Ah ti lulčki (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


čebelica maja -> Ah ti lulčki (16.2.2005 13:12:50)

Ko se je sine rodil se spomnim, da je patronažna svarila naj lulčka umivam previdno in nič vlečt kožice. Seveda sem lepo pazila do njegovega 6m, ko pa mu je pediatrinja na rednem pregledu kožco kar malo grobo potegnila čez sem bila čist "paf". Pa še okregala me je, da moram jaz to stalno počet. No, nič mi ni bilo jasno in sine se mi je tud smilil saj je imel čist rdečega lulčka in kar malo ranico. No, to se je zacelilo in jaz sem potem občasno potegnila kožico kolikor je pač šla. Priznam, da nisem bila prav pridna pri tem opravilu. No, zdaj pa mu po ene 14ih dnevih spet probam potegnit in ne gre in ne gre. (aja: sine je zdaj star 14m). Lulček čist mehek in mu sploh tud mal ne morem potegnit kožice. Nik se je pa tako drl in jokal kot bi ga iz kože dajala. Ma pa res spet nekaj rdečega lulčka, ne vem, a ima mogoče kaj vneto. Skratka, potem pa je mož videl kako sem se zadeve lotila in kako tamali joka in sem bila vsega jaz kriva, da bi ga mogla peljati k pediatru ker ne gre kožica dol in ker mi je on to tako ali tako že prejšnji teden rekel, da tamali joka ker ga sigurno boli ker ma rdečga in je sigurno vneto. No, kaj naj zdaj? A je katera svojega sina peljala k pediatru zaradi lulčka oz., da je vsaj pogledala, če je vse ok? Me pa zdaj že resno skrbi, da ni kaj vneto pa se sploh ne vidi vsega, ker ne gre kožca čez?
Hvala za nasvete!
Lp,




dory -> Ah ti lulčki (16.2.2005 13:15:07)

Jaz imam tud probleme,ker kozica enostavno ne gre dol..pa sem vprasala pediatrinjo in mi je rekla,naj na silo nic ne delam...naj pac "treniram" kozico po vsakem kopanju nezno..da nekje do 5-ih let bi se moralo uredini...zato ne skrbi...Mi smo stari skoraj deset mesecev pa kozica se zdalec ne gre nikamor...




KIRA -> Ah ti lulčki (16.2.2005 13:24:40)

moj mož je še odrasel imel tak problem. pa se je samo uredilo pri prvem sp. odnosu brez zaščite. mičken je zaskelelo in to je to.
to ni nič takega, pa nevarnotudi ni. sam lepo je treba umivat lulčka. tudi pri mojem bratcu je blo enako - ki je mimogrede 13 let mlajši od mene - se še čist dobro spomnim. se je samo uredilo.
sam nič na silo vlečt, pa s kako packarijo mazat.
pediatri pa pravijo vsak drugače kok sem jaz uspela videt, včasih ci celo manenja nasprotujejo! - jaz ti priporočam, da poslušaš nasvete punc, ti bojo bolj znale povedat kako in kaj...9nebesa9nebesa

LP:rozica:




darjatimci -> Ah ti lulčki (16.2.2005 13:51:21)

Spet ti lulčki že z majhnimi imamo probleme,kajne.Mamice kar vztrajno pri kopanju počasi povlecite kožico pa bo slej kot prej rezultat,kajne atki??:bravo:




.ču -> Ah ti lulčki (16.2.2005 14:36:56)

Tud mi bomo v nedeljo 10 mesecev stari,pa v zvezi z lulčkom nič ne napredujemo:(
Kožica se "odpre" zlo mal,če pa probam samo malo bol na silo,pa že poči in postane čist rdeča:((
Pa zdej je že tolk star,da se že mal upira in vidim,da mu ni prijetno:(zato prav dost ne šarim tam okol:zmeden2:

Pediater pa je enkrat omenil,da on pred enim letom to sploh ne kontrolira:zmeden2:
Mislm pa,da mamo še čas:zmeden2:

Samo mam tak občutek,da nam bojo teli lulčki še dal vetra:(




puri -> Ah ti lulčki (16.2.2005 14:39:43)

Men je pediater rekel, naj jaz to mal doma probavam, drugač bo pa že on sam to poštimal, ko se bo začel z njim igrat:)




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (16.2.2005 14:46:01)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




.ču -> Ah ti lulčki (16.2.2005 15:00:48)

JOj Deni,sm se prov zamisla8)poj pa zgleda moj ni strokovnjak:)-:)-,čeprov sm jest skoz računala,da bi lohk on to zrihtal:(pa nima moči:((




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (16.2.2005 15:31:59)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




tinica -> Ah ti lulčki (16.2.2005 15:33:27)

Pri nas pa je babica rekla, da mu moram pri vsakem umivanju čisto malo kožico dol potegnit in umiti, ker se od pleničke naredi malo belo. Ko pa smo bili v posvetovalnici pa je pediater rekel, da mu moramo kožico kar korajžno potegniti dol. Jaz mu poskušam vsaki dan pri umivanju potegniti dol kolikor mi seveda pusti. Res ima potem malo rdečega vendar ga to nič ne boli. Res pa je to zelo nerodno opravilo za ženske.




tinica -> Ah ti lulčki (16.2.2005 15:33:29)

Pri nas pa je babica rekla, da mu moram pri vsakem umivanju čisto malo kožico dol potegnit in umiti, ker se od pleničke naredi malo belo. Ko pa smo bili v posvetovalnici pa je pediater rekel, da mu moramo kožico kar korajžno potegniti dol. Jaz mu poskušam vsaki dan pri umivanju potegniti dol kolikor mi seveda pusti. Res ima potem malo rdečega vendar ga to nič ne boli. Res pa je to zelo nerodno opravilo za ženske.




AVGUST -> Ah ti lulčki (16.2.2005 16:40:59)

:duda:V bolnici so tudi nam rekli, naj vse pustimo pri miru, a ans je pediatrinja pri pregledu v tretjem mesecu opozorila, da je prav, da potegujemo čim večkrat, vsaj pri kopanju, ko je koža lepo zmehčana. Malo smo pozabili pa spet ni šlo nikamor, ko žica pa redeča in popokana. Zdaj smo pa res disciplinirani,vsako jutro, pri umivanju(ker je celo noč mokra plenica,se mi zdi, da je koža zmehčana) mu potegnemo toliko, da se vidi glavica. Ne gremo na silo kožica pa je še malo rdeča, postopoma pa mislim, da bo šla čisto lepo čez, saj smo stari šele 5mesecev. Ja, pri punčki nismo imeli teh problemov.LP MARIJA:zmeden2:




Pia73 -> Ah ti lulčki (16.2.2005 20:44:46)

Nam so povedali zelo pozno, mislim da po enem letu, da moramo kožico vlečit. pa je samo mami pristojna za to delo - atiju ne gre,... Pa je tamal zdaj star malo čez 4. leta pa še ni čisto v redu, skoraj je a ne popolnoma, ima pa še čas do petih let. Sicer pa ni panike, pač prerežejo, po dveh urah pa gre domov, pa ne boli je imel to nečak.

No, mi je pa zadnjič prijateljica razlagala da je bil pri njih na obisku en kirurg in ker je malega ravno previjala mu je pogledal in tako potegnil, da se je vlila kri, mali je jokal, njej se je paralo srce, samo boljše pa ni,... :ups:

Nam je pediatrinja rekla - do bolečin in to upoštevamo.




Anja167 -> Ah ti lulčki (16.2.2005 21:42:55)

Mi smo na začetku na predlog patronažne in sester v ZD tudi vlekli, do koder je pač šlo. Pri potegu smo že prišli do glavice: glavica se je lepo videla. Potem sem pa to malo nehala delati, ker se mulec tako zvija med previjanjem in ker ima lulčka ponavadi čisto majhnega in mehkega. Ko sem zadnjič spet poskusila, pa ugotovim, da je kožica čisto zaraščena, da se glavice sploh več ne vidi. Panika. Zakaj tako? Ampak jaz ne verjamem, da se mu je zaraslo zato, ker je nismo nategovali, mislim, da prej zato, ker smo jo, čeprav nikoli na silo, pa mogoče kdaj vseeno nekoliko preveč. :zmeden: Tudi če na silo kožico potegneš dol, se lahko zelo čudno zaraste in je potem še slabše. Sem šla seveda brskati na internet in prva stran, ki sem jo našla, je bila tale:
http://www.circumstitions.com/Care.html
Če mi ga bodo pri 5. letih hoteli zato operirati, tega (vsaj zdaj tako mislim) nikakor ne bom pustila. Zdi se mi, da se mora v veliki večini primerov zadeva urediti sama od sebe. Zdaj mu lulčka umijem, in to zelo nežno, in ko bo, pač bo. Lahko pa pohvalim našega pediatra, ker mi je v zvezi s tem rekel, da ne delati nič posebnega.




Skabi -> Ah ti lulčki (16.2.2005 23:42:11)

Čebelica, moj sin je šel zaradi vnetega lulija v bolnišnico! Tako, da tvoje skrbi sploh niso odveč.
Tudi on je imel preozko kožico (sploh ni šla dol). Neke noči kmalu po drugem rojstnem dnevu je začel jokati in stokati. Lulči je bil rdeč in zatečen. Najprej sva mislila, da ima erekcijo, ko pa le ni šlo nazaj, sva skapirala, da ni vse v redu. Lulči ga je tako bolel, da mu nisva smela obleči ne pleničke in ne hlačk. v bolnišnici je stal 4 dni. Ozdravili so ga z antibiotiki in obkladki.
Vnetje (balantitis) je dobil zato, ker ga zaradi preozke kožice nisva mogla temeljito umiti. Sploh ni res, da preozka kožica ni nevarna !!!
Samo malo zoženo kožico res zdravniki kar na silo potegnejo dol, bolj zaraščene je pa treba operativno popraviti. v temi rdeč luli (18.1.2005) sem to operacijo podrobno opisala. Čakati na spolni odnos, ki naj bi to popravil, se mi pa zdi bolj tako tako. do takrat so lahko fantje že tako zafrustrirani, da spolnih odnosov sploh ne upajo imeti.




darjatimci -> Ah ti lulčki (17.2.2005 8:00:40)

Jutro!
Še en recept,kako lahko poskusite povlečt kožico pri previjanju,ko so lulčki tako rekoč čisto mehki,polijete ga malo z mlačno vodo in poskusite mogoče vam bo uspelo,pa kar vztrajno saj mu ne bo odpadel,veliko sreče.:bravo:




mala -> Ah ti lulčki (18.2.2005 8:00:20)

mi smo imeli isti problem,ker je imel lulčka vnetga in mu kožica ni šla dol smo šli k pediatru in ta nam je rekel naj mu dajemo obkladke (fiziološko razstopino zliješ na gazico in daš na lulčka 3-krat dnevno)nam je dal pa tudi antibiotik da nebi prišlo do vnetja mehurja,potem je dobil še neke glivice ker mu glavce zaradi vnetja nismo mogli čistiti in smo mu ga potem še z eno kremo mazali. No vse skupaj je trajalo 14 dni in potem je bilo v redu:bravo:

čim manj težavic z lulčki:rozica:




Stran: [1]