sem prišla k mojemu sedanjemu šefu vprašat,če bodo v bližnji prihodnosti koga rabili,me je vprašal,če sem jaz ta in ta,pa sva bila zmenjena.Moj bivši šef ni verjel,da bo iz moje karijere kaj,zato je svojemu,kolegu povedal zame-za vsak slučaj,če bom kdaj prišla prositi za službo.Torej...jaz temu pravim...DOBER GLAS SEŽE V DEVETO VAS....:bravo::bravo::sloncek::sloncek:

žiža -> kako ste doble službo ? (16.2.2005 22:43:11)

Ah jaz pa brez vez, pa brez službe :(( :(( :((

andrejaz -> kako ste doble službo ? (16.2.2005 22:49:01)

Po diplomi napisala eno prošnjo in takoj dobila službo. Ko se mi je zdelo, da bi rabila malo spremembe sem zopet napisala samo eno prošnjo in dobila drugo službo. Res sem imela srečo - obe pa sem dobila brez vez.

Anonimen -> kako ste doble službo ? (16.2.2005 22:51:13)

Najprej čisto po naklučju preko ŠS, delala pri njih med celotnim študijem, potem so me pa še redno zaposlili...

nejcko -> kako ste doble službo ? (16.2.2005 23:04:52)

žiža, nisi edina.

NENAJANI -> kako ste doble službo ? (16.2.2005 23:05:54)

Žiža in Nejcko, podajmo si roke!:((

Anonimen -> kako ste doble službo ? (16.2.2005 23:08:03)

Pripravništvo je nudilo mamino podjetje za vse otroke zaposlenih, ki so imeli izobrazbo v njihovi stroki.

Na občini sem dobila službo brez zvez (nadomeščanje porodniškega). Edino kar je bilo to, da sem morala dati zagotovilo (sicer samo ustno), da ne bom v času nadomeščanja zanosila.

V sedanjo službo pa me je poklicala direktorjeva žena s katero sem delala v času pripravništva. Je pa zelo toleranten direktor in imam v službi zelo veliko svobode.

Bojana

Erdbeere -> kako ste doble službo ? (17.2.2005 7:37:17)

Jest sem pa čist tko šla vprašat, če rabijo slučajno kaj pomoči za med počitnicami...pa sem najprej delala preko ŠS, potem mi je pa status potekel, me je pa šefica kr lepo zaposlila...torej brez vez, s svojim delom

dory -> kako ste doble službo ? (17.2.2005 7:40:10)

Jaz sem trenutno polno zaposlena kot mama..po izteku podaljsane:)- porodniske pa bo treba na poiskanje nove sluzbice :)

pika78 -> kako ste doble službo ? (17.2.2005 8:14:49)

Jaz sem pa na faksu čisto slučajno videla razpis za kadrovsko-državno štipendijo, se prijavila - in jo dobila (vezana sem bila na ministrstvo). Potem pa sem tam delala enomesečno prakso, v absolventu pol leta preko študenta, ko sem diplomirala, so me pa takoj vzeli na pripravništvo.
Po pripravništvu in strokovnem izpitu so me vzeli za nedoločen čas - sem imela ful srečo, ker zdaj ne jemljejo več tako. Pa še zanosila sem nepričakovano po dveh mesecih, ko so me vzeli za nedoločen čas...
Ja, res sem imela srečo...:)

Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>