Prebranac (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


zvesta -> Prebranac (18.5.2008 19:56:28)

Še nikoli ga nisem jedla, pa bi ga enkrat ta teden poskusila narediti. Kakšnega z mesom.

Nimam pojma kaj gre vse not še razen fižole, zato bi bila vesela vaših receptov.

Hvala v naprej...




debeluška -> RE: Prebranac (18.5.2008 20:47:51)

Jaz ga najprej skuham in potem ga dam v glineno posodo in v pečico da se zapeče. Da nebomo jedli samo prebranac spoham zraven še zrezke in seveda solato.


lp




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (18.5.2008 22:57:52)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




sonček33 -> RE: Prebranac (19.5.2008 11:59:05)

Jaz predlagam kupljenega. Od ETe v piksni. Je zelo zelo okusen. Samo streseš ga v primerno posodo, naj položiš na polovičke (počez) prerezane klobase, ali hrenovke in pečeš enih 10 minut v pečici na 180 stopinjah. Če imate radi pekoče, daš v prebranac še malo narezanih feferonov. Zraven pa veliko skledo solate.




zvesta -> RE: Prebranac (19.5.2008 14:08:31)

hmmm... zanimive ideje....Hočem še, da izberem najboljšo...
Se mi pa že sline cedijo... Ta teden ziher pade nekaj od tega...




Shorty_ -> RE: Prebranac (20.5.2008 8:54:57)

IZVIRNO SPOROČILO: sonček33

Jaz predlagam kupljenega. Od ETe v piksni. Je zelo zelo okusen. Samo streseš ga v primerno posodo, naj položiš na polovičke (počez) prerezane klobase, ali hrenovke in pečeš enih 10 minut v pečici na 180 stopinjah. Če imate radi pekoče, daš v prebranac še malo narezanih feferonov. Zraven pa veliko skledo solate.


Tast dela enako in je zelo okusen in hitro narejen[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Sulfinija -> RE: Prebranac (20.5.2008 16:36:17)

Še moj recept za prebranec:

2 konzervi rjavega fižola,2 zeleni papriki,2-3paradižniki,zelo veliko čebule,3 stroki česna,3 velike žlice olja,1 žlica vegete,sir.

Čebulo nareži na lističe,papriko in paradižnik prepolovimo in narežemo na debele rezine.Pečico segrejemo na 200 stopinj.V večji teflonksi ponvi na olju prepražimo čebulo,dodamo česen,paradižnik in papriko,ter slanino ali hamburger ali pršut,da zelo dober okus.Pokrijemo in dušimo pet minut.Dodamo ocejen fižol in vegeto.Premešamo in po okosu solimo,lahko še dodamo kake druge začimbe.
Vse skupaj stresemo v ognjevarno posodo in po želji potresemo z naribanim sirom in pečemo okrog 20.minut oziroma tako dolgo,da se vsa tekočina zapeče.

LP Mojca[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




zvesta -> RE: Prebranac (20.5.2008 18:29:19)

IZVIRNO SPOROČILO: Sulfinija

Še moj recept za prebranec:

2 konzervi rjavega fižola,2 zeleni papriki,2-3paradižniki,zelo veliko čebule,3 stroki česna,3 velike žlice olja,1 žlica vegete,sir.

Čebulo nareži na lističe,papriko in paradižnik prepolovimo in narežemo na debele rezine.Pečico segrejemo na 200 stopinj.V večji teflonksi ponvi na olju prepražimo čebulo,dodamo česen,paradižnik in papriko,ter slanino ali hamburger ali pršut,da zelo dober okus.Pokrijemo in dušimo pet minut.Dodamo ocejen fižol in vegeto.Premešamo in po okosu solimo,lahko še dodamo kake druge začimbe.
Vse skupaj stresemo v ognjevarno posodo in po želji potresemo z naribanim sirom in pečemo okrog 20.minut oziroma tako dolgo,da se vsa tekočina zapeče.

LP Mojca[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]


Ta mi je všeč. :)
Sem pa kupila danes tistega od Ete in če mi bo sam okus, struktura in vse všeč, bom sama poskusila spacat enega skupaj.




Stran: [1]