saba01 -> Dober večer (16.2.2005 21:30:43)
|
> > Dan je bil bleąčeč in soncen kot ze dolgo ne. Pokrajina je tekla mimo > > avtomobilskih oken kot v lepo posnetem filmu in cesta je, čeprav ovinkasta > > dopuąčala hitro voľnjo. Noga je pritiskala na plin in potem sem zapeljal > čez > > blag ovinek in pred mano se je nenadoma pojavil policaj z loparčkom in mi > > kazal, naj ustavim. > > > > Vedel sem, da sem vozil veliko prehitro za takole lokalno cesto. "A lahko > > vidim vaąo vozniąko?", me je vpraąal. "Je nimam", sem odgovoril. "So mi jo > > vzeli, ko sem napihal čez dovoljeno mejo." "A lahko vidim prometno > > dovoljenje?", je tečnaril dalje. "Ga nimam", sem rekel. "Ta avto ni moj. > > Ukradel sem ga." "Avto je ukraden ?" je policaj izbuljil oči. "Tako je", > sem > > odgovoril. "Ampak če malo bolje razmislim, se mi zdi, da je prometna tule > v > > predalu. Videl sem jo, ko se dajal piątolo vanj." "Piątolo imate v predalu > > ?" "Seveda, gospod policaj", sem bil prijazen. "Tja sem jo dal potem, ko > sem > > ubil ľensko, ki je bila lastnica tega avta. Njeno truplo je v > prtljaľniku." > > "TRUPLO je v PRTLJA®NIKU ?" se je čudil policaj. "Seveda!", sem odgovoril. > > > > Policaj je potem, ko je to sliąal, poklical po pomoč. Minilo je nekaj > > kratkih minut in potem je pripeljal ąe en policijski avto in iz njega so > > izskočili policaji in obkolili moj avto. Njihovi pogledi so bili grozeči > in > > odločni. Eden od njih, očitno je bil ąef, se je obrnil k meni "Lahko vidim > > vaąo vozniąko ?" "Seveda", sem rekel. tule jo imate. "Je veljavna, > veste..." > > "Čigav avto je to ? " je vpraąal ąef. "Moj je, gospod", sem rekel. "Tule > je > > prometna." "A lahko čisto počasi odprete predal, da vidim, če je pistola v > > njem?" "Lahko, gospod", sem rekel. "Ampak nobene piątole ni v njem. > > Pravzaprav je prazen. Ničesar ni v njem." "A lahko odprete prtljaľnik", je > > vztrajal policaj. "Rečeno mi je bilo, da je truplo v njem..." "Ni > problem," > > sem rekel. "Lahko odprete prtljaľnik. Odklenjen je. Nobenega trupla ni v > > njem..." "Ne razumem", je rekel ąef. "Policaj, ki vas je ustavil, je > rekel, > > da ste mu rekli, da nimate vozniąke, da je avto ukraden, da imate piątolo > v > > predalu in da imate truplo v prtljaľniku... > > > > "Oh ja", sem odgovoril, in ta laľnivec vam je verjetno rekel tudi, da sem > > vozil prehitro..." > > lp,Sabina:sloncek:
|
|
|
|