dragi je namesto gomolja prinesel stebleno zeleno in sedaj ne vem kaj z njo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] prosim nasvete (ker je imam več kot 1 kg [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley29.gif[/image]) HVALA
Lahko jo daš v juho, skuhaš in ješ kuhano, kot peteršilj, v zelenjavni omaki,.....enako kot katero drugo zelenjavo, vendar jo daj manj, ker ima izrazit okus, prav tako kot gomolj.
Hope2 -> RE: zelena-steblena (18.5.2008 11:53:27)
Nasekljaš jo lahko v omake. Npr pri omaki bolonjeze je skoraj glavna sestavina, tudi v omako za lazanjo jo lahko nasekljaš. Pražiš jo pa skupaj s čebulo ali korenčkom. Če imaš sokovnik, jo lahko zraven druge zelenjave ali sadja zmiksaš v sok. Vendar ne več kot 1-2 stebli.
ooo, uper ste [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] če jo operem in zamrznem, jo laho potem tudi kasneje uporabljam?
qwasy -> RE: zelena-steblena (19.5.2008 12:53:49)
Lahko zamrzneš, jaz samo zagrabim eno pest zamrznjenih koščkov in vržem v juho ali obaro. Za bolonjsko omako pa vzamem kar zelo konkretno količino na majhne koščke zrezane zelene pa tudi korenčka. Meni se zdi kar nepogrešljiva, no.
jaz sem danes narezala zraven k pečeni zelenjavi. POtem super paše k sadnim sokovom, če imaš kakšen sokovnik. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]