zelena-steblena (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


travica -> zelena-steblena (18.5.2008 9:14:42)

dragi je namesto gomolja prinesel stebleno zeleno in sedaj ne vem kaj z njo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
prosim nasvete (ker je imam več kot 1 kg [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley29.gif[/image])
HVALA




Muca Copatarica -> RE: zelena-steblena (18.5.2008 11:19:10)

Lahko jo daš v juho, skuhaš in ješ kuhano, kot peteršilj, v zelenjavni omaki,.....enako kot katero drugo zelenjavo, vendar jo daj manj, ker ima izrazit okus, prav tako kot gomolj. 




Hope2 -> RE: zelena-steblena (18.5.2008 11:53:27)

Nasekljaš jo lahko v omake. Npr pri omaki bolonjeze je skoraj glavna sestavina, tudi v omako za lazanjo jo lahko nasekljaš. Pražiš jo pa skupaj s čebulo ali korenčkom.
Če imaš sokovnik, jo lahko zraven druge zelenjave ali sadja zmiksaš v sok. Vendar ne več kot 1-2 stebli.




travica -> RE: zelena-steblena (18.5.2008 20:02:15)

ooo, uper ste [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]
če jo operem in zamrznem, jo laho potem tudi kasneje uporabljam?




qwasy -> RE: zelena-steblena (19.5.2008 12:53:49)

Lahko zamrzneš, jaz samo zagrabim eno pest zamrznjenih koščkov in vržem v juho ali obaro. Za bolonjsko omako pa vzamem kar zelo konkretno količino na majhne koščke zrezane zelene pa tudi korenčka. Meni se zdi kar nepogrešljiva, no.




Paštetka -> RE: zelena-steblena (23.5.2008 18:54:54)

jaz sem danes narezala zraven k pečeni zelenjavi.
POtem super paše k sadnim sokovom, če imaš kakšen sokovnik. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Stran: [1]