sanosan -> RE: voziček za drugega otroka (4.6.2008 7:38:53)
|
IZVIRNO SPOROČILO: barbarapeter sej že zdaj večinoma hodiva peš na sprehod, brez vozička, ker smo doma na podeželju in ni take panike, da bi se mi zgubil med ljudmi. Voziček vzamemo s sabo kadar gremo v mesto ali na kakšne dolge sprehode, da ga posadimo vanj, ko se naveliča hodit. Včasih gremo na spehod tudi s tricklom, ki ima ročaj za potiskanje pa ga pol v tistem peljem. Dva vozička sem mislila v primeru ko gresta na sprehod tudi dva odrasla(jaz in moz oz. babica). RAzmišljam tudi, da bi kupila kengurujčka za dojenčka in bi tamalega nosila v kengurujčku, tavelik pa bi hodil peš zraven oz. bi ga lahko dala po potrebi v voziček. Sam ne vem kako so kaj kengurujčki priporočljivi za dojenčke, men se zdi da njihova hrbtenica trpi.Kakšne izkušnje pa imate s kengurujčki? lp Če že zdaj hodite na sprehod brez vozička, se ti ne splača kupovat vozička za starejšega. Pri nas je 25 mesecev razlike med otrokoma in nismo kupovali drugega vozička. Ker smo konec oktobra dobili dojenčka, smo s starejšim že od avgusta hodili na dolge sprehode brez vozička, da se je navadil. Smo pa uvedli brezpogojno držanje za roko, ko smo na sprehodu (če gredo otroci v vrtcu na sprehod, se OBVEZNO VSI DRŽIJO za bibo), tako da straha, da bi se izgubil med ljudmi, ni. Se je tudi včasih zgodilo, da je bil utrujen, preden smo prišli domov in takrat ga je ati, če smo bili vsi, dal na štuparamo in ga je nesel. Če sma pa bila sama, pa sma na začetku hodila na krajše sprehode, potem pa na vedno daljše, pa nisma nikoli imela problema. Če pa je že bil utrujen, pa sem mu rekla, da boma šla po bližnjici in da boma hitro doma (je vedno palilo in ga ni bilo potrebno nosit). Kar se pa nošenja dojenčka tiče, pa ti predlagam, da si nabaviš sling ali štorkljo ali trak. Je boljše kot pa kengorujček.
|
|
|
|