Anja167 -> Ah ti lulčki (16.2.2005 21:42:55)
|
Mi smo na začetku na predlog patronažne in sester v ZD tudi vlekli, do koder je pač šlo. Pri potegu smo že prišli do glavice: glavica se je lepo videla. Potem sem pa to malo nehala delati, ker se mulec tako zvija med previjanjem in ker ima lulčka ponavadi čisto majhnega in mehkega. Ko sem zadnjič spet poskusila, pa ugotovim, da je kožica čisto zaraščena, da se glavice sploh več ne vidi. Panika. Zakaj tako? Ampak jaz ne verjamem, da se mu je zaraslo zato, ker je nismo nategovali, mislim, da prej zato, ker smo jo, čeprav nikoli na silo, pa mogoče kdaj vseeno nekoliko preveč. :zmeden: Tudi če na silo kožico potegneš dol, se lahko zelo čudno zaraste in je potem še slabše. Sem šla seveda brskati na internet in prva stran, ki sem jo našla, je bila tale: http://www.circumstitions.com/Care.html Če mi ga bodo pri 5. letih hoteli zato operirati, tega (vsaj zdaj tako mislim) nikakor ne bom pustila. Zdi se mi, da se mora v veliki večini primerov zadeva urediti sama od sebe. Zdaj mu lulčka umijem, in to zelo nežno, in ko bo, pač bo. Lahko pa pohvalim našega pediatra, ker mi je v zvezi s tem rekel, da ne delati nič posebnega.
|
|
|
|