aleksandra silvija -> RE: Junijčice 2008 - 4.del !!! (19.5.2008 8:12:57)
|
Jagodna bomba BISKVIT=ROLADA 5 JAJC 5 ŽLIC TOPLE VODE 5 ŽLIC SLADKORJA 5 ŽLIC MOKE 1 PECILNI 1 VANILIN Iz sestavin spečeš 2 osnovi za rolado--biskvit delaš 2-krat(potrebuješ 2-krat toliko sestavin). Roladi še topli premažeš z marmelado, ju zviješ, ohladiš. NADEV: skodelica jagod 250 g MASCARPONEJA 250 ML SLADKE SMETANE 1 MANJŠI JAGODNI JOGURT 2 ZAVITKA ŽELATINE FIX 50 G SLADKORJA V PRAHU Jagode zmelješ in jih dodaš mascarponeju + dodaš jogurt. Vse skupaj mešaš po navodilih želatine fix-odaš želatino, na koncu sladkor. Roladi razrežeš na enakomerne rezine in z rezinami obložiš dno + stene okrogle sklede. Nato obloženo skledo nadevaš s kremo, po vrhu pogladiš in naložiš še preostale rezine rolade. Potlačiš-da se krema prime na rezine. Daš v hladilnik-MINIMALNO 3 ure!!!! Bombo zvrneš na krožnik, po želji okrasiš s smetano, svežimi jagodami, čokolado,.... P.S. Namesto jagod lahko uporabisš tudi češnje ali drugo sadje Kinder pingvin BISKVIT: 9 JAJC 9 ŽLIC SLADKORJA 6 ŽLIC MOKE 9 ŽLIC TOPLE VODE 4 ŽLICE KAKAVA 1 PECILNI Iz beljakov stepeš sneg. Dobro stepeš rumenjake in sladkor. V toplo vodo vmešaš kakav, dodaš rumenjake in zmešaš-stepeš. V to maso dodaš sneg iz beljakov, nato pa moko s pecilnim in vse dobro zmešaš. Zmes razdeliš na 2 pekača in pečeš 10 min pri 180 st. KREMA: 0,5 LITRA SLADKE SMETANE VREČKA ŽELAINE 5-8 ŽLIC VODE 0,5 DCL KISLE SMETANE (SAMA UPORABIM ŽELATINO FIX 1 PAKET IN NE UPORABLJAM VODE-NI POTREBNO) to kremo naredim po navodilih vrečke želatine fix. Ohlajeno plast biskvita namažen z 1/2 kreme in dam v hladilnik. Vmes pripravim: GLAZURO: 20 dag masla 20 dag čokolade Naredim čokoladno glazuro nad soparo. Ko je prva plast kreme na biskvitu nekoliko strjena, po kremi prelijem 1/2 čokoladne glazure, dam v hladilnik in počakam, da se glazura strdi. Nato dodam drugo plast kreme, pokrijem z 2. polovico biskvita in prelijem s preostalo glazuro. Dam nazaj v hladilnik in...dober tek! Ja, na 1. plast biskvita dam velikokrat še npr. višnje iz kompota že pred peko. Ostalo enako--pa sladkorja dam vedno manj kot v receptih--čokoladne glazure pa običajno naredim 1-krta več[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
|
|
|
|