_andreja_ -> RE: Korita na vodno zalogo (21.5.2008 21:29:28)
|
IZVIRNO SPOROČILO: metuLJchy ko se pogavarjate o teh koritih - tudi sama jih imam, s tem da na terasi, na prostem in sicer so noter surfinije ki so drugače zelo žejne. Mi je pa zdaj ta dež jih čisto zalil, včeraj zjutraj so dobesedno plavale v vodi. Zdaj sem jih umaknila pod streho. Kako rešujete težavo, kadar so rožice preveč namočene? v takšnem primeru moreš uporabiti drugo leto kuretivo, ko jih boš presadila jih zali z prpravkom iz previcur in octave kupiš v kmetiskih zadrugah,. ..najboljše kar so lahko naredili za rože. trenutno ti pa svetujem tole: korita malce nagni oz privzdigni na eni strani da bo na drugi voda ven odtekla. za naslednje leto pa poleg zgornjega, še tole: nafehtaj dragega da ti naredi dve majhni luknjici v čepke na dnu korita v one kjer naj bi odtekala voda, ob strani. (samo da jih bo naredil dovolj visoko, da bo to še vedno korito z vodno rezervo, pa da jih ne bo naredil direkt v korito, naj jih naredi v čepke, da se ne bo videlo)imaš verjetno ista korita kot jaz in ko sem dala noter zemlje se je to tak vsedlo, da je tudi meni voda prvo letpo plavala, ker ni imela možnosti odtekanja. upam, da boš razumela kaj sem hotela povedat.
|
|
|
|