miši -> RE: vaditeljica aerobike (22.5.2008 11:11:13)
|
pozdravljena tudi jaz sem vaditeljica aerobike, sedaj drugič noseča. hja,vidim,da je veliko teorij in vsega. res je,da morš v prvi vrsti poslušat svoje telo. v prvih treh mesecih je težko ne vem kaj skakat,ker te zateguje,napihuje, slabo ti je...potem pa je precej boljše. poskoke sem jaz izvajala,samo ne tolk intenzivne, tako recimo,da sem s celim stopalom pristala na tleh in ne po prstih. tudi trebušne sem delala in še delam, ampak na boku. s trebušnimi je tako,da je potrebno izmeriti diastazo,ki nastane ko se trebušne mišice s trebuhom razdelijo na dva dela. če je ta večja kot za 3 prste, potem trebušnjakov rajš ne delaj,ker bodo potem težko šli nazaj. tako učijo na tečaju za vadbo za nosečnice. pokazali so tudi slike in ni blo videt preveč atraktivno. no,jaz sem normalno aerobiko (HiLo) imela nekje do 4.meseca. vadbo za nosečnice sem vodila do konca 7.mesec anosečnosti (ko smo pač zaključili sezono). res sem omejila poskoke pa trebušne mi nekako niso pasale,zato jih nisem delala. v nosečnosti se precej zrahljajo vezi,ligamenti in sklepi, zato odvsetujejo razne špage pa sedenje po turško...razlog je v tem,da se veliko hitreje kaj pretrga/natrga kot sicer pa četudi si v nevem kakšni formi, ker to v bistvu nima veze. no,v prvi vrsti pa je vse skupaj odvisno od genetske sestave, enim ni nič, drugi pa so vsi bogi ane. enako velja za kožo in strije. pulz. tukaj pa bi te jaz kr malo za ušesa [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. ja valjda,da se ti fajn počutiš, kaj pa plodek,ki za razvoj potrebuje konstanten dovod kisika. Tudi jaz priznam,da mi je pulz hitro ušel do in čez 160, ampak,ko sem to vidla,sem takoj upočasnila tempo. sama verjetno veš,da pri takšnem pulzu v telesu laufajo ANaerobni procesi,kar pomeni,da je tvoj vir energije glikogen v jetrih in da v krvi ni veliko kisika. ti tak tempo zmoreš z lahkoto, kakšno uro in več, samo za plod pa to nikakor ni ugodno. mislim,da je to ena od stvari pri katerih se res ne splača reskirat, saj lahko pride do zastoja rasti ali kakšnih komplikacij. sicer pa resnično toplo priporočam vaje za nosečnost, za mišice medeničnega dna (to niso zgolj keglove vaje), vaje za hrbet (nujno,ker je pri dojenju zelo obremenjen), prsi, roke. jaz sem imela krasno prvo nosečnost, hiter porod (ja sem bila šivana) in po 6.tednih sem se vrnila v telovadnico, najprej počasi in postopoma, potem pa sem že kmalu začela vodit. vsekakor se punce premalo zavedajo pomena vadbe, sploh po porodu. če te še kej zanima, mi piši na zs. jaz sem ful pogrešala kakšen nasvet od nosečih športnic. LP,Taja
|
|
|
|