Sladko zelje za 8-mesečnika (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane

Sporočilo

Ekaz -> Sladko zelje za 8-mesečnika (17.5.2008 17:53:28)

Mi smo vačsih jedli "sladko zelje" vsaj tako smo rekli. Bilo je zelo dobro in me zanima, če ga lahko ponudim 8-meseni punčki in zraven pire krompir. Kako se pa sploh pripravi?

Naja30 -> RE: Sladko zelje za 8-mesečnika (17.5.2008 17:59:08)

Lahko ji ponudiš, samo ne preveč ker napenja. Sej za začetek itak ne poje veliko.

Paštetka -> RE: Sladko zelje za 8-mesečnika (17.5.2008 18:25:27)

Lahko. Mi jemo zeljove krpice [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

sonček33 -> RE: Sladko zelje za 8-mesečnika (17.5.2008 18:30:43)

Sladko zelje: na trkobve narežeš rdeče zelje, na olivnem olju popražiš malo sesekljane čebule , ko zarumeni dodaš ščepec sladkorja, zelje , naribano jabolko, zaliješ z juhico ali vodo, začiniš (ne preveč, če je za dete) in tenstaškakšnih 15 minut

Anonimen -> RE: Sladko zelje za 8-mesečnika (17.5.2008 18:32:23)

Sladko zelje: na trkobve narežeš rdeče zelje, na olivnem olju popražiš malo sesekljane čebule , ko zarumeni dodaš ščepec sladkorja, zelje , naribano jabolko, zaliješ z juhico ali vodo, začiniš (ne preveč, če je za dete) in tenstaškakšnih 15 minut

U, full dobro se slisi, jaz bi tudi :)).

Paštetka -> RE: Sladko zelje za 8-mesečnika (17.5.2008 18:38:57)

mi naredimo  brez jabolk in z belim zeljem. Skuhamo krpice in jih posujemo  s tem zeljem. Res je njami.

dreamz -> RE: Sladko zelje za 8-mesečnika (17.5.2008 19:34:38)

Jaz pa sem zadnjič sladko zelje naredila tako:
glavo zelja narezala na debele trakove in ga v ekonom loncu v skuhala
v ponvici sem na olivnem olju popražila čebulo in nato not dala skuhano zelje, na hitro vse skupi zmešala in še malo podušila.

annie -> RE: Sladko zelje za 8-mesečnika (17.5.2008 21:35:23)

IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka

mi naredimo  brez jabolk in z belim zeljem. Skuhamo krpice in jih posujemo  s tem zeljem. Res je njami.

Mi delamo popolnoma enako [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

baja* -> RE: Sladko zelje za 8-mesečnika (17.5.2008 22:01:32)

Jaz ga pa tak pripravim: belo zelje narežem na trakove, na olivcu prepražim čebulo, za boljši okus dodam še nariban korenček in na kocke narezano papriko in paradajz. Na koncu dodam še zelje, zalijem z vodo, začinim in dušim do mehkega. Če je preveč tekoče, malo zgostim z moko.

Stran: [1]