Pravice ob odpovedi (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


SPORTINA -> Pravice ob odpovedi (15.5.2008 23:57:05)

Mi lahko katera pove, če bom s sredino junija prekinila delovno razmerje,
sem dala odpoved, kako je z dopustom in regresom, ki so mi ga že izplačali?

Mi vse pripada pol...Mislim, da mi bojo pustili cel regres....
kaj pa naj jaz z dopustom? Pustim, koristim (gotovo ne),
izplačilo?

Pravica do regresa je povezana z dopustom, kako pa v takem primeru?
Kaj naj zahtevam, kaj naj sprejmem?

HVALLLLLLLLLAAAA!




nu_tella -> RE: PRAVICE OB ODPOVEDI (16.5.2008 7:50:25)

Ojla po zakonu je da če si nekje zaposlen do vključno s 1.7. ti pripada ves dopust in ves regres...na žalost pa ni vedno tako...jaz sem ravno včeri moglap odpisat, da mi bojo poračunali "višek" regresa in oddmirili proporcionalno dopusta ker grem s 1.8. stran...so mi pa že v osnovi manj regresa in dopusta sploh dali (ker imam pogodbo za določen čas do 15.10.2008).... pa gre za državno upravo... ne vem jaz se nisem nič bunla, ker so mi pri novem delodajalcu rekli, da mi bojo izplačali razliko,... mogoče je drugače, če potem ostaneš brez službe (no kar se meni tudi lahko zgodi, ker imam 3 mesečno poskusno dobo)...

Ma jaz sem se že navadla, da ob menjavi zmeri neki zgubiš...kao delodajalci to jemljejo za "kazen" ker greš stran...samo jaz se ne sekiram, ker ponavadi če greš iz ene firme stran greš z razlogom stran ;)

Dobro zrihti.






kajsica -> RE: PRAVICE OB ODPOVEDI (16.5.2008 7:51:52)

Sportina, kaj ti poteče delovno razmerje sredi junija?

Poglej, če je le možnost počaki do 1.7., ker potem ti za to leto pripada celoten dopust in celoten regres. Če pa boš prekinila pred tem datumom, ti pripada samo sorazmerni del, se pravi celotni dopust deli z 12 in pomnoži z meseci zaposlitve.

Kar se pa samega regresa tiče, če ga do sedaj še nisi dobila izplačanega, ga verjetno tudi ne boš, ali pa boš dobila sorazmerni del. Če pa si ga dobila, ga boš morala del vrniti.

V naši zakonodaji je res mejnik 1.7. mejnik glede zaposlitev in toplo ti priporočam, zdrži kljub jezi še nadaljnih 14 dni, ki jih itak lahko potem koristiš kot dopust.

No upam, da nisi bila prehitra!!!!!




kajsica -> RE: PRAVICE OB ODPOVEDI (16.5.2008 7:56:22)

nu_tella, to kar si napisala, ti ne bi smeli naredit!!!! Preberi si zakon!!!!! Ker če bi te bila volja in greš do delovnega odvetnika ali pa na delovno sodišče, bi tvoj sedanji delodajalec pogorel do konca.

Morajo pa ti na koncu delovnega razmerja podati posebej pisno, koliko dni dopusta in koliko regresa si prejela pri zdajšnjem delodajalcu oziroma koliko si ga porabila.




nu_tella -> RE: PRAVICE OB ODPOVEDI (16.5.2008 8:25:50)

Kajsica vem, da je to narobe...in me res čudi, da v naši vrli državni upravi delajo narobe. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Znajo sicer napisat pogodbo o sporazumnem odpovednem roku in notri vse natlačit ampak zakona očitno ne znajo prebrat [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]...ampak se mi res ne da zaradi tega kregat...sem jim povedala pa so rekli, da tko se dela v državni upravi in mir... itak sem jaz čudna ker grem stran!!??! Ja če mi pa ne znajo povedat al mi bojo podaljšali al ne, drugje pa dobim možnost za nedoločen čas in višjo plao?!?! Jako sem čudna...ampak to ni tema te debate...

SPORTINA ne poznam tvoje situacije (ne vem al greš potem na zavod al k novemu delodajalcu) tko da če greš na zavod se zabuni in jim zakon vrži pod nos če ga sami ne znajo prebrat.




SPORTINA -> RE: PRAVICE OB ODPOVEDI (18.5.2008 1:10:11)

Hvala za odgovore!

Ne grem na zavod, v novo službo in ne bom čakala 1.7..

Regres imam izplačan cel in mislim, da ne bojo komplicirali, še nikomur niso,
zato mislim, da najbolje, da jaz ne kompiciram z polovico dopusta....

Ali naj....




Stran: [1]